U bent hier

Koksijdenaars zijn fier op hun gemeente

De meest fiere inwoners wonen in Laarne, Knokke-Heist, Maarkedal, Brugge én Koksijde. Op het vlak van digitale dienstverlening haalt Koksijde de 2e plek, samen met Spiere-Helkijn. Ook de loketdiensten scoren heel hoog met een 9e plek.

Die cijfers halen we uit de Gemeente-Stadsmonitor. Een bevraging waarin onze gemeente traditioneel goede punten haalt. Deze driejaarlijkse omgevingsscanner beschrijft de staat van alle 300 Vlaamse gemeenten aan de hand van meer dan 300 indicatoren. Dit via een driejaarlijkse burgerbevraging die over heel Vlaanderen wordt georganiseerd.

Wat blijkt voor Koksijde?

De meest fiere inwoners wonen in onze gemeente! Het geluksgevoel is 86%, de tevredenheid over de buurt bedraagt 85%, de tevredenheid over de gemeente 83%, idem voor de loketdiensten 83%. De tevredenheid over onze digitale diensten is 82% en het onveiligheidsgevoel klokt af op slechts 4%.

Als we al onze cijfers naast de benchmark van het Vlaams Gewest leggen, dan halen we in vergelijking heel hoge scores (tot + 16%).

Burgemeester Marc Vanden Bussche:Mooie cijfers op ons rapport. We onderscheiden ons in Koksijde door een combinatie van demografische, economische en welzijnsaspecten. De vergrijzing brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee, terwijl de economische dynamiek en de inzet voor onderwijs en welzijn de levenskwaliteit in de gemeente verhogen. Ik stel vast dat de inwoners hier oprecht gelukkig zijn. Zich veilig en tevreden voelen. Dat is het belangrijkste. Iedereen is ‘content’ met de werking van onze loketdiensten en digitale diensten. Een pluim op de hoed van onze medewerkers. Deze monitor biedt heel wat interessante informatie. Met deze inzichten kan Koksijde haar beleid verder afstemmen om een inclusieve, veerkrachtige, en welvarende gemeente te blijven. Ik ben fier op onze gemeente, net als de meeste Koksijdenaars.”

Meer weten? 

Ontdek het op de website van Gemeente - Stadsmonitor 

Vertel het verder