U bent hier

Koksijde zet traditie wereldbeker cyclocross voort

Stip zondag 22 november 2020 al aan in je agenda! In de Koksijdse duinen vindt dan een nieuwe wereldbekermanche cyclocross plaats, de enige West-Vlaamse wereldbeker van volgend seizoen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche:De Vlaamse duinencross is al jaren een vaste waarde in Koksijde. Het is gekend en geliefd bij de renners, maar ook bij het grote publiek. Een weekendje uitwaaien aan zee en een sportief spektakel meepikken in het duinendecors van Koksijde. Deze traditie willen we als Lokaal bestuur zeker voortzetten.”

De Internationale Wielerunie (UCI) maakte onlangs de lijst met veertien Wereldbekermanches voor volgend seizoen bekend. Koksijde blijft deel uitmaken van het regelmatigheidscriterium. Middelkerke en Ruddervoorde waren ook kandidaat, maar grepen naast een plaats. De wereldbeker wordt in de eerste plaats uitgebreid van negen crossen naar veertien. Zeven daarvan in België en evenveel in het buitenland. De Belgische nieuwkomers: Overijse, Zonhoven, Wachtebeke, Antwerpen en Diegem. Maar ook Koksijde en Namen blijven aan boord.
Voor de zeven buitenlandse manches moet je in Nederland (Hulst en Hoogerheide), Frankrijk (Besançon), Zwitserland (Villars), Ierland (Dublin), Tsjechië (Tabor) en de Verenigde Staten (Waterloo) zijn.

Vertel het verder