U bent hier

Koksijde wil graf en grafteken Louis Artan definitief beschermen

De Vlaamse regering gaat in op de vraag van Lokaal Bestuur Koksijde tot bescherming van het graf en het grafteken van Louis Artan. Dat graf ligt op de begraafplaats van Oostduinkerke en is voorlopig als monument beschermd.

Louis Artan de Saint-Martin (1837-1890) wordt beschouwd als de vernieuwer van het maritiem landschap in de schilderkunst. Hij was één van de grondleggers van het pleinairisme (schilderen in openlucht, red.) en het impressionisme in de Belgische landschapsschilderkunst. Het grafteken is een ontwerp van Victor Horta, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de art nouveau. Het bronzen reliëf werd gemaakt door beeldhouwer Charles Van der Stappen.

Om het graf definitief te beschermen is nog een openbaar onderzoek nodig. Kijk het beschermingsdossier voor 15 februari in (bij de dienst Cultuur & Erfgoed). Heb je opmerkingen of bezwaren? Stuur die ook voor 15 februari naar onroerenderfgoed [at] koksijde.be of per post naar het college van burgemeester en schepenen, Zeelaan 303, 8670 Koksijde.

Info:

www.koksijde.be/onroerenderfgoedgemeente 
 

Vertel het verder