U bent hier

Koksijde stelt haar grote zomerevenementen uit tot volgend jaar

In het kader van de volksgezondheid en de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen met pijn in het hart in zitting van 4 mei 2020 beslist om het merendeel van de geplande activiteiten en evenementen in de gemeente uit te stellen tot volgend jaar, dit voor de zomervakantie (eind augustus).

Night of the Proms Summer edition werd al officieel uitgesteld, maar ook andere grotere evenementen zoals de garnaalstoet, beide tennistornooien (Flanders Ladies Trophy en Koksijde Mens Trophy), Vlaanderen Feest!, Dunia en de Visserijfolkloreavonden, de Artan-tentoonstelling in het NAVIGO-museum, de DACH-tentoonstelling in Kunstencentrum Ten Bogaerde i.s.m. S.M.A.K., … kunnen helaas niet georganiseerd worden binnen de opgelegde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad.

U kan de evenementen nalezen via onze website www.visitkoksijde.be/activiteiten  

In dezelfde lijst zijn een aantal activiteiten opgenomen die zeker behouden kunnen worden, zoals de verschillende erfgoed- en natuurwandelingen. Voor enkele andere evenementen wordt onderzocht of ze, mits enkele aanpassingen, alsnog kunnen worden georganiseerd. Deze laatste worden op een later tijdstip besproken en gecommuniceerd.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “De corona noopt ons om alle activiteiten waar er een volkstoeloop te verwachten valt, uit te stellen en dit wanneer de afstandsregels niet kunnen gerespecteerd worden. De gezondheid primeert, dat is al weken het motto. Maar we moeten positief zijn. Voor de meerderheid van de geannuleerde evenementen geldt het principe ‘uitstel is geen afstel’ en zoeken we een nieuwe datum in 2021. Met de creativiteit van onze diensten zullen we er alsnog een gezellig, maar veilig zomerseizoen van maken. We hebben geluk! Onze gemeente heeft tal van (andere) troeven: wandel- en fiets(zoek)tochten met uitgestippelde routes, 700 hectare natuurgebieden rond de Hoge Blekker, erfgoedparels en mooie villawijken, diverse musea zoals onze bekende musea met name Ten Duinen, NAVIGO, Paul Delvaux en MuseOS, moderne sportinfrastructuur, surfclubs, Golf ter Hille en talrijke adressen om culinair te genieten en zalig te overnachten”.

Ook tijdens het shoppen of het kuieren door de mooi aangeklede winkelstraten zal er op verschillende momenten voor sfeer worden gezorgd.

Tenslotte beschikt Koksijde over één van de breedste stranden van Europa, even geroemd als de Champs-Elysées in Parijs, en dat de mogelijkheid biedt om met de nodige afstanden te genieten van de prachtige Noordzee, en al zeker bij laag water.

Meer info? 

Vertel het verder