U bent hier

Koksijde stapt mee in het digitaal platform Buck-e om alle schoolomgevingen veilig en gezond te houden

In de Week van de Mobiliteit (16 september 2019) zal Koksijde een project lanceren dat kinderen beloont wanneer ze te voet of met de fiets naar school komen. De directies en leerkrachten van de deelnemende scholen kregen net voor de start van de zomervakantie al een opstartsessie.
Deelnemende scholen zijn: Leefschool De Letterzee, Vrije Basisschool De Ark, Vrije Basisschool Oostduinkerke, Gemeenteschool Koksijde en Gemeenteschool Oostduinkerke.

Sensibiliseringscampagnes om de jeugd naar school te laten fietsen of wandelen, richten zich meestal tot de ouders. Deze campagne richt zich rechtstreeks tot de schoolgaande kinderen. Met dit project verdienen kinderen digitale munten als ze op een duurzame manier naar school komen.De verdiende munten kunnen ze inruilen voor leuke activiteiten binnen de gemeente en bij lokale handelaars die mee instappen in het project.

De bedoeling is om het aantal leerlingen dat dankzij dit initiatief naar school fietst of wandelt, spectaculair te zien stijgen zodat minder auto's aanwezig zijn in de directe schoolomgevingen. Op jaarbasis zullen hieraan gekoppeld rapporten beschikbaar zijn over het aantal kilometers uitgespaarde autoritten en de hoeveelheid CO₂ die hierdoor minder uitgestoten wordt. Bovendien zet het de kinderen ook aan om meer te bewegen en hun fietsvaardigheden te oefenen.

Vertel het verder