U bent hier

Koksijde is mee in de kopgroep voor Fietsgemeente 2020

Goed nieuws voor Koksijde! Onze gemeente werd genomineerd voor Fietsgemeente 2020.

Onze inwoners vinden het aangenaam en veilig fietsen in Koksijde en hebben daarom massaal gestemd tijdens een publieksenquête. 
Met dit initiatief willen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en de Vlaamse overheid in samenwerking met Het Nieuwsblad en de Fietsersbond steden en gemeenten aansporen om te zorgen voor veiliger en vlotter fietsverkeer. 

Burgemeester Marc Vanden Bussche reageert enthousiast: "Fietsen is gezond, vooral in Koksijde!"

Maar de prijs is nog niet binnen. Negen Vlaamse steden en gemeenten zijn door het grote publiek genomineerd als kanshebbers voor de titel. Er zijn drie categorieën. Koksijde werd samen met Lommel en Deinze genomineerd in de categorie middelgrote gemeenten (tussen 20.000 en 50.000 inwoners).

Wisten jullie dat onze gemeente in 2018 de titel kreeg voor meest veilige fietsgemeente? (bron: gemeentemonitor)

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Fietsgemeente 2020
In de tweede ronde, die in februari van start gaat, worden de 9 genomineerden doorgelicht door een studiebureau. Daarbij maken experts een diepgaande analyse van de fietsinfrastructuur en het fietsbeleid in de betrokken steden en gemeenten. De resultaten worden vervolgens beoordeeld door een vakjury, die per categorie beslist welke winnaar er uiteindelijk uit de bus komt. De winnaars krijgen vanwege de Vlaamse overheid een subsidie van 50.000 euro die ze kunnen investeren in fietsvoorzieningen.

Wie de prijs uiteindelijk wegkaapt, weten we op 26 mei. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters zal de winnaars bekendmaken tijdens het Fietscongres in Antwerpen.

Meer info?

fietsgemeente.be

Vertel het verder