U bent hier

Koksijde maakt zich klaar voor de komst van 300 asielzoekers

Een 300-tal asielzoekers zal vanaf eind januari opvang krijgen op de luchtmachtbasis van Koksijde. Zij zullen er verblijven tot eind juni zodat iedereen zich dan ten volle kan concentreren op het seizoen.

Op 6 januari ll. werd overleg gepleegd met minister van Asiel en Migratie Maggie De Block. Samen met de korpschef van de politiezone Westkust lichtte de burgemeester de veiligheidsproblematiek toe. Na een constructief gesprek met begrip voor de wederzijdse belangen en noden werd een compromis gemaakt waarbij werd overeengekomen dat de op te vangen asielzoekers in aantal en in tijd beperkt worden.

Lokaal bestuur Koksijde toont haar warm hart in deze moeilijke omstandigheden.
Alles wordt in het werk gezet om de scholen, de administratie, de vele vrijwilligers, … te informeren en te mobiliseren zodat alles zo goed voorbereid als mogelijk kan starten.
Burgemeester Marc Vanden Bussche: ‘We leerden heel wat uit eerdere ervaringen en zijn ervan overtuigd dat we alles in goede banen zullen leiden.’

Infomarkt toekomstig asielcentrum

Eind deze maand opent het asielcentrum in de Robert Vandammestraat in Koksijde zijn deuren.
Omdat u als inwoner kampt met allerhande vragen, bezorgen we u graag info op maat.
Daarom organiseren we op woensdag 22 januari van 16 uur tot 19 uur een infomarkt.
We verwelkomen u in de VIP-zaal van KVVC (voetbal Koksijde) in het sportpark in Koksijde-Dorp (Pylyserlaan 34).

U kan er doorlopend langskomen om de verschillende infostands te bezoeken.
Er zijn stands aanwezig van Fedasil (over het reilen en zeilen binnen het asielcentrum en met info over de asielprocedure); Agentschap integratie en inburgering (met een focus op de brede diversiteit en het inburgeringstraject); Politie Westkust; Lokaal Bestuur Koksijde (contactpunt van de scholen, communicatie, …).

Meer info

Op de website www.koksijde.be/noodopvang vindt u naast de actuele en correcte informatie ook vacatures en veelgestelde vragen.

 

Vertel het verder