U bent hier

Koksijde maakt videochatten met patiënten az West, KEI en woonzorgcentra mogelijk

Door de coronacrisis geldt er een beperkte bezoekregeling in het az West in Veurne. Een maatregel die voor zowel patiënt als bezoeker zwaar is. Daarom slaan Lokaal Bestuur Koksijde en AZ West de handen in elkaar zodat inwoners van Koksijde - die geen smartphone, computer of tablet hebben - toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Wij beseffen dat de opgelegde bezoekbeperking heel zwaar is, zowel voor de gehospitaliseerde patiënten als voor de familieleden op het thuisfront. Dit sociaal isolement kan men overbruggen door via videochat contact te houden. Maar niet iedereen is daartoe in staat. Vandaar dat we dit project opstarten zodat familieleden regelmatig de kans krijgen om in woord en beeld in contact te komen met hun dierbaren’.

En ook het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) en de woonzorgcentra stappen mee in dit project. 

Praktische info

Het callcenter voor videochat is operationeel vanuit het gemeentehuis van Koksijde (Delvauxzaal -1) en gebeurt op afspraak. Reserveer je plaatsje op voorhand. Er is ook telkens begeleiding voorzien.
Praktische info:

  • Afspraak en info via: Katleen Calcoen, seniorenconsulent, katleen.calcoen [at] sociaalhuiskoksijde.be of 058/53 43 42.
  • Videocall az West mogelijk op dinsdag en donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur
  • Videocall KEI en woonzorgcentra elke namiddag van 14.30 tot 15.30 uur. 
  • Aanmelden bij dienst Toerisme (Zeelaan 303 in Koksijde-Bad)

Vertel het verder