U bent hier

Koksijde komt uit de kast

Op 17 mei lanceert Lokaal bestuur Koksijde met gepaste trots zijn regenboogkast. De kast is een idee van schepen van Gelijke Kansen Lander Van Hove en werd ontwikkeld om mensen te informeren rond holebi en transgender-thema’s. Zo kan je er folders en flyers, nuttige contactgegevens en tips over interessante boeken en films in terugvinden.
De kast zal vanaf deze maand op heel wat verschillende plaatsen te vinden zijn. Vanaf 27 mei kan je in de kast komen neuzen in de Koksijdse bevolkingsdienst, waarna hij 2-maandelijks een nieuwe plaats zal krijgen binnen de gemeente.  Waar de kast te vinden is, kan je nagaan op www.koksijde.be/gelijke-kansen-en-diversiteit.

17 mei

Dat de kast net op 17 mei voorgesteld wordt, is geen toeval. 17 mei is immers de internationale dag tegen holebi- en transfobie.  Daarnaast valt de lancering ook op de vooravond van de Belgian Pride, die op 18 mei door de Brusselse straten zal rijden.  De Belgian pride brengt de boodschap dat iedereen uniek is en recht heeft op een plaats in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook.  Een duidelijke boodschap die ook lokaal bestuur Koksijde 100% onderschrijft.

De kast

De kast zelf heeft al een heuse historiek. Hij werd gerecupereerd in een oud, door de gemeente aankocht onbewoond pand.  Onder de vakkundige handen van de technische diensten van de gemeente en leerlingen van de Westhoek Academie Koksijde werd hij omgetoverd tot een prachtige regenboogkast, die in de komende maanden heel wat diensten en lokalen kleur zal geven.

Vertel het verder