U bent hier

Koksijde blijft inzetten op strand met minder afval

Een team Mooimakers zet in Koksijde iedereen aan om even na te denken over het gebruik van plastic wegwerpproducten en –verpakkingen. Want een dagje strand kan heus zonder afval.

Schepen van leefmilieu Guido Decorte: “De hoeveelheid restafval zakte de voorbije tien jaar met meer dan een kwart in Koksijde. Onder de noemer ‘Plasticvrij Koksijde’ zetten we ook deze zomer een enthousiast team Mooimakers in op het strand en langs de zeedijk. Dat team moet onze toeristen aanzetten om na te denken over het gebruik van plastic wegwerpproducten. Dat is absoluut noodzakelijk. De plastic massaproductie blijft pijlsnel stijgen. Hoewel plastic zeer lang kan mee gaan, wordt het gros na éénmalig gebruik gewoon weggegooid. De verhalen over de plastic soep in zee en de problematiek over de microplastics zijn genoegzaam gekend. Een dagje strand kan heus zonder afval.”

Dat is meteen één van de slogans van onze zomercampagne. Tegelijkertijd geven ze onze tijdelijke verblijvers alle info om hun huisvuil correct te kunnen aanbieden. In de toeristische zone gebeurt dat bij voorkeur in één van onze semi-ondergrondse inzamelpunten. "We gunnen meeuwen liever geen fastfood", besluit Decorte. 

Vertel het verder