U bent hier

Koket Koksijde: bloemen met smaak

Het gemeentehuis van Koksijde wordt van vrijdag 24 tot en met maandag 27 september 2021 het unieke decor voor de 4de florale editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in onze badplaats onder de noemer ‘Bloemen met smaak’.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn bijzonder blij te mogen aankondigen dat Lokaal Bestuur Koksijde voor deze vernieuwde vierde editie van Koket Koksijde zal samenwerken met Floraliën Gent. Dankzij hun jarenlange ervaring, kennis, naam en faam zullen we opnieuw een florale topbeleving kunnen aanbieden in en rond het gemeentehuis van Koksijde.”

Hotelschool Ter Duinen als inspiratie

De rode draad van het prestigieus bloemenfestival Koket Koksijde - Bloemen met smaak is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met de initiatiefnemer Ides Leys en bloemsierkunstenaar Jo Pattyn in gedachte brengt het thema van Koket Koksijde een florale ode die tot de verbeelding spreekt. Het laat de bezoekers genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen en bijzondere indoor en outdoor creaties. Niet alleen florale kunst en groene binnenruimtes maar ook geurende kruiden en de Belgische chrysant als najaarsbloem worden er in de kijker gezet.

Parcours in en rond het gemeentehuis

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom wordt aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers daarna naar de tweede verdieping waar het team rond Sören van Laer en Aymerick Chaouche de Kokpit zal aankleden met geometrische vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien.

Vanop het gelijkvloers kunnen we genieten van cascading flowers van Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stephane Brassaert, Stefan van Berlo, Tania Huyghe. Op een coronaveilige manier wordt het publiek naar beneden geleid doorheen de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet.

Naast de decoratie binnen wordt op het Theaterplein voor het gemeentehuis een buitentuin aangelegd van 1000m². In de tuin staan naast florale installaties vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal. De doelstelling bij deze vernieuwde editie is de realisatie van een mooi ingerichte ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en het creëren van een goede groepsdynamiek.

Florale kunstenaars

Topfloristen brengen er meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in de badplaats. In de ‘serres’ worden florale installaties tentoongesteld. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk opgemaakt uit natuurlijke materialen. Onderstaande florale kunstenaars werken ook mee aan het florale verhaal: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Thierry Vermandere, Haruko Noda, Paulien Verhaert, Jonas De Vestel, Richard Mos, bloemen L'Aturel, Bloemen Ann, Agna Maertens, Katia Gilmet, ..

 

Vertel het verder