U bent hier

Kies je ook voor een container om je restafval aan te bieden?

Je kan je huishoudelijk restafval aanbieden in een container in plaats van in de klassieke huisvuilzak. Dat is in veel gevallen een stuk gemakkelijker en comfortabeler.

De standaard container heeft een volume van 140 l. Dat is ongeveer de inhoud van twee en een halve huisvuilzak en moet in veel gevallen volstaan.

Duidelijke tarieven

De gemeente wil iedereen aanzetten om nog beter te sorteren. Daarom geldt een tarief op basis van de hoeveelheid afval die je aanbiedt. Hoe minder afval je meegeeft, hoe minder je betaalt. Eerlijk is eerlijk.

  • Huishoudelijk restafval: 0,15 euro/kg
  • Groente- fruit- en tuinafval (gft): 0,05 euro/kg

Eenvoudig betalen

Je ontvangt eerst een aanrekening met de vraag een voorschot te betalen op basis van het type en het aantal containers dat je in gebruik wil nemen (van 22 tot 50 euro). Telkens de ophaalwagen je container leegmaakt, wordt het afval gewogen en geregistreerd en vermindert je tegoed. Als je tegoed gezakt is onder 10 euro volgt een nieuwe betalingsuitnodiging.

Aanvragen

Vraag je container(s) op jouw maat aan via het webformulier www.ivvo.be/aanvraag-afvalcontainer-koksijde. Heb je geen internet, contacteer dan de klantendienst van de IVVO op 057/21 41 60. Ook de groene containers voor groente- fruit- en tuinafval (gft) (in alle afvalzones beschikbaar) kan je voortaan op deze manier aanvragen.

Contact en openingsuren

Dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 39
E-mailadres: 
milieu [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 u.
Morgen open van 9.00 tot 12.00 u.
Alle openingsuren

Vertel het verder