U bent hier

Katrien Terryn is onze tweede vrouwelijke paardenvisser

Op maandag 29 juni legde Katrien Terryn haar examen met glans af als vrouwelijke paardenvisser op het strand van Oostduinkerke. Daarmee is Katrien de tweede vrouw die dit speciale ambacht mag uitvoeren. Katrien (27) studeerde af in de richting bedrijfsmanagement-financiën en volgde daarna de tweejarige opleiding tot erkend garnaalvisser te paard. Ze behoort tot de tweede lichting die een examen aflegt (de eerste keer was in 2015).

De kersverse paardenvisser volgde haar opleiding bij erkend paardenvisser Dominique Vandendriessche die tevens haar partner is. Beroepshalve is ze dag in dag uit bezig met trekpaarden. Ze is aan de slag bij Paardenhoeve Het trekpaard in Oostduinkerke.

Vorig jaar was ze eredame Mieke Garnaal. Ze is de 17e erkende garnaalvisser te paard en dus de tweede vrouw.

Katrien Terryn:“Ik heb al gedurende mijn hele leven een voorliefde voor paarden en Oostduinkerke. Als tiener ging ik vaak naar de manège Hacienda. Deze gemeente heeft altijd meer als mijn thuis aangevoeld dan Brussel. Ik heb mijn passie voor paarden teruggevonden dankzij het Brabants trekpaard en dit evolueerde naar een onbreekbare band. Van mijn partner heb ik geleerd hoe je moet vissen met deze paarden en dagelijks leer ik nog extra bij over de kneepjes van het vak. Dit is echt mijn passie.”

Vertel het verder