U bent hier

Jumelagewerking zoekt helpende handen

Onze gemeente heeft een sterke traditie op het vlak van jumelages, of verbroederingen met andere gemeenten. Zowel de kernen Koksijde als Oostduinkerke zetten heel wat initiatieven op het getouw om de Europese gedachte dicht bij de mensen te brengen. Zo is Koksijde verbroederd met Bad Schallerbach, Konz en Wanze-Antheit. Oostduinkerke op zijn beurt is verbroederd met Biedenkopf, La Charité-sur-Loire, Wépion-sur-Meuse en Neustadt-an-der-Orla.

Vijfstedentreffen in Oostduinkerke

Elk jaar organiseert één van de jumelagemeenten van Oostduinkerke het vijfstedentreffen. Dit is een feestelijke evenement waarbij een groep jongeren van elke jumelagegemeente het tegen elkaar opneemt in een spel zonder grenzen. Naast het spel zonder grenzen wordt ook een toeristische markt georganiseerd waar streekproducten worden verkocht.

Dit jaar wordt het vijfstedentreffen georganiseerd in Oostduinkerke op zaterdag 2 mei 2020 in de namiddag en dit op de Zeedijk ter hoogte van het Astridplein.

Helpende handen

Om alles in goede banen te leiden, is de jumelagewerkgroep op zoek naar helpende handen.

Wie graag de werking van de jumelage beter wil leren kennen en een handje wil toesteken kan contact opnemen met pascale.baeselen [at] koksijde.be (Pascale Baeselen), coördinator van de jumelagewerking van Oostduinkerke.

Info:

Wat? Vijfstredentreffen jumelage Oostduinkerke
Wanneer? 02 mei 2020 van 13.30 uur tot 17.30 uur
Waar? Zeedijk van Oostduinkerke ter hoogte van het Astridplein
Inschrijving: pascale.baeselen [at] koksijde.be

 

Deelnemen aan het vijfstedentreffen

  • Ben je tussen 14 en 16 jaar?
  • Ben je vrij van 1 tot en met 3 mei?
  • Heb je zin om leeftijdsgenoten uit andere landen te leren kennen?
  • Dan ben jij de geknipte deelnemer aan het vijfstedentreffen!
  • Een gezellig weekend wordt voor jullie helemaal gratis georganiseerd.
  • Je slaapt in de jeugdherberg, je neemt het samen met 11 leeftijdsgenoten op tegen andere jongeren uit onze jumelagegemeenten tijdens een spel zonder grenzen en tal van andere activiteiten worden voor jullie georganiseerd.

Schrijf je snel in via jumelage.odk.jeugd [at] gmail.com!

Inschrijven is helemaal gratis!

Vertel het verder