U bent hier

Historische dag: Sea King RS03 officieel van Koksijde!

Koksijde - Een historische dag vandaag. 20 maart 2019 – 1 dag voor de allerlaatste vlucht van de Sea King! Burgemeester Marc Vanden Bussche tekende deze morgen het contract met Defensie zodat Koksijde officieel een Sea King-helikopter in bezit krijgt.

Transferprotocol voor Sea King RS03

(Ref. Brief van Ministerie van Defensie Steven Vandeput van 17 augustus 2018)
Bij beslissing van de heer Minister van Landsverdediging werd Sea King RS03 verkocht aan de gemeente Koksijde voor een symbolische euro.
Op 7 februari 2019 werd voor deze transactie een “Third Party Transfer Authorization” afgeleverd door de hiertoe bevoegde Britse Overheidsinstanties. Een en ander impliceert dat thans alle voorwaarden voldaan zijn voor de formele overdracht van Sea King RS03.

Na ondertekening van het document door de twee partijen, wordt de gemeente Koksijde eigenaar van Sea King RS03 en kan deze heli gebruikt en beheerd worden conform de bepalingen van het door de gemeente Koksijde onderschreven “End-use certificaat” (enerzijds) en de bepalingen van de Britse “Third party Authorization” (anderzijds).

Burgemeester Marc Vanden Bussche:Met deze schenking zijn we zeker dat de legendarische Sea King nooit uit onze gemeente zal verdwijnen. We blijven voor altijd verbonden met de koning van het luchtruim. Hij komt op zijn vertrouwde plaats te staan in de Robert Vandammestraat (ter hoogte van de basis Koksijde). We hopen dat dit de start kan zijn van een museum in wording over de rijke geschiedenis van basis Koksijde en het 40e smaldeel.”

Op de foto v.l.n.r.: Sébastien Claes, commandant Verkoopdienst Defensie, burgemeester Marc Vanden Bussche en Kurt Allaerts, eerste sergeant-majoor Verkoopdienst Defensie

Lees ook: Kom de Sea King nog een allerlaatste groet brengen

 

Vertel het verder