U bent hier

Herfstverlof was topverlof

Het gemeentebestuur van Koksijde kijkt heel tevreden terug op de voorbije herfstvakantie. Alle georganiseerde evenementen, zowel op cultureel, toeristisch als sportief vlak waren een groot succes!

We verzamelden enkele cijfers...

HALLOWEEN

Halloween Mountainbiketoertocht: 1.186 deelnemers

Op vrijdagavond 27 oktober organiseerde de sportdienst van Koksijde de 4de editie van de “Halloween Mountainbiketoertocht”. Maar liefst 1186 deelnemers startten aan de sporthal van Oostduinkerke, waaronder zowel gezinnen, recreatieve fietsers als getrainde mountainbikers.  Er was keuze tussen een rit van 24, 33 of 45 kilometer, met zandstroken en single tracks door de duinen van Koksijde en het bos van De Panne. Zowel aan de start, op de bevoorradingsplaatsen als onderweg was de griezelige Halloweensfeer alom tegenwoordig. De volgende editie staat gepland op 26 oktober 2018.

Halloween Doolhof ‘Nightmare on Baaldjes Beach’: 6.287 bezoekers

Topdag was sowieso 31 oktober met 1.076 bezoekers in de namiddag en 613 echte durvers die ’s avonds tijdens de ‘After Dark Sessies’ het doolhof trotseerden.

Nog een leuke uitsmijter:

in de namiddag hebben 330 kinderen een pompoen uitgehold en versierd op het G. Grardplein.

Halloweenstoet en vuurwerk op 31 oktober: +/- 6.000 bezoekers

Sfeerbeelden Halloweenstoet 

Réveil: 2.250 aanwezigen

Muziek en poëzie op de begraafplaats van Oostduinkerke:

Op 1 november werd op de begraafplaats van Oostduinkerke (A. Gerryllaan) de stilte doorbroken met een ingetogen sessie van Ozark Henry, aangevuld met de mooie poëzie van Maud Vanhauwaert.

Expo ‘Vloed’: al 840 bezoeker

Het Kunstencentrum Ten Bogaerde kreeg tot nu toe al 840 bezoekers over de vloer.
De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 7 januari 2017

Bekijk ons fotoalbum

Holy Sales: +/- 2.000 geïnteresseerden

De stoffenverkoop voor het goede doel in Rozenkrans: +/- 2.000 geïnteresseerden
Dankzij een milde schenker organiseerden de handelaarsbond van Oostduinkerke-Bad en de Stienestekers van vrijdag 3 tot zondag 5 nov. in de kapel van de Rozenkrans (Albert I-laan) een Holy Sales Vintage stoffenverkoop ten voordele van Kiekafobee. Dat is de vzw die betaalbare vakantieweekjes aan zee biedt aan gezinnen met een kankerpatiëntje. De verkoop was een groot succes en de opbrengst voor het goede doel zal tijdens de Knuffelduik in februari 2018 bekend gemaakt worden.

Toerismekantoren

Tijdens de herfstvakantie hebben meer dan 10.000 bezoekers de weg gevonden naar de verschillende infokantoren van de dienst Toerisme.

Resultaat: een geslaagde herfstvakantie in Koksijde!

Vertel het verder