U bent hier

Gloednieuwe stoetwagen De Normandie voor de garnaalstoet

Op zondag 30 juni vindt de 70e editie van de garnaalstoet plaats in Oostduinkerke. Speciaal voor dit jubileum pakt de organisatie uit met een gloednieuwe wagen.
Er wordt altijd gezocht naar een thema dat kan gelinkt worden met visserij, geschiedenis van de badplaats, of een uniek boegbeeld van onze gemeente.
Na een overleg met burgemeester, de leden van de werkgroep garnaalstoet en de regisseurs van de stoet kwam dan het idee om bootrestaurant De Normandie na te bouwen.
Een monument met een rijke geschiedenis!

Sinds februari dit jaar is de dienst Technieken, onder leiding van Neal Baelen, bezig om het pronkstuk te bouwen. Er werd gestart met een kleine maquette.
De smeden, schilders, timmermannen, decorateurs en garagisten stopten er meer dan 1500 uren werk in. Het broertje van de Normandie was geboren.

Op 24 juni werd de nieuwe stoetwagen ‘gedoopt’ en naast zijn grote broer geplaatst. Ellen Vandendries en Timo Weiss (uitbaters De Normandie) zijn bijzonder vereerd: “Het is een prachtstuk en de gelijkenis is treffend! Op ieder detail werd gelet.”
Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Vandaag voegen we opnieuw een meesterstuk toe aan de garnaalstoet. Elk jaar proberen we met nieuwigheden uit te pakken. Voor de 70e editie wilden we nog eens pieken en dat is gelukt. Ik ben bijzonder trots op mijn technische mensen die de stoetwagen hebben gerealiseerd, maar ook op de regisseurs en administratieve krachten die jaarlijks de stoet in goeie banen leiden. Tope sterk zeggen we binnen onze organisatie! De garnaalfeesten zijn jaarlijks dé seizoenopener voor onze gemeente en deze 70e editie belooft een fantastisch feestweekend te worden.”

Vertel het verder