U bent hier

Lokaal bestuur Koksijde-Oostduinkerke maakt van gezond leven een prioriteit

Op 19 juni 2019 vond in het statige stadhuis van Brugge de eerste jaarlijkse Preventietop plaats. De schepenen van gezondheid van de lokale besturen uit de regio Brugge-Oostende-Veurne tekenden present en wisselden ervaringen uit over hoe ze een gezonde leefstijl in een gezonde omgeving bij hun burgers kunnen brengen. Ze spraken vol overtuiging hun keuze uit om van hun gemeente een ‘Gezonde Gemeente’ te maken. 
Deze lokale besturen ondertekenden het charter ‘Gezonde Gemeente’: Alveringem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Torhout, Veurne, Zedelgem, Zuienkerke.

Charter Gezonde Gemeente

Door het charter te ondertekenen, maken de lokale besturen een statement: stuk voor stuk willen ze hun inwoners maximale kansen bieden op een goede gezondheid en levenskwaliteit.

Elke Gezonde Gemeente engageert zich om tijdens de legislatuur 2019-2024 verder werk te maken om iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen te bieden en te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. Het gaat over een gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat, veiligheid, enzovoort.

Vertel het verder