U bent hier

George Grard bij jou thuis! De collectie van de Stichting Grard bezoek je nu 7/7 en 24/24!

Ben je fan van George Grard? Of moet je hem nog ontdekken? Vanaf nu doe je dat van bij jou thuis op een moment dat je het best past. Want de collectie van de Stichting Grard bekijk je online via de website Erfgoedinzicht.be.

Publieke databank 

De gemeente Koksijde, Erfgoedinzicht en de Stichting George Grard werkten een jaar lang samen om de collectie van beelden en tekeningen te inventariseren en te digitaliseren. Erfgoedinzicht is een publieke databank van musea, archieven en kerkbesturen in West- en Oost-Vlaanderen. Zo bekijk je al deze unieke collecties online.

George Grard (1901-1984) is wellicht de bekendste Belgische beeldhouwer van de 20Ste eeuw. Als aanbidder van mens en natuur werkte hij het liefst vanaf levend model. Hij produceerde een aanzienlijk aantal monumentale beelden die veel Belgische steden en gemeenten te zien zijn. Denk maar aan het beeld De Zee dat je in Oostende vindt en dat Dikke Matille wordt genoemd.

Vaste collectie in het Kunstencentrum Ten Bogaerde

De vaste collectie bezichtig je gratis in Kunstencentrum Ten Bogaerde tijdens de openingsuren of op aanvraag (met gids) buiten de openingsuren. In de Grard-zaal op de eerste verdieping vind je een overzicht van het leven en werk van George Grard met originele gipsen beelden en tekeningen. De grote bronzen beelden staan open en bloot op de site van Ten Bogaerde.

Meer info

 

Vertel het verder