U bent hier

Gemeente Koksijde en Sociaal Huis Koksijde smelten samen

Tope Sterk is de werknaam voor de veranderingsprocessen die momenteel lopen om de nakende samenwerking tussen gemeente en Sociaal Huis eind dit jaar te laten uitmonden in een nieuwe, slagkrachtige en mensgerichte organisatie. Inmiddels is de personeelsformatie al voor een eerste keer gewijzigd met de aanstelling van een algemeen directeur, financieel directeur en adjunct-algemeen directeur. 

Het Decreet Lokaal Bestuur bepaalt de toekomstige werking van gemeenten en legt de integratie van het Sociaal Huis vast. In de gemeente Koksijde nam de raad op 28 mei kennis van de aanstelling van algemeen directeur Joeri Stekelorum en financieel directeur Jean-Philippe Vandeputte. Pascale Feys werd aangesteld als adjunct-algemeen directeur. 

Tope Sterk

De uittredende secretarissen Joeri Stekelorum (gemeente) en Pascale Feys (Sociaal Huis) stelden eind maart al vijf waarden en de nieuwe gemeentelijke missie voor aan alle personeelsleden. Die waarden (respect, open communicatie, collegialiteit, groei en positiviteit) en de nieuwe visie kwamen tot stand na enkele collectieve en intense brainstormsessies door de personeelsleden. Meer dan tweehonderd van hen kwamen hiervoor eind februari bijeen. In een volgende fase wordt een nieuw organogram uitgewerkt voor de diensten van het Sociaal Huis en de gemeente. 

Vertel het verder