U bent hier

Ga op reis in je eigen gemeente

De coronacrisis zorgde ervoor dat het merendeel van de geplande activiteiten en evenementen in de gemeente Koksijde werden uitgesteld. Niet getreurd: Lokaal Bestuur Koksijde biedt heel wat alternatieve mogelijkheden aan: zoals de verschillende erfgoed- en natuurwandelingen

Dankzij de creativiteit van de gemeentelijke diensten wordt het toch nog een gezellig, maar veilig zomerseizoen! En we hebben geluk, want Koksijde telt talloze andere troeven: wandel- en fiets(zoek)tochten met uitgestippelde routes, 700 hectare natuurgebieden rond de Hoge Blekker, erfgoedparels en mooie villawijken, diverse musea zoals het Abdijmuseum Ten Duinen, NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, Paul Delvaux en MuseOs. Vergeet ook de moderne sportinfrastructuur waaronder de surfclubs en Koksijde Golf Ter Hille niet. Geniet culinair en overnacht zalig bij onze horeca-uitbaters en shop in onze prachtige winkelstraten. En niet te vergeten: we beschikken over één van de breedste stranden van Europa waardoor we op de juiste afstand van elkaar kunnen genieten van de prachtige Noordzee.

Geniet van een zomer vol erfgoed

De dienst Cultuur & Erfgoed presenteert voor deze zomer een coronaveilig programma met gevarieerde erfgoedwandelingen. Kuier in het charmante Sint-Idesbald, ga mee op stap met je kinderen tijdens de educatieve wandeling Te Gek! of leer alles over het ontstaan van het vissersdorp Oostduinkerke. Laat je onderdompelen in onze lokale geschiedenis. De K-ambassadeurs zijn er alvast klaar voor!

Nieuwe rondleiding

Deze zomer gaat een nagelnieuwe erfgoedwandeling in première. De start is aan de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk, dan gaat het via het onlangs gerestaureerde Vanneuvillehuis, richting de Zuid-Abdijmolen en ten slotte hou je halt aan het huisje Nys-Vermoote.

Praktisch

Alle informatie en het volledige overzicht staat op www.koksijde.be/rondleidingen2020. Inschrijven voor de gratis wandelingen is verplicht. Veiligheid staat centraal. Daarom neemt Lokaal Bestuur Koksijde maatregelen om de gezondheidsrisico’s maximaal te beperken.

Meer info

www.visitkoksijde.be

www.visitkoksijde.be/activiteiten

Vertel het verder