U bent hier

Fietsleasepolicy voor de personeelsleden van gemeente Koksijde goedgekeurd

Onze gemeente draagt duurzame en milieuvriendelijke mobiliteit hoog in het vaandel. De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn keurden daarnet een fietsleasepolicy goed voor de personeelsleden.

  • Daarin wordt het mogelijk om de bruto eindejaarstoelage en de daarop verschuldigde werkgeversbijdragen geheel of gedeeltelijk in te zetten ter financiering van een fietsleasecontract.
  • Dat willen zeggen dat onze personeelsleden een fiets naar keuze kunnen leasen bij een lokale fietshandelaar voor de duur van 3 jaar met aankoopoptie. We schreven samen met enkele andere Westhoekgemeenten een gezamenlijke aanbesteding uit en gaan in zee met fietsleasemaatschappij o2o.
  • Binnenkort krijgen alle personeelsleden de nodige duiding. Het fietsleasecontract zelf gaat in vanaf januari 2023.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: Koksijde is de fietsgemeente bij uitstek! We trekken deze lijn graag door en bieden aan onze personeelseden vanaf januari 2023 de mogelijkheid om in te tekenen op een fietsleasecontract. Met de fiets naar het werk is niet alleen een milieuvriendelijke manier om zich te verplaatsen, door zich bewegen wordt ook het welzijn van onze werknemers verhoogd.”

Vertel het verder