U bent hier

FierS à Cheval: met lichtgevende paarden naar sagen en legenden…

Nieuw dit jaar is het winterspektakel FierS à Cheval op zaterdag 22 december om 18 uur in de Zeelaan tussen de parking H. Deweertlaan en het gemeentehuis. FierS à Cheval is een sprookjesachtige parade in regie van Compagnie des Quidams (Fr.).

Vreemde figuren in bizarre klederdracht veranderen in fiere, mooi verlichte paarden. De paarden, gemaakt in grote opblaasbare materialen (meer dan 3,50 m hoog), staan symbool voor vrede, zuiverheid en geest.

Het verhaal

Een paardentemmer leidt deze magische figuren in een mooie dans op orkestrale muziek. Zo word je plots vergezeld door o.m. de majestueuze en mythologische Pegasus, het gevleugelde paard. De figuren nemen de toeschouwers mee op een magische rit vol poëzie en fantasie. Je duikt in een symfonische wereld van sagen en legenden. FierS à Cheval is geen afgerond verhaal, maar een opeenvolging van scènes met dromerige beelden, dans, licht en muziek. Laat je meeslepen in dit mythisch gebeuren. Een unieke parade die je niet mag missen.

Deze sterke show (45’) was eerder al te gast in Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Hong Kong, China, Singapore. Aansluitend is er om 19.15 uur vuurwerk op het strand en om 20 uur is er bij de ijsbaan een optreden van de swingende coverband Ontpopt.

Praktisch

  • Start om 18 uur aan de parking H. Deweertlaan, Zeelaan en einde t.h.v. gemeentehuis
  • Duur: ± 45min
  • 19.15u.: Magisch vuurwerk, strand Koksijde
  • 20.00u: Ontpopt: een lekkere swingende coverband die je doet kreunen naar meer (Ijsbaan gemeentehuis)

Vertel het verder