U bent hier

Een zonnekuur voor je energiefactuur

Woonhuis NieKo – een intergemeentelijk samenwerkingsverband van Nieuwpoort en Koksijde – trapt een informatiecampagne over zonne-energie op gang. Dat moet de inwoners over de streep trekken om ook massaal voor zonnepanelen te kiezen.

We krijgen de zon gemakkelijk meer dan 1.500 uren per jaar te zien in Vlaanderen. Aan onze kust straalt ze bovendien gemiddeld nog wat feller. Dat zorgt voor een immense hoeveelheid groene energie die op vandaag eenvoudig en zonder hinder kan worden gecapteerd.

De voorbije maanden plaatsten beide gemeenten samen al een 1.000 zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen.

Woonhuis NieKo trekt nu ook een informatiecampagne op gang onder de noemer ‘een zonnekuur voor je energiefactuur’. Schepen Guido Decorte: ‘De zon is er voor iedereen. Een investering in een zonnepanelensysteem is een investering in onze toekomst, zonder fossiele brandstoffen. Daarenboven is zo’n investering nog steeds financieel interessant. De terugverdientijd ligt veelal onder de 8 jaar terwijl de panelen zelf meer dan 25 jaar kunnen meegaan.’

Woonhuis NieKo bundelt de bestaande info in een handige folder, gaat de boer op met een infostand en staat klaar om vragen te beantwoorden. Vanaf 19 augustus zullen inwoners zich bovendien kunnen aanmelden voor een volgende groepsaankoop voor pv-panelen. Die groepsaankoop gebeurt op initiatief van de stad Oostende en AG EOS en wordt ook door de gemeente Koksijde ondersteund.

Het project geniet de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Vertel het verder