U bent hier

Een speciaal bericht voor onze tweederesidenten en bezoekers

Ons land verkeert in verhoogde staat van paraatheid. Het coronavirus treft onze maatschappij recht in het hart.

De experts ontraden verplaatsingen maximaal. Deze beperking is intussen ook wettelijk vastgelegd via het ministerieel besluit en we zullen dat strikt toepassen. Lokaal Bestuur Koksijde is strikt gebonden om deze maatregelen uit te voeren.

Het tijdelijk niet meer toelaten van tweedeverblijvers en toeristen kadert hierin en heeft als enige doel om het besmettingsgevaar onder controle te houden en de capaciteit van onze openbare en zorginstellingen niet te overbelasten.

De eerste zorg van Lokaal bestuur Koksijde is de gezondheidsrisico’s van het coronavirus te beperken en te managen. We doen dat samen met onze lokale experten en in nauw overleg met de federale en regionale overheden. Daarom treffen we de nodige maatregelen, zoals de politionele controles bij de invalswegen van onze gemeente.

Over de belastingen wordt later gecommuniceerd als de omvang van deze crisis in kaart is gebracht. En dit in overleg met alle kustgemeenten. De verzending van de aanslagbiljetten aanslagjaar 2020 wordt tot nader order opgeschort. Mensen die betalingsproblemen ondervinden om facturen of belastingen te betalen, mogen altijd een afbetalingsplan gespreid in de tijd voorstellen via e-mail.

Ten slotte bedankt Lokaal Bestuur Koksijde u voor de solidariteit.

Via ons speciaal nummer van Tij-dingen voor tweedeverblijvers en onze algemene e-nieuwsbrief (inschrijven via www.koksijde.be/nieuwsbrieven) houden wij u graag op de hoogte.

Als u specifieke vragen hebt over uw eigen specifieke toestand dan kan dat via info [at] koksijde.be.

Vertel het verder