U bent hier

Dag van de Mobiliteit (14/09)

In het kader van deze week van de mobiliteit organiseert Koksijde voor de vierde keer de dag van de mobiliteit. Deze gaat door op zaterdag 14 september 2019 van 13 tot 18 uur rond het gemeentehuis. Verschillende activiteiten rond het thema verkeersveiligheid en mobiliteit gaan door.
Alle activiteiten zijn GRATIS.

Gekke fietsen (NIEUW)

Een parcours af te leggen met gekke fietsen voor groot en klein.

Tuimelwagen

Ga in deze wagen zitten om te weten hoe belangrijk het is om je gordel in de auto te dragen.

Fietsgraveren

Geef dieven geen kans en laat hier je fiets graveren.

Dronkenmansbril

Zet de dronkenmansbril op en je kijkt door de ogen van iemand die teveel heeft gedronken. Hierbij krijg je de kans om een klein parcours af te leggen.

Uitleg dode hoek

Aan de hand van een vrachtwagen en een virtual reality bril leer je meer over de dode hoek.

Workshop elektrisch fietsen

Je krijgt de kans om zelf een elektrische fiets uit te testen. Een ervaren lesgever is aanwezig om een woordje uitleg te geven.

Workshop fietsherstellen (NIEUW)

Twee ervaren en gediplomeerde lesgevers leren je de basis voor het fietsonderhoud (alle types fietsen). Daarnaast komt ook fietscontrole aan bod.
Voor deze workshop dien je in te schrijven. Haast je want het aantal deelnemers per sessie is beperkt. Je mag je eigen fiets zeker meebrengen.
Volgende sessies zijn mogelijk:

  • 13.00 – 14.00 u.
  • 14.15 – 15.15 u.
  • 15.30 – 16.30 u.
  • 16.45 – 17.45 u.

Fiets je schilderij (NIEUW)

Neem plaats, trap op de pedalen en kies je kleuren en zie hoe de kleuren zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets.

Virtual reality-mobiel

Om weggebruikers te sensibiliseren en hen het risico zo realistisch mogelijk te laten ervaren, is er de VR-Mobiel. Daarmee test je je reactievermogen achter het stuur van een rijdende auto terwijl je te maken krijgt met allerlei aandachtsafleiders. Je kan twee scenario’s kiezen: Onderweg met collega's in de bedrijfswagen of een gezinsuitstap met de auto.

Niet te missen: bij deelname aan 5 workshops, krijg je een leuk en nuttig gadget.

Vertel het verder