U bent hier

Dach - expo met een selectie uit het S.M.A.K.

Van 4.04 tot 27.09.2020

Vanuit de specifieke architectuur van de 13de eeuwse abdijschuur Ten Bogaerde en figuratieve sculpturen van George Grard (1901-1984) onderzoekt de tentoonstelling de meest uiteenlopende vormen van beeldhouwkunst vanaf de jaren vijftig tot nu. Daarnaast verhoudt de tentoonstelling zich tot de omgeving van Koksijde en een geglobaliseerde samenleving om zo de rol van een museum met actuele kunst in vraag te stellen.

De titel ‘Dach’ betekent ‘dak’ in het Duits en werd ontleend aan een sculptuur van de Oostenrijkse kunstenaar Oswald Oberhuber (1931 – 2020). In al zijn eenvoud illustreert dit kunstwerk zeer treffend wat een museum of kunstencentrum moet zijn, namelijk een plek die in alle openheid onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.  

Met werk van onder andere

Leyla Aydoslu, Michaël Borremans, Ricardo Brey, Nina Canell, Luciano Fabro, René Heyvaert, Sofia Hultén, Jean Katambayi Mukendi, Richard Long, Neo Matloga, Oswald Oberhuber, Sara Ortmeyer, Royden Rabinowitch, Michael Sailstorfer, Sven ’t Jolle, Johan Tahon, Robert Therrien, Hannelore Van Dijck, Didier Vermeiren, Henk Visch

Vertel het verder