U bent hier

Brandweer Westhoek: Digitale infosessies vervangen infoavonden

Elk jaar gaat Brandweer Westhoek in het voorjaar op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Hiervoor organiseert de hulpverleningszone infosessies in brandweerposten. In navolging op de verlenging van alle coronamaatregelen door de federale overheid, is Brandweer Westhoek jammer genoeg genoodzaakt om de fysieke infosessies in april te annuleren.

Alternatief met digitale infosessie

MAAR… er is echter nagedacht over een alternatief en bieden de kandidaten graag een digitale oplossing aan. Voor elke fysieke infosessie zal een aparte digitale infosessie georganiseerd worden. Tijdens deze digitale infosessies zal er kort uitleg gegeven worden over het aanwervingstraject en is er de mogelijkheid om vragen live te stellen.

Kandidaat brandweervrijwilligers die niet kunnen deelnemen aan een digitale infosessie kunnen terecht op de website of op één van de fysieke infosessies van juni.

Brandweervrijwilligers gezocht, nu meer dan ooit. 

De coronacrisis vraagt momenteel heel veel creatieve oplossingen van de mensen en bedrijven, dit is niet anders voor hulpverleningszones. Brandweer Westhoek hoopt via deze alternatieve digitale weg de broodnodige brandweervrijwilligers te vinden en de kandidaten te overtuigen om de stap naar de hulpverlening te zetten. Nu, meer dan ooit, is een goed uitgebouwde hulpverlening noodzakelijk. Brandweer Westhoek streeft er naar om ook in de toekomst klaar te zijn voor elk mogelijk risico met gemotiveerde en goed getrainde brandweervrijwilligers.

Vertel het verder