U bent hier

Betalend parkeren in Koksijde, nu ook via sms of app

In Koksijde wordt vanaf 28 juni 2018 het Belgian Parking Register (BPR) gelanceerd waardoor het mogelijk zal zijn om per sms of via app te betalen op een betalende parkeerplaats.

Mobiele betalingen zijn gebruiksvriendelijker dan cashbetalingen.

Wist u dat een parkeerder gemiddeld 8 minuten verliest als hij op en af naar de parkeerautomaat dient te lopen en een ticket moet kopen? Via sms of via de app win je dus zeker tijd.

Burgemeester Marc vanden Bussche: “De gemeente Koksijde wil met dit gebruiksvriendelijk systeem meer en meer mensen stimuleren om hun parkeerplaats mobiel te betalen. Met deze nieuwe mogelijkheid willen we het leven van de mensen zo aangenaam mogelijk maken. Bovendien is het extra handig voor wie geen kleingeld bij zich heeft. Alweer een stap vooruit!”

Het platform Belgian Parking Register laat toe dat mobiele providers hun diensten gezamenlijk aanbieden in een gemeente. Het biedt een all-in service waarbij de gemeente geen aparte contracten meer dient af te sluiten met de verschillende providers. Dit wil zeggen dat Koksijde ook in de toekomst gegarandeerd blijft van een volledig en kwalitatief provider-aanbod.

Alle providers registreren de parkeerrechten van hun gebruikers in het centraal platform van BPR. Zo zijn deze rechten op een snelle en adequate manier te controleren door de parkeerwachters via één enkele connectie.

Door meerdere providers te laten aanbieden kiest de gemeente Koksijde ervoor om zich neutraal op te stellen naar de parkeerder toe: de parkeerder kiest zelf met welke provider hij wil betalen. Als deze het tegen elkaar uitspelen, is dat bevorderlijk voor de gebruiker want het aanbod wordt continue verbeterd. 

Meer info over de verschillende providers:

In de toekomst mag je ook nog volgende verwachten: www.parkd.be en www.intouch.be.

Vertel het verder