U bent hier

1.764 deelnemers op mountainbiketoertocht Koksijde

Met de aanwezigheid van een stralende zon heeft de sportdienst hun record aantal deelnemers verbroken. 1.764 deelnemers hebben enorm genoten van het alweer fantastisch parcours.

De parcoursbouwers hadden dan ook wel alles uit de kast gehaald om uit alle toegelaten plaatsen een zo groot mogelijk onverhard parcours te voorzien. Gezien de goede relatie met het Agentschap Natuur en Bos en I.W.V.A. werden enkele stukken éénmalig ter beschikking gesteld, daarbij mochten de organisatoren terug gebruik maken van het technisch en vooral spectaculair gedeelte op de Basis Koksijde. Met enkele nieuw gecreëerde stukken erbij was het parcours af.

Ook schepen van Sport, Dirk Dawyndt, was van de partij samen met een delegatie van zijn “Coxy Cycling”. Een 10-tal deelnemers met een technisch mankement moesten beroep doen op de pechverhelpingsdienst, maar ze konden daarna hun tocht terug verderzetten. Na de rit werden alle deelnemers beloond met een gratis pannenkoek en een gezellige ontvangst in de bar georganiseerd door de plaatselijke basketbalclub.

De organisatie bedankt zijn deelnemers, medewerkers, betrokken diensten en natuurlijk zijn sponsors Aquarius en Crêapan die voor de rijk gevulde bevoorrading zorgde.

De sportdienst kijkt alvast uit naar het volgend mountainbike evenement, nl. de Halloweentocht op vrijdagavond 25 oktober 2019!

Vertel het verder