U bent hier

16/10: Verstrengde maatregelen vanaf maandag 19 oktober

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19. De maatregelen gaan vanaf maandag 19 oktober van kracht.

  • De horeca moet opnieuw de deuren sluiten. Afhalen zal wel nog toegestaan zijn. Het besluit geldt voor een maand, maar na twee weken volgt er een evaluatie.
  • Voortaan zal het nog maar toegestaan zijn om één nauw contact te onderhouden. Dat betekent dat je in plaats van drie personen van buiten je huiselijke kring nog maar één iemand kiest met wie je de afstandsregels niet naleeft.
  • Er komt een avondklok tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Er geldt dan in heel het land ook een nachtelijk uitgaansverbod.
  • Voor telewerken is afgesproken dat dit verplicht wordt voor wie mogelijk. Wie niet per se op kantoor moet zijn, moet dus van thuis uit werken.

Lees meer over de maatregelen (bron: De Standaard) 
Een overzicht van de beslissingen van het Overlegcomité (16/10) lees je op de website van de federale overheid. 

De boodschap blijft duidelijk: blijf thuis bij ziektesymptomen, was en ontsmet je handen voldoende, beperk sociaal contact, respecteer de sociale afstand (1,5m) en hou je aan de nieuwe maatregelen.

Draag zorg voor jezelf en elkaar.

Vertel het verder