U bent hier

10de Cabin Art: schrijf nu in!

De 10de editie van Cabin Art vindt plaats van zaterdag 19 mei tot zondag 9 september op de Zeedijk van Sint-Idesbald. Het evenement is een ku(n)sttentoonstelling in openlucht, georganiseerd door de dienst Cultuur en Erfgoed i.s.m. Rodeo en Baldus Beach.

Thema

De werkgroep koos voor het thema De abdij en de zee uiteraard verwijzend naar de Duinenabdij die eeuwenlang de natuurelementen trotseerde. In Cabin Art gaan zout, zand en wind elk jaar de dialoog met de kunstwerken aan.

Inschrijven

Mail een korte voorstelling van je idee vóór 9 maart naar cultuur [at] koksijde.be. Verwijs naar je/een website of andere referenties in beeld of tekst. Een deskundige jury zal de voorstellen van de deelnemers selecteren en hen verder informeren. Je kan ook alle nuttige info zenden naar de dienst Cultuur en Erfgoed, Zeelaan 303.

Mogelijkheden

  • Werk rechtstreeks op een strandcabine op zaterdag 19 mei (ook mogelijk vanaf vrijdag).
  • Werk op zaterdag 19 mei op een paneel dat aan een strandcabine bevestigd is (voorbereidingen/grondlaag vooraf is toegelaten).
  • Het volledig afgewerkt paneel wordt aan de cabine bevestigd (levering paneel uiterlijk 14 mei). De kunstenaars moeten zelf een paneel aanschaffen (1,50 m hoog en 1,85 m breed).

Return

Elke geselecteerde kunstenaar geniet in het hoogseizoen van drie maanden bekijks van de vele bezoekers op de Zeedijk. Let wel! Kunstenaars die geselecteerd worden voor Cabin Art staan hun rechten af aan de organisatie. Concreet houdt dat in dat afbeeldingen van de kunstwerken verspreid kunnen worden. Alles wat op de cabines wordt aangebracht is van tijdelijke aard.

 

Vertel het verder