U bent hier

Nieuws

 • 22 oktober 2017

  Op zondag 22 oktober is er in de duinen van Koksijde de UCI World Cup race Koksijde – Vlaamse Duinencross. Deze cyclocross wedstrijd is al jaren een topper onder de crossen en vanzelfsprekend is het deelnemersveld terug gevuld met al de wereldtoppers. Alle informatie kan u vandaag terugvinden op onze website

  WB Cyclocross
 • 17 oktober 2017

  Op zondag 22 oktober is er in de duinen van Koksijde de UCI World Cup race Koksijde – Vlaamse Duinencross. Deze cyclocross wedstrijd is al jaren een topper onder de crossen en vanzelfsprekend is het deelnemersveld terug gevuld met al de wereldtoppers. Met de passage over de Heryghersduin en de Albertduin krijgen de renners een serieuze zandbak te verwerken. Allen daarheen!

  Affiche wereldbeker cyclocross 2017
 • 17 oktober 2017

  Alle bromfietsen (nieuw en gebruikt) moeten worden ingeschreven en een nummerplaat dragen voor 11 december 2017.

  Kenteken voor bromfietsen
 • 17 oktober 2017

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Koksijde, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

  Be-Alert logo
 • 13 oktober 2017

  Vanaf de herfstvakantie is er de expo Vloed in het Kunstencentrum Ten Bogaerde: een aanrader voor het hele gezin!

 • 11 oktober 2017

  De vorst tijdens de tweede helft van april 2017 en de droogte van 1 april 2017 tot en met 30 juni 2017 zijn erkend als landbouwramp. (publicatie BS 03.10.2017) De geografische uitgestrektheid van de landbouwramp omvat het geheel van het Vlaams grondgebied.

 • 10 oktober 2017

  Op 1 november wordt op de begraafplaats van Oostduinkerke (A. Gerryllaan) de stilte doorbroken. Om 17 uur kunt u genieten van een ingetogen sessie van Ozark Henry, aangevuld met de mooie poëzie van Maud Vanhauwaert. Reveil wil Allerheiligen nieuw leven inblazen door muziek en poëzie op de begraafplaatsen te brengen. Breng zelf een kaarsje of lichtje mee en help een passende sfeer te creëren!

 • 4 oktober 2017

  Voor het derde schooljaar op rij werkt het gemeentebestuur samen met het Sociaal Huis aan gelijke onderwijskansen voor alle schoolgaande kinderen uit Koksijde. Ouders die financiële moeilijkheden ondervinden om de schoolfacturen te betalen, kunnen deze onderwijscheques aanvragen.

  Onderwijscheque
 • 4 oktober 2017

  Met deze mededeling wensen we te reageren op de perstekst die raadslid Elwin Van Herck gisteren lanceerde in verband met de matige veiligheid van de gemeentelijke website “koksijde.be”.

  Website Koksijde
 • 2 oktober 2017

  Op 31 oktober vindt naar jaarlijkse gewoonte de Halloweenstoet plaats in Sint-Idesbald. In al onze evenementen zoeken we naar linken met het BK Cyclocross wat volgend jaar plaats vindt in Koksijde op 13 en 14 januari. En hiervoor hopen we op jouw hulp!

 • 29 september 2017

  In Koksijde nemen er 18 kunstenaars deel aan Buren bij Kunstenaars.

 • 27 september 2017

  Op 13 en 14 januari 2018 vindt voor de 2de keer het Belgisch Kampioenschap (BK) cyclocross plaats in de duinen van Koksijde. De vorige editie dateerde van 2002 waar Mario De Clercq zegevierde. Het belooft terug een spannende strijd te worden op een uniek parcours met de Herygers-en Albert duin als ultieme scherprechters.

  Lancering BK cyclocross campagne
 • 26 september 2017

  Vanaf eind oktober spoelt er een vloedgolf aan met 21 kunstwerken!

  MB
 • 18 september 2017

  Zaterdag 16 september overleed in het ziekenhuis in Veurne ereburger en gewezen paardenvisser Maurice Denecker op bijna 76-jarige leeftijd. De gemeente Koksijde maar vooral Oostduinkerke verliest met zijn heengaan een kleurrijke volksfiguur die niet alleen paardenvisser en herbergier was maar ook gedreven bezieler van talrijke initiatieven voor de gemeenschap.

  Maurice Denecker
 • 14 september 2017

  Tijdens de 'Veertiendaagse van de Veiligheid', een campagne die loopt van 9 tot 23 september, wil men extra aandacht besteden aan rookmelders. De slogan van de campagne is 'Elke minuut telt! Om deze campagne te ondersteunen, verkoopt de dienst Toerisme rookmelders en speciale stickers voor huisdieren.

  brandalarm

Pagina's