U bent hier

Nieuws

 • 17 mei 2019

  Het schip N788 Moed en Vertrouwen werd afgebroken. Het schip was stuk en niet meer veilig en in opdracht van het schepencollege deze week afgebroken. De groendienst zal het plekje opsmukken.

 • 16 mei 2019

  Op 17 mei lanceert Lokaal bestuur Koksijde met gepaste trots zijn regenboogkast. De kast is een idee van schepen van Gelijke Kansen Lander Van Hove en werd ontwikkeld om mensen te informeren rond holebi en transgender-thema’s. Zo kan je er folders en flyers, nuttige contactgegevens en tips over interessante boeken en films in terugvinden.

  Lokaal bestuur Koksijde komt uit de kast
 • 15 mei 2019

  Onder ruime belangstelling van pers en publiek werd potvis Valentijn van Sint André opgegraven. In twee indrukwekkende delen werd de walvis uit de put gehaald, de resten werden ter plaatse versneden voor vervoer. De werken verliepen zo vlot dat ze enkele dagen vroeger dan gepland al konden worden afgerond. Op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, wordt zijn skelet museumklaar gemaakt.

  opgraving potvis Valentijn van Sint André
 • 12 mei 2019

  Het gemeentebestuur organiseert dit jaar verschillende gratis infosessies voor ondernemers over sociale media.

 • 6 mei 2019

  In de week van 16 mei worden werken uitgevoerd ter hoogte van enkele tramdoorsteken.

 • 2 mei 2019

  Een begraafplaats is een plek vol verhalen. Verhalen over de geschiedenis van de begraafplaats en over de vaak prachtige grafmonumenten. Verhalen over de mensen die er begraven zijn. Unieke verhalen over liefde én over afscheid.
  Koksijde heeft een rijk en gevarieerd funerair erfgoed. Voor de vier Koksijdse begraafplaatsen en kerkhoven werden vier unieke rondleidingen uitgewerkt. Onze ervaren K-ambassadeurs vertellen je de verhalen van onze overledenen. Mis deze kans niet. En het is bovendien gratis.

  Week van de Begraafplaatsen
 • 29 april 2019

  Op 6 mei 2019 starten de rioleringswerken (aanleg nieuwe DWA) langs de N8 Ten Bogaerdelaan tussen de rotonde met de R. Vandammestraat en Ten Bogaerde. Er zal beperkte hinder zijn.

 • 29 april 2019

  Op 6 mei 2019 starten aanpassingswerken in de Polderstraat tussen de A. Geryllaan en de I. Bauwenslaan. Doorgaand verkeer is niet mogelijk.

 • 25 april 2019

  En vraag afwezigheidstoezicht aan bij de dienst Veiligheid en Preventie. Zo wordt je woning in de gaten gehouden wanneer je tijdelijk afwezig bent (bv. op reis of een ziekenhuisopname).

  Vakantietoezicht
 • 25 april 2019

  In Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en De Panne organiseert Wintegratie maandelijks ABC-Kaffees. Iedereen die zin heeft om Nederlands te oefenen met de vrijwilligers is welkom. In Koksijde vindt het ABC-Kaffee elke woensdag plaats tussen 14.30 en 15.30 uur. Ofwel in jeugdhuis de PIT (Kursaallaan 28) ofwel in de Willem Elsschotzaal (Casinoplein 10, eerste verdieping van de bibliotheek).

 • 25 april 2019

  De Preventieraad is een adviesorgaan dat bevoegd is om voorstellen te doen over onveiligheid of het voorkomen van misdrijven binnen de gemeente. Deze raad brengt adviezen uit, zowel op vraag van de gemeente als op eigen initiatief.

 • 25 april 2019

  Ben je inwoner van Koksijde en heb je ervaring of kennis op het vlak van milieu? Heb je goede ideeën of toets je graag beleidsopties af? En wil je je engageren om het gemeentebestuur te adviseren? Stel je dan kandidaat voor de milieuraad.

 • 25 april 2019

  Iedereen kent het beroemde LEGO® blokje. Wie heeft er nog nooit iets gebouwd met deze blokjes? Het iconische speelgoed laat al meer dan zestig jaar de harten van jong en oud sneller kloppen. Deze zomer staat Koksijde in het teken van het LEGO® blokje.

  LEGO® blokjes
 • 25 april 2019

  Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker om fondsen te werven voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Ondertussen is Levensloop Koksijde al aan haar zesde editie toe.

  ©Pepaslife Creations

Pagina's