U bent hier

Nieuws

 • 19 september 2020

  We kregen zonet de officiële cijfers binnen met het aantal besmettingen in Vlaanderen. Onze gemeente kleurt vandaag officieel oranje. Dit is geen reden tot paniek. Maar we vinden het als Lokaal Bestuur wel belangrijk om u hiervan op de hoogte te brengen. Met onze crisiscel en de medisch verantwoordelijken volgen we alles nauwgezet op en worden alle activiteiten grondig op voorhand onder de loep genomen en geëvalueerd.

 • 18 september 2020

  Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Als er brand uitbreekt, blijft het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo is er meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen als een rookmelder alarm slaat.

  Campagnebeeld Doe De Deur Dicht
 • 14 september 2020

  Tijdens de maand september kan je een gratis proefles volgen in een aantal ateliers van de WAK. Je kan nog inschrijven tot het einde van de maand september.

  Westhoek Academie
 • 14 september 2020

  Koksijde steunt als octopusgemeente het octopusplan. Dit plan staat voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Alle Koksijdse scholen kunnen zich gratis registreren als octopusschool en ook deelnemen aan de ludieke campagnes.

  Strapdag logo
 • 14 september 2020

  Jenny Reynaert mag haar kunstwerk ‘Gasten’ plaatsen bij de kerk van haar ‘eigen’ Wulpen. Jenny Reynaert (78) woont al haar hele leven in Wulpen. Ze stelde de gemeente Koksijde voor om in het centrum van Wulpen haar kunstwerk ‘Gasten’ te plaatsen. De gemeenteraad keurde dat unaniem goed.

  Jenny Reynaert
 • 14 september 2020

  Koksijde stapte vorig jaar mee in het digitaal platform Buck-e om alle schoolomgevingen veilig en gezond te houden.

  Buck-e
 • 14 september 2020

  Via een projectsubsidie van het Vlaams kabinet van Onderwijs krijgt intergemeentelijke samenwerking (W)integratie (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne) de kans om kinderen van de lagere school extra mogelijkheden te bieden om hun Nederlandse kennis beter en rijker te maken. Op 1 september 2020 ging het project TAALKR8 (taalkracht) van start.

  TAALKR8
 • 14 september 2020

  In het kader van het vernieuwen van de openbare verlichting zal men op 21 en 22 september de Leopold III Laan volledig afsluiten in de richting van de Zuid-Abdijmolen (richting zee)
  In de richting naar de Mc Donalds is er geen hinder.
  Er is een omleiding voorzien via de Strandlaan/Koninginnelaan/Koninklijke Baan.

 • 10 september 2020

  Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts.

 • 10 september 2020

  Op woensdag 23 september is de Schoolstraat volledig afgesloten voor alle verkeer nav de afbraak van een torenkraan. We voorzien een omleiding via de Vrijheidstraat, Leopold II laan en Dorpsstraat. De werken vangen aan rond 9 uur (na de ochtendspits) en duren mogelijks tot ongeveer 20 uur.

 • 9 september 2020

  Ben je op zoek naar vrijwilligers? Of ben je zelf vrijwilliger? Dan is dit platform uitstekend nieuws voor jou. Lokaal Bestuur Koksijde start met een digitaal vrijwilligersloket voor alle organisaties en verenigingen in Koksijde.

  give aday
 • 9 september 2020

  Zoals elk jaar dienen alle socioculturele verenigingen een aanvraag tot erkenning en subsidiëring in via de gebruikelijke aanvraagformulieren. Het werkjaar waarop wordt beoordeeld, loopt van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020.

 • 9 september 2020

  Is muziek spelen je passie? En wil je die passie delen met anderen? Ideaal. De Muze zoekt nieuwe lesgevers voor hun muziekeducatief project. Speel je drum, gitaar of piano? Dan ben jij de persoon die ze nodig hebben.

 • 9 september 2020

  Door de coronamaatregelen wordt de Wetenschappelijke Nascholing Koksijde in het komende academiejaar anders georganiseerd.

 • 9 september 2020

  Het Landschapsfonds Westhoek draagt tot € 5.000 bij aan jouw crowdfundingscampagne voor een groen initiatief in en nabij je dorp of buurt! Crowdfunding?!? Niks voor jou? Laat eerdere initiatiefnemers jou overtuigen! Meld jouw project aan voor 26 november 2020.

  landschapsfonds

Pagina's