U bent hier

Nieuws

 • 22 november 2019

  Win een weekendarrangement, cadeaucheques door te stoefen met je lokale winkelier!

  Koop lokaal - stem op je favoriete winkelier
 • 19 november 2019

  1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen… een ontluisterend cijfer, dat zich dan ook vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Dat is ook de motivatie van de gemeente Koksijde, die instapt in het project 'Warme Steden en Gemeenten' samen met 41 andere steden en gemeenten. Koksijde draagt zo een steentje bij aan het verhogen van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren.

 • 8 november 2019

  Het lokaal bestuur Koksijde en de dienst economie wil haar ondernemers ontmoeten! Wij nodigen elke ondernemer uit Koksijde graag uit voor een netwerkavond op 9 december 2019 in cultuurcentrum CasinoKoksijde.

 • 7 november 2019

  De gemeenten Veurne, De Panne en Koksijde zijn gestart met een eigen deelfietsensysteem. Zestig fietsen staan verspreid over zes vaste parkeerlocaties: de drie treinstations, het stadspark van Veurne, het gemeentehuis van Koksijde en de markt van De Panne. De parkeerplekken herken je aan de speciale fietsrekken, zodat je weet waar je de deelfietsen moet stallen.

  Deelfietsen
 • 6 november 2019

  Wist je dat…
  -De dienst voogdij in 2018: 4467 nieuwe jongeren aangemeld kreeg?
  -3045 van deze jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud waren?
  -De meeste jongeren onder voogdij uit Afghanistan komen?
  -Maar er ook veel jongeren uit andere landen komen, zoals: Marokko, Eritrea en Guinée?
  -De dienst Voogdij deel uitmaakt van de FOD Justitie?

  Voogden gezocht
 • 5 november 2019

  De nieuwe restaurantgids Gault&Millau werd vandaag bekendgemaakt. 12 restaurantuitbaters worden vermeld! Willem Hiele, Mondieu, De Kelle, Julia, Carcasse, Oh-restaurant, 8Chef, Bistro Nils, Sea Horse, Bistronomie Eglantier, Het Keukenhof en De Huifkar. Met 16 punten scoort Willem Hiele de 'New on the Top' award!

  Tomaat-garnaal
 • 5 november 2019

  Voer je werken uit en neem je daardoor openbaar domein in? Verhuis je en raak je de verhuiswagen of lift alleen kwijt op het voetpad, de parkeerstrook of de rijbaan? Of is het nodig om een (deel van de) weg af te sluiten? Vraag dit dan eerst aan. Voor alle innames op openbaar domein heb je een vergunning voor inname openbaar domein nodig en de goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen.

  geo map
 • 28 oktober 2019

  Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober 2019 vond de eerste ontwerpweek plaats in het kader van een ‘Leefbaar Koksijde-Dorp’. Tijdens deze ontwerpweek dompelde een ontwerpteam van externe deskundigen en medewerkers van de gemeente Koksijde, provincie West-Vlaanderen en departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, zich 5 dagen onder in de omgeving van het sportpark in Koksijde-dorp. Deze zone werd vanop de tekentafel getransformeerd tot een levendig Dorpspark.

  Eindpresentatie ontwerpweek Koksijde-Dorp
 • 24 oktober 2019

  Geef dit dan door aan Lokaal Bestuur Koksijde. Want Koksijde wil de storm laten erkennen als algemene ramp. Inwoners die schade hebben geleden, nemen best zo snel mogelijk contact op met hun verzekeraar. De brandpolis dekt de schade aan woning en inboedel.

  stormschade 14 oktober 2019
 • 23 oktober 2019

  Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem. Veel ouderen geven eenzaamheid aan als één van de zwaarste problemen. Ze verliezen hun partner, hun sociaal netwerk krimpt fel in, ze verliezen de verbinding met hun buurt, ze slagen er niet meer in om nieuwe sociale relaties tot stand te brengen.
  De werkgroep ‘vereenzaming opsporen’ van de Seniorenadviesraad wil dat niemand in Koksijde achterblijft, dat er gezorgd wordt voor elkaar en dat mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. De sterken gestimuleerd en de zwakkeren ondersteund, maar ook geactiveerd en gemobiliseerd.

  De werkgroep ‘vereenzaming opsporen’ Seniorenadviesraad Koksijde
 • 23 oktober 2019

  Deze wereldbekermanche is al jaren een topper onder de crossen. Het deelnemersveld is traditiegetrouw weer gevuld met heel wat vedetten. Met de passages over de Herijgersduin en de Albertduin krijgen de renners heel wat zand te verwerken.

  Affiche WB cyclocross 2019
 • 23 oktober 2019

  Iets meer dan twee jaar na de ingebruikname van de eerste twee padelterreinen op de terreinen van Tennis- & Padelclub Koksijde (TPC Koksijde), werd op 21 oktober een derde padelterrein in gebruik genomen.

  Derde padelterrein in gebruik op TPC Koksijde in Koksijde-Dorp
 • 23 oktober 2019

  Het gemeentebestuur organiseert dit jaar nog een gratis infosessies voor ondernemers omtrent Instagram.

 • 23 oktober 2019

  opleiding zwembadredder in het Zwem- & recreatiebad Hoge Blekker

 • 21 oktober 2019

  Najaarsexpo in Kunstencentrum Ten Bogaerde met actuele beeldende kunst. Met Michaël Borremans, Claude Cattelain, Sarah Feuillas, Marie Hendriks en Adrien Tirtiaux .
  Ism Vlaanderen, regio Hauts-de-France, Welchrome, S.M.A.K. & Museum aan de IJzer

  In de steigers

Pagina's