U bent hier

Nieuws

 • 30 maart 2020

  Binnenkort zijn er schilderwerken voorzien in de ondergrondse parking van Koksijde (ingang Kursaallaan). Door deze schilderwerken zal er tijdelijk beperkte hinder zijn tijdens het parkeren.

 • 27 maart 2020

  Het Brugse Govaert & Vanhoutte Architects won op de Italiaanse Domus Restoration and Conservation Awards de zilveren medaille met het project Ten Bogaerde in Koksijde. Voor het project, een kunstencentrum in een oud uithof van de Koksijdse Duinenabdij, werkte het bureau samen met architect Benoit Delaey uit Brugge, die het restauratiegedeelte voor zijn rekening nam.

  Kunstencentrum Ten Bogaerde
 • 23 maart 2020

  Met dit mooie weer is het bijzonder aanlokkelijk om een fijne strandwandeling te maken. Deugddoend voor lijf en leden. Mogen we jullie vragen om dit bij voorkeur met laagwater te doen. Op die manier kan de 'social distance' maximaal in stand gehouden worden. Je vindt de laagwaterstanden makkelijk via in de tabellen hier onder.

  laagwater
 • 20 maart 2020

  Ons land en gans Europa, verkeert in verhoogde staat van paraatheid. Het Coronavirus treft onze maatschappij recht in het hart.

  De experts ontraden verplaatsingen maximaal. Deze beperking op onze verplaatsingen en andere maatregelen zoals de social distancing werden intussen ook wettelijk vastgelegd via het ministerieel besluit van 18 maart 2020, welke we strikt zullen toepassen. Als lokale overheid zijn we strikt gebonden deze maatregelen uit te voeren. 

  Het tijdelijk niet meer toelaten van tweede verblijvers en toeristen aan onze kustgemeente kadert hierin en heeft tot doel het besmettingsgevaar onder controle te houden en de capaciteit van onze openbare en zorginstellingen niet te overbelasten. De eerste zorg van het Lokaal bestuur Koksijde is de gezondheidsrisico’s van het coronavirus te beperken en te managen, samen met onze lokale experten en in nauw overleg met de federale en regionale overheden. Hiertoe worden de nodige maatregelen getroffen, zoals de politionele controles bij de invalswegen van onze gemeenten en politiezone. 

  topesterk
 • 20 maart 2020

  Doornpannestraat#wegenwerken#omleiding

 • 7 maart 2020

  Tijdens de maand maart slaan het project ‘Vitesse hoger’ (vanuit de intergemeentelijke samenwerking (W)integratie), BudgetInZicht (BIZ) Centraal-West-Vlaanderen en de OCMW’s, scholen en jongerenorganisaties uit regio Westkust de handen in elkaar. Dit doen ze om een vierhonderdtal jongeren tussen 17 & 26 jaar onder te dompelen in de verschillende aspecten van het zelfstandig wonen en de bijhorende financiële keuzes en gevolgen.
  Tijdens de kick-off op vrijdag 6 maart werd het belang van het project uitvoerig toegelicht.

  Opening WAKOSTA?!
 • 6 maart 2020

  Onze gemeente heeft een sterke traditie op het vlak van jumelages, of verbroederingen met andere gemeenten. Zowel de kernen Koksijde als Oostduinkerke zetten heel wat initiatieven op het getouw om de Europese gedachte dicht bij de mensen te brengen. Zo is Koksijde verbroederd met Bad Schallerbach, Konz en Wanze-Antheit. Oostduinkerke op zijn beurt is verbroederd met Biedenkopf, La Charité-sur-Loire, Wépion-sur-Meuse en Neustadt-an-der-Orla.

 • 5 maart 2020

  De tentoonstelling ‘Dach’ (4.04 - 27.09.2020) is een samenwerking tussen Kunstencentrum Ten Bogaerde (Koksijde) en S.M.A.K. (Gent). Na Ungenau (Geel, 2015) en TRUST (Luik, 2018) is dit de derde tentoonstelling waarbij een selectie werken uit de collectie van het museum geëxposeerd wordt op een externe locatie.

 • 4 maart 2020

  De gemeente Koksijde is trots om de nieuwe voetbalclub Koksijde-Oostduinkerke voor te stellen. Deze club is helemaal klaar om de toekomstige uitdagingen aan te gaan en volgt de lijnen die de jeugd reeds heeft uitgezet. Alle spelers gaan spelen onder het huidig stamnummer 3841 van KVVO. De nieuwe naam van de ploeg wordt dan Koninklijke Voetbal Vereniging Koksijde-Oostduinkerke (KVKO), met als voorzitter Géry Geryl.

  Persconferentie voetbal
 • 4 maart 2020

  Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want Brandweer Westhoek zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

  Brandweerzone Westhoek
 • 25 februari 2020

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Koksijde, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

  Be-Alert logo
 • 25 februari 2020

  Is het leuk wonen in jouw buurt? Fiets je veilig in Koksijde? Is er voldoende groen? En hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten?

  Gemeentemonitor
 • 25 februari 2020

  Om vermelding te krijgen op visitkoksijde.be is het noodzakelijk om élke activiteit in te geven op de digitale databank UiTinVlaanderen.be. Deze databank is een initiatief van de Vlaamse overheid en centraliseert alle culturele en vrijetijdsactiviteiten. Dat geldt dus ook voor Koksijde.

 • 25 februari 2020

  Heb je vragen over wonen of energie? Kom dan naar de dienst Wonen. Grote verbouwingen? Misschien heb je wel recht op een premie van Wonen-Vlaanderen, Fluvius of van Lokaal Bestuur Koksijde.

  Dienst Wonen

Pagina's