U bent hier

Nieuws

 • 22 juli 2019

  “Leadingcourses” is een toonaangevend forum waarop golfers hun mening kunnen geven over een golfbaan. Het is in het golfmilieu een belangrijke waardemeter.
  In Vlaanderen is de Koksijdse golf van 6 naar 4 gestegen.
  In elke beoordeling komen professionalisme, vriendelijkheid, kwaliteit van de golfbaan en behulpzaamheid steeds terug.

  Golf ter hille top 10!
 • 10 juli 2019

  De gouverneur besliste vandaag om een captatieverbod op te leggen voor alle waterlopen in het IJzerbekken.
  Deze voormiddag was er een provinciaal droogteoverleg. De aanhoudende droogte, in het bijzonder in het IJzerbekken, noodzaakt maatregelen om de watervoorraad te vrijwaren.

 • 9 juli 2019

  Heb jij een voorstel of zit je op een idee te broeden? Een buurttuin uitbreiden, een groen speelelement om de hoek, een vlindertuin aanleggen, een boomgaard of klein bosje aanplanten…? Meld je voor 25 augustus 2019 aan en maak kans op een bijdrage tot € 5.000.

 • 9 juli 2019

  Op donderdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) is het gemeentehuis gesloten. De toerismekantoren zijn wel open.

  Het gemeentehuis van Koksijde
 • 8 juli 2019

  Met dit warme weer zijn de insecten volop actief. Zo is ook de eikenprocessierups de afgelopen dagen in onze provincie (voornamelijk de regio Fluvia) gesignaleerd. Nuttige diertjes, maar soms zorgen ze voor overlast en (enkel) dan moeten ze bestreden worden.
  De eikenprocessierups verandert uiteindelijk in een mooie onschuldige grijze nachtvlinder van enkele centimeters groot. Helaas zijn de rupsen van deze vlinder iets minder onschuldig. Zij bezitten irriterende brandharen, die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Maar blijf rustig en panikeer niet.

  Eikenprocessierups
 • 5 juli 2019

  Hondenspeelzone in Oostduinkerke klaar voor gebruik. De gemeente Koksijde opent een eerste hondenspeelzone in Oostduinkerke. Vanaf eerste weekend juni 2019 kunnen honden er ravotten.

 • 4 juli 2019

  Deze zomer heeft Koksijde een beachmaster aan het werk op onze stranden.
  Korneel Boeve, reeds een hele tijd actief als adjunct-hoofdredder en sinds vorig jaar ook hoofdredder, neemt deze taak op zich.
  Hij zal zorgen voor een goeie coördinatie tussen alle actoren die actief zijn op het strand.
  Dit zijn de surfclubs, beachbars, redders, EHBO medewerkers, paardenvissers, gemeentelijke diensten, …

  Korneel Boeve
 • 3 juli 2019

  Op 30/06 ontving de gemeente Koksijde bezoek van een Koreaanse delegatie. De Koreaanse ambassadeur Mr. Mr. KIM Hyoung-Zhin werd vergezeld door zijn vrouw en dochter, de directeur en medewerkers van het Haenyeo museum op de Jeju-eilanden, enkele vrouwelijke duiksters en de directeur en de medewerkers van het Korean Cultural Center te Brussel.

  Groepsfoto met burgemeester Marc Vanden Bussche, zijn echtgenote Griet Van Waes, zijn zoon Simon Vanden Bussche en de Koreaanse delegatie
 • 1 juli 2019

  Het zomerseizoen is gestart. De redders staan paraat om deze zomer opnieuw in te staan voor de veiligheid op het strand. Waar kan je veilig gaan zwemmen in zee? Hoe herken je een bewaakte zwemzone? De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen maakte verschillende preventiefilmpjes.

 • 1 juli 2019

  Het gemeentebestuur organiseert dit jaar verschillende gratis infosessies voor ondernemers over sociale media.

 • 28 juni 2019

  Woonhuis NieKo – een intergemeentelijk samenwerkingsverband van Nieuwpoort en Koksijde – trapt een informatiecampagne over zonne-energie op gang. Dat moet de inwoners over de streep trekken om ook massaal voor zonnepanelen te kiezen.

  Guido Decorte, Kris Vandecasteele, Frans Lefevre, Tijs Vandewoude, Geoffrey Ingouf, Evelyne Monbaliu en Jan Vandromme
 • 25 juni 2019

  Op 19 juni 2019 vond in het statige stadhuis van Brugge de eerste jaarlijkse Preventietop plaats. De schepenen van gezondheid van de lokale besturen uit de regio Brugge-Oostende-Veurne tekenden present en wisselden ervaringen uit over hoe ze een gezonde leefstijl in een gezonde omgeving bij hun burgers kunnen brengen. Ze spraken vol overtuiging hun keuze uit om van hun gemeente een ‘Gezonde Gemeente’ te maken.

  charter gezonde gemeente
 • 25 juni 2019

  Uit veiligheidsoverweging wordt tegen maandag 1 juli een grotere verkeersvrije ruimte voorzien tegenaan het strand aan Sint-André in Koksijde-Oostduinkerke. De rotonde in de G. Scottlaan t.h.v. de redderscabine schuift wat zuidwaarts op. Tegenaan het strand is op die manier meer ruimte voor voetgangers, fietsers, strandbezoekers en hulpdiensten. Auto’s kunnen dan niet meer tot dicht bij het strand rijden m.u.v. hulpdiensten of andere vergunningshouders. Er zullen extra fietsrekken staan en zitbanken worden verplaatst.

  Aanpassing toegang strand Sint André Oostduinkerke
 • 25 juni 2019

  In de Week van de Mobiliteit (16 september 2019) zal Koksijde een project lanceren dat kinderen beloont wanneer ze te voet of met de fiets naar school komen. De directies en leerkrachten van de deelnemende scholen kregen net voor de start van de zomervakantie al een opstartsessie.
  Deelnemende scholen zijn: Leefschool De Letterzee, Vrije Basisschool De Ark, Vrije Basisschool Oostduinkerke, Gemeenteschool Koksijde en Gemeenteschool Oostduinkerke.

  Koksijde stapt mee in het digitaal platform Buck-e om alle schoolomgevingen veilig en gezond te houden

Pagina's