U bent hier

Nieuws

 • 24 mei 2018

  Tentoonstelling met hedendaagse beeldende kunst uit de collectie van het FRAC Grand Large – Hauts-de-France uit Duinkerke met werk van Leo Copers (Be), Bruno Dumont (Fr), Jan Fabre (Be), Hans-Peter Feldmann (De), Georg Herold (De), Scott King (GB), Annette Messager (Fr), Philippe Meste (Fr), Johan Van Geluwe (Be), Frederik Van Simaey (Be).

  Vue de l’exposition « Les objets domestiquent », 2017, Frac Grand Large — Hauts-de-France, Dunkerque (France). Photo : Aurélien Mole. Frederik van Simaey 'Close'
 • 23 mei 2018

  Brandweer Westhoek noteerde vorig jaar zo’n 1.288 tussenkomsten voor het verdelgen van wespennesten. Een groot pak meldingen dat ze nu via een centraal online-formulier op het e-loket willen bundelen.

  E-loket wespennest
 • 17 mei 2018

  Cabin Art is een openluchttentoonstelling die loopt van zaterdag 19 mei tot en met zondag 9 september 2018. Deze tentoonstelling is uniek, want de kunstenaars gebruiken de strandcabines van Sint-Idesbald als dragers van hun kunstwerken. Dit jaar is het de 10de editie en het thema is ‘de abdij en de zee’. Kom dus genieten van een artistieke strandwandeling en kom naar Cabin Art!

  Cabin Art - Sint-Idesbald - 2018
 • 16 mei 2018

  Tijdens twee fotozoektochten kunnen kinderen op een speelse maar toch educatief verantwoorde manier kennismaken met de symboliek en de rituelen die gebruikt worden op onze begraafplaatsen. Ook een aanrader voor mama’s en papa’s! Begeleiding en uitleg wordt ter plaatse door een gids voorzien. Uiteraard wordt alles met het nodige respect voor deze serene plekken georganiseerd.

  Week van de Begraafplaatsen
 • 15 mei 2018

  Vakmannen en -vrouwen kunnen een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit te valoriseren. Tot nu toe vroegen zo'n 1.600 ambachtslieden deze erkenning aan en 1.017 kregen ze ook.

  Logo erkenning ambachten
 • 15 mei 2018

  Onlangs lanceerde de provincie West-Vlaanderen in het kader van het Interregproject PARTONS 2.0 een projectenoproep. Dit project biedt ondersteuning aan inwoners, lokale handelaars en lokale besturen uit de Westhoek die een goed idee hebben om van hun dorp of gemeente een nóg betere plek te maken om te wonen, te leven en te werken.

  met steun West-Vlaanderen
 • 14 mei 2018

  Binnen de stedenbandwerking organiseren we van begin tot eind juni ongeveer een stage op de dienst Cultuur en Erfgoed. Voor deze Surinaamse gast zijn we nog op zoek naar een gastgezin.

 • 4 mei 2018

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Koksijde, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

  Be-Alert logo
 • 25 april 2018

  De intergemeentelijke samenwerking (W)integratie krijgt voor het project ‘Elke dag Nederlands’ de award van Gastvrije Gemeente toegekend van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

 • 23 april 2018

  De dienst Onthaalouders van onze gemeente is geselecteerd voor de wedstrijd Gouden Kinderschoen. Ook (W)Integratie heeft een selectie beet! Stem op www.goudenkinderschoen.be.

 • 17 april 2018

  Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren tijdens de Europese Vaccinatieweek, een initiatief van de Vlaamse overheid.

  Vaccinatieweek
 • 9 april 2018

  Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 is er een nieuwe editie van Buren bij kunstenaars. Tijdens de 15de editie van dit open atelierweekend tonen kunstenaars in heel West-Vlaanderen hun werk aan het grote publiek

 • 29 maart 2018

  De plannen voor de herinrichting van de dorpskern in Koksijde zijn goedgekeurd door de gemeenteraad. Nu volgt de aanbesteding. Eens de aannemer gekend is volgt nog een infovergadering met meer praktische info. Start uitvoering : najaar 2018

 • 29 maart 2018

  Zeedijk St.-Idesbald
  Zeedijk Koksijde-Bad

 • 28 maart 2018

  Op 22 april kiest Koksijde voor erfgoed! De jaarlijkse Erfgoeddag staat volledig in het teken van ‘Kiezen’. Ettelijke keren per dag maken we keuzes, van welke kleren we aantrekken tot wat we eten. Maar we moeten ook vaak belangrijke keuzes maken, denk dit jaar maar aan de gemeenteraadsverkiezingen.
  Koksijde organiseert jaarlijks ook een ander soort verkiezing, namelijk de verkiezing van Mieke Garnaal. Deze traditie wordt op deze Erfgoeddag in de kijker geplaatst in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Maar ook in het Abdijmuseum Ten Duinen, ’t Oud Schooltje en het Erfgoedhuis Bachten de Kupe worden enkele boeiende activiteiten georganiseerd!

Pagina's