U bent hier

Nieuws

 • 15 november 2018

  De vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen zoekt bijkomende vrijwilligers. De vzw vervult een belangrijke preventietaak over verkeersveiligheid in onze provincie.

  logo Verkeersveilig West-Vlaanderen
 • 9 november 2018

  Maandag 12 november starten voorbereidende werkzaamheden i.o.v. Fluvius (Eandis) voor het project van de Zeelaan/Hegerplein in Koksijde-Dorp

 • 8 november 2018

  Op 4, 5 en 6 januari 2019 vinden 10 voordrachten plaats op unieke locaties aan de kust. Eigenaars van een appartement op de Zeedijk stellen, na een oproep van de provincie West-Vlaanderen, hun appartement met zeezicht voor één dag open voor een boeiende, interactieve lezing over de Noordzee.

  ZeeUitzicht
 • 6 november 2018

  Dat je lekker kan eten in Koksijde bewijzen de vele gelauwerde restaurants. Niet minder dan tien restaurantuitbaters worden vermeld in de nieuwste Gault&Millau. We zetten ze even voor jullie op een rij.

  Gault & Millau
 • 30 oktober 2018

  Een verbod om het water en de oevers van de Koolhofput en Koolhofvaart en aanliggende waterlopen te betreden op het grondgebied Koksijde wegens blauwalgen is opgeheven.

 • 26 oktober 2018

  Op 14 oktober trokken we met z'n allen naar de stembus voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Lijst burgemeester haalde de meerderheid en gaat de coalitie aan met s.pa voor de komende zes jaar. Huidig burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) werd voor de 5de keer verkozen.

  Gemeentehuis en de Kokpit
 • 24 oktober 2018

  Ben je tussen 14 en 25 jaar? Neem je graag initiatief? En vind je het belangrijk dat kinderen en jongeren het goed hebben in Koksijde? Kom dan bij de jeugdraad. De jeugdraad komt vijf keer per jaar samen en geeft adviezen over alles wat met jeugd te maken heeft. Uitgaan, fuiven, jeugdverenigingen, speelruimte,…

  Jeugdraad
 • 24 oktober 2018

  Het St. Idesbaldbier krijgt een nieuw etiket dat, samen met de nieuwe St. Idesbald-bierglazen wordt voorgesteld op zaterdag 24 november in het gemeentehuis.

  St. Idesbaldbier
 • 24 oktober 2018

  Ook dit jaar organiseert het Sociaal Huis een groot tweedaags seniorenfeest. Op woensdag 21 en donderdag 22 november vindt onderstaand programma plaats in cultuurcentrum CasinoKoksijde.

  Glenn Degeselle
 • 24 oktober 2018

  De werkzaamheden in Koksijde-Dorp zijn gepland op 25 november. Ze voorzien in een volledige heraanleg van de Zeelaan (tussen de toegang naar de parking tennis en de Robert Vandammestraat/Houtsaegerlaan), de Noordstraat en het L. Hegerplein.

  3D beeld Koksijde-Dorp
 • 24 oktober 2018

  Voor de tentoonstelling ‘op de grond, tussenin of aan de hemel’ ontwerpt Honoré δ’O het kunstwerk TOURELLONS! Het werk bestaat onder meer uit kleine beeldjes die je zelf moet zoeken. Wie zich inschrijft voor een zoekbeurt wordt zo misschien eigenaar van één van de 33 gecertificeerde kunstwerken.

 • 12 oktober 2018

  Remi Pieters is de nieuwe kinderburgemeester! Op vrijdag 12 oktober vond in Koksijde de installatievergadering plaats van de nieuwe kindergemeenteraad. Voor het schooljaar 2018-2019 zijn er 15 raadsleden verkozen en waren er zes kandidaat-kinderburgemeesters. Lottrekking besliste over de nieuwe Koksijdse kinderburgemeester.

  Kinderburgemeester Remi Pieters
 • 12 oktober 2018

  Op 10 november 2018, om 20 uur wordt de Bevrijding van 1918 herdacht met een wel heel bijzonder concert. De vernieuwde feestzaal Witte Burg zal op zaterdag 10 november om 20 uur het decor zijn voor het jaarlijkse concert van de Koninklijke Harmonie ‘De Vrienden van de Brandweer’ onder leiding van dirigent Jeroen Hillewaere. Voor deze uitzonderlijke editie wordt het jaarlijks concert aangevuld met getuigenissen en poëzie in een regie van Frieda Vanslembrouck.

 • 10 oktober 2018

  Beleef het beste wat Koksijde te bieden heeft in één app. Een put in het wegdek melden? Zwerfvuil signaleren? Wanneer moet ik mijn afvalzak buiten zetten? Een speciale actie ontdekken of een bestelling plaatsen bij je favoriete handelaar? Dit en nog veel meer via de app van Koksijde.

  Koksijde app
 • 10 oktober 2018

  Op zondag 25 november vindt in de Noordduinen in Koksijde-Dorp weer de Vlaamse Duinencross plaats. Deze wereldbekerwedstrijd is al jaren een topper onder de crossen. Het deelnemersveld is traditiegetrouw weer gevuld met heel wat wereldvedetten. Met de passages over de Herijgersduin en de Albertduin krijgen de renners een serieuze zandbak te verwerken.

  WB Cyclocross

Pagina's