U bent hier

Nieuws

 • 5 augustus 2020

  In MPI De Steiger werd een cluster met Covid-19-besmettingen vastgesteld. Drie personeelsleden blijken besmet te zijn met het coronavirus.
  De burgemeester nam onmiddellijk de nodige maatregelen en er werd afgesproken om het MPI 48 uur in quarantaine te plaatsen.

 • 3 augustus 2020

  Droog en zonnig weer kondigt zich aan. Daarna begint de hitte pas echt. Alles is veel leuker bij prima weer. Maar wat doe je als die zalige zomerbries een hittegolf wordt? Blijf alert en voorkom uitdroging, hittestress of een hitteslag.
  Voor meer tips en adviezen kan iedereen terecht op de website www.warmedagen.be, en op de Facebookpagina "Warme dagen".

 • 25 juli 2020

  Vanaf maandag 27 juli 2020 om 08.00 uur draagt iedereen in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort een mondmasker op alle publiek toegankelijke plaatsen. Dit geldt voor wie ouder is dan 12. Dat hebben de burgemeesters van de drie Westkustgemeenten beslist om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook op de fiets op de Zeedijk en in de winkelstraten draag je voortaan dus een masker. De politiediensten zullen hierop toezien en streng optreden.

  mondmaskers verplicht
 • 17 juli 2020

  Eric Goubin en Michelle Lenaerts (Thomas More Hogeschool) voerden dit voorjaar een communicatie-enquête uit over de gemeentelijke mediakanalen. En we moeten niet vals bescheiden zijn: de communicatie van Lokaal Bestuur Koksijde krijgt grootste onderscheiding. Zowel de kwaliteit van het onthaal, ons infomagazine Tij-dingen, onze twee websites, de nieuwsbrief en onze socialemediakanalen krijgen een topscore.

  ComOP
 • 17 juli 2020

  Ook deze zomermaanden willen we zoveel mogelijk mensen laten genieten van het strand en de zee. De strandrolstoelen zijn een vaste waarde aan onze kust. En nu heeft Lokaal Bestuur Koksijde geïnvesteerd in iets nieuws: een strandstoel waarmee je in het water kan drijven.

  Strandstoel
 • 17 juli 2020

  Een team Mooimakers zet in Koksijde iedereen aan om even na te denken over het gebruik van plastic wegwerpproducten en –verpakkingen. Want een dagje strand kan heus zonder afval.

  Mooimakers
 • 17 juli 2020

  Ruiters kunnen voortaan dwars door de duinen tot op het strand rijden in Koksijde. De gemeente realiseerde daartoe in samenwerking met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een nieuw ruitertraject van een goeie 500 meter in de Schipgatduinen aan Sint-André.

  Ruitertracé
 • 17 juli 2020

  Lokaal Bestuur Koksijde trekt volop de kaart van de zon en rust nu ook het dak van de Bollodroom in het Sportpark Oostduinkerke uit met zonnepanelen.

  Zonnepanelen
 • 17 juli 2020

  Lokaal Bestuur Koksijde engageert zich om ook een gemeente te zijn voor jonge gezinnen met kinderen. Zo werd er deze week een eerste groot inclusief speeltoestel geplaatst. Een inclusief speeltoestel biedt elk kind de kans om te spelen, dus ook kinderen met een beperking.

  Inclusief speeltoestel
 • 15 juli 2020

  Geen lange wachttijden meer in het gemeentehuis.Lokaal Bestuur Koksijde blijft werk maken van een vlotte dienstverlening. Daarom werken de diensten Burgerzaken, Financiën, Stedenbouw en het Woonloket vanaf nu op afspraak.

  Maak een afspraak
 • 14 juli 2020

  Heb jij je fiets al laten graveren? Onze gemeenschapswachten labelen gratis jouw fiets. Inwoners, tweedeverblijvers en toeristen - in het bezit van een Belgische identiteitskaart - zijn welkom aan het oud-politiekantoor.

  fiets graveren
 • 14 juli 2020

  Thierry Cornelis (62) was chef-kok in zijn eigen restaurant De Kelle dat hij samen met zijn echtgenote Tjorven Ghysdael uitbaatte in het hart van Koksijde-Bad. Op 1 april 2020 vierden ze nog de 25ste verjaardag van hun restaurant. Cornelis is oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen en gaf er ook zelf 35 jaar lang les. In die hoedanigheid leidde hij tal van huidige sterrenchefs op.

 • 13 juli 2020

  Binnenkort start de bibliotheek van Koksijde met het leuke project Boekenruilhuisjes. Tegen het einde van 2020 worden er 7 boekenruilhuisjes geplaatst in de verschillende dorpskernen en het station van Koksijde! Voor de realisatie van dit project slaan de bib en de dienst Cultuur en Erfgoed hun handen in elkaar en krijg jij de kans om je creatieve stempel op een boekenruilhuisje te drukken!

 • 10 juli 2020

  Vorderingen raadslid Gillet-Wolter Hofmans afgewezen door de Raad van State en rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen

 • 10 juli 2020

  Door de coronacrisis mochten er tot 1 juli minder parochianen aanwezig zijn in de Sint-Niklaaskerk en de O.L.V.-ter-Duinenkerk. Sinds begin juli mogen er in de Sint-Niklaaskerk opnieuw max. 150 mensen aanwezig zijn. De vieringen vinden er op zondag plaats, om 11 uur. In de O.L.V.-ter-Duinenkerk is er plaats voor max. 200 personen. De vieringen vinden plaats op zaterdag om 17 uur, op zondag is dat om 10 uur.

Pagina's