U bent hier

Nieuws

 • 23 oktober 2019

  Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem. Veel ouderen geven eenzaamheid aan als één van de zwaarste problemen. Ze verliezen hun partner, hun sociaal netwerk krimpt fel in, ze verliezen de verbinding met hun buurt, ze slagen er niet meer in om nieuwe sociale relaties tot stand te brengen.
  De werkgroep ‘vereenzaming opsporen’ van de Seniorenadviesraad wil dat niemand in Koksijde achterblijft, dat er gezorgd wordt voor elkaar en dat mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. De sterken gestimuleerd en de zwakkeren ondersteund, maar ook geactiveerd en gemobiliseerd.

  De werkgroep ‘vereenzaming opsporen’ Seniorenadviesraad Koksijde
 • 23 oktober 2019

  Deze wereldbekermanche is al jaren een topper onder de crossen. Het deelnemersveld is traditiegetrouw weer gevuld met heel wat vedetten. Met de passages over de Herijgersduin en de Albertduin krijgen de renners heel wat zand te verwerken.

  Affiche WB cyclocross 2019
 • 23 oktober 2019

  Iets meer dan twee jaar na de ingebruikname van de eerste twee padelterreinen op de terreinen van Tennis- & Padelclub Koksijde (TPC Koksijde), werd op 21 oktober een derde padelterrein in gebruik genomen.

  Derde padelterrein in gebruik op TPC Koksijde in Koksijde-Dorp
 • 23 oktober 2019

  Het gemeentebestuur organiseert dit jaar nog een gratis infosessies voor ondernemers omtrent Instagram.

 • 23 oktober 2019

  Schrijf je in om samen met je school of vereniging deel te nemen aan de zwemmarathon op vrijdag 15 november 2019.

 • 23 oktober 2019

  opleiding zwembadredder in het Zwem- & recreatiebad Hoge Blekker

 • 21 oktober 2019

  Najaarsexpo in Kunstencentrum Ten Bogaerde met actuele beeldende kunst. Met Michaël Borremans, Claude Cattelain, Sarah Feuillas, Marie Hendriks en Adrien Tirtiaux .
  Ism Vlaanderen, regio Hauts-de-France, Welchrome, S.M.A.K. & Museum aan de IJzer

  In de steigers
 • 16 oktober 2019

  De Dienst voor Onthaalouders is op zoek naar een gemotiveerde onthaalouder om in een groepsopvang te werken. Dit is een opvang niet in de eigen woning, waar je met 2 andere onthaalouders samenwerkt. Je vangt er samen 14 kinderen op tussen 0 en 2,5 jaar.
  Heb je een groot hart voor kinderen? Wil je in een opvang werken en heb je graag wat ondersteuning in je werk? Dan is deze job misschien iets voor jou.

  Kinderbegeleider groepsopvang (onthaalouder)
 • 15 oktober 2019

  Op maandagavond 14 oktober teisterde een zware storm Koksijde. In amper een uur tijd liepen er meer dan dertig oproepen binnen bij de hulpdiensten. Ook het rampenplan was even van kracht.

  stormschade 14 oktober 2019
 • 10 oktober 2019

  Wie groene vingers heeft, kan bladeren en onkruid gewoon thuis composteren. Is dat niet jouw ding, dan kun je het groenafval snel kwijt via je groene gft-container voor groente-, fruit- en tuinafval. Tijdens bladval voorziet het gemeentebestuur een nultarief voor het aangeboden gft, t.t.z. voor de container-ledigingen die in jouw straat plaats vinden tussen 14 oktober en 10 november 2019. Dat kost normaal gezien 0,05 euro/kg groente-, fruit- en tuinafval.

  Het gemeentebestuur voorziet evenwel een nultarief van week 42 tot en met 45, t.t.z de ophalingen die in jouw straat plaats vinden tussen 14 oktober en 10 november 2019. Hierdoor kan iedereen het bladafval gratis kwijt.

  Een eigen gft-container aanvragen, kan online via www.ivvo.be/
  aanvraag-afvalcontainer-koksijde of via de klantendienst van de ivvo op 058/21 41 60.

 • 10 oktober 2019

  Het project Een Vitesse Hoger van Wintegratie zet zich in om gezinsarmoede te bestrijden, en legt een focus op jongeren. Naar aanleiding van de World Homeless Day op 10 oktober brengen we de doelgroep van thuis- of dakloze kinderen en jongeren onder de aandacht.

  Een Vitesse Hoger, Els en Karel
 • 9 oktober 2019

  Op 1 november 2019, om 17 uur wordt op de Britse militaire begraafplaats 'Coxyde Military Cemetery' de stilte doorbroken. Reveil brengt mensen samen op deze begraafplaats: verhalen over gesneuvelden worden afgewisseld
  met de treffende muziek van Belladonna.

  Coxyde Military Cemetery
 • 8 oktober 2019

  Het is al een hele tijd stil rond de vernieuwingswerken van de N35 tussen Veurne en De Panne, maar achter de schermen wordt alles in gereedheid gebracht om dit dossier naar een uitvoeringsfase te brengen.

  pannestraat
 • 4 oktober 2019

  Dit schooljaar (2019/2020) zetelen er veertien leerlingen in de kindergemeenteraad. Loïc Devos is de nieuwe kinderburgemeester.

 • 4 oktober 2019

  Ben je van Koksijde en/of geïnteresseerd in Koksijde en wil je betrokken worden in de evoluties die er op ruimtelijk vlak te gebeuren staan? Stel je kandidaat voor de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, kortweg Gecoro.

Pagina's