U bent hier

Nieuws

 • 20 augustus 2019

  1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen… een ontluisterend cijfer, dat zich dan ook vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Dat is ook de motivatie van de gemeente Koksijde, die instapt in het project Warme Steden en Gemeenten samen met 41 andere steden en gemeenten. Koksijde draagt zo een steentje bij aan het verhogen van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren.

  Warme gemeente
 • 19 augustus 2019

  Hoe beleef jij Koksijde-Dorp? Wat gaat er goed? Waar zitten de knelpunten? Waar zijn er mogelijkheden? Waarvan droom je in Koksijde-Dorp? En wat zou ervoor zorgen dat dit een leefbaar dorp is en blijft?
  De gemeente Koksijde en de Provincie West-Vlaanderen willen van jou horen hoe we een Leefbaar Koksijde-Dorp vorm geven. Kom daarom naar de tafelgesprekken op donderdag 3 oktober.

  luchtfoto masterplan Koksijde-Dorp
 • 19 augustus 2019

  Ondertussen dienen we enkel nog de laatste fase van de wegenwerken in Koksijde-Dorp, nl. het kruispunt van de Zeelaan met de Houtsaegerlaan/R. Vandammestraat uit te voeren. Als alles volgens plan verloopt, zouden deze werken starten op maandag 2 september 2019.

  Wegenwerken Koksijde-Dorp
 • 13 augustus 2019

  De voorbije maanden werkten de gemeentediensten en het gemeentebestuur hard aan het meerjarenplan voor de periode 2020–2025. Voor dat plan peilde de gemeente in juni naar de visie van alle Koksijdenaren over de toekomst van Koksijde. We streefden niet naar zoveel mogelijk antwoorden, maar vooral naar mooie en vernieuwende voorstellen. En dat is gelukt. Jullie gaven ons heel wat inspiratie.
  Alle input werd tijdens de zomer door de verschillende gemeentediensten bekeken en ondertussen zit de meerjarenplanning van lokaal bestuur Koksijde in de laatste rechte lijn. Voordat de gemeenteraad dat plan goedkeurt, komen we die graag aan de bevolking toelichten, want ons Koksijde, daar gaan we samen voor.
  Tijdens zes ontmoetingsavonden krijgt iedereen de kans om te luisteren, dicht bij huis, naar de toekomstplannen en er samen van gedachten over te wisselen.

  Affiche De Ronde komt naar je toe
 • 12 augustus 2019

  In het kader van deze week van de mobiliteit organiseert Koksijde voor de vierde keer de dag van de mobiliteit. Deze gaat door op zaterdag 14 september 2019 van 13 tot 18 uur rond het gemeentehuis. Verschillende activiteiten rond het thema verkeersveiligheid en mobiliteit gaan door. Alle activiteiten zijn gratis.

  fietser in het verkeer, campagnebeeld Dag van de Mobiliteit 2019
 • 5 augustus 2019

  Open Monumentendag is het grootste culturele eendagsevenement in Vlaanderen. Dit feest van het onroerend erfgoed kan ieder jaar rekenen op een grote belangstelling.
  Ook in Koksijde is Open Monumentendag reeds jarenlang een vaste waarde. Centraal tijdens deze 31ste editie staat het Europese thema “Kunst & Entertainment.” Naast enkele primeurs staan ook zoals gewoonlijk de twee gemeentelijke musea op het programma.

 • 31 juli 2019

  Er is met onmiddellijke ingang een captatieverbod en recreatieverbod ingesteld op de Koolhofput, Koolhofvaart en aanliggende waterlopen omwille van de aanwezigheid van blauwalgen.

 • 24 juli 2019

  We blikken terug op een spetterende 39ste editie van de Beach Run 2019. Dit jaar telden we 1.090 deelnemers.

 • 22 juli 2019

  “Leadingcourses” is een toonaangevend forum waarop golfers hun mening kunnen geven over een golfbaan. Het is in het golfmilieu een belangrijke waardemeter.
  In Vlaanderen is de Koksijdse golf van 6 naar 4 gestegen.
  In elke beoordeling komen professionalisme, vriendelijkheid, kwaliteit van de golfbaan en behulpzaamheid steeds terug.

  Golf ter hille top 10!
 • 10 juli 2019

  De gouverneur besliste vandaag om een captatieverbod op te leggen voor alle waterlopen in het IJzerbekken.
  Deze voormiddag was er een provinciaal droogteoverleg. De aanhoudende droogte, in het bijzonder in het IJzerbekken, noodzaakt maatregelen om de watervoorraad te vrijwaren.

 • 9 juli 2019

  Heb jij een voorstel of zit je op een idee te broeden? Een buurttuin uitbreiden, een groen speelelement om de hoek, een vlindertuin aanleggen, een boomgaard of klein bosje aanplanten…? Meld je voor 25 augustus 2019 aan en maak kans op een bijdrage tot € 5.000.

 • 8 juli 2019

  Met dit warme weer zijn de insecten volop actief. Zo is ook de eikenprocessierups de afgelopen dagen in onze provincie (voornamelijk de regio Fluvia) gesignaleerd. Nuttige diertjes, maar soms zorgen ze voor overlast en (enkel) dan moeten ze bestreden worden.
  De eikenprocessierups verandert uiteindelijk in een mooie onschuldige grijze nachtvlinder van enkele centimeters groot. Helaas zijn de rupsen van deze vlinder iets minder onschuldig. Zij bezitten irriterende brandharen, die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Maar blijf rustig en panikeer niet.

  Eikenprocessierups
 • 5 juli 2019

  Hondenspeelzone in Oostduinkerke klaar voor gebruik. De gemeente Koksijde opent een eerste hondenspeelzone in Oostduinkerke. Vanaf eerste weekend juni 2019 kunnen honden er ravotten.

 • 4 juli 2019

  Deze zomer heeft Koksijde een beachmaster aan het werk op onze stranden.
  Korneel Boeve, reeds een hele tijd actief als adjunct-hoofdredder en sinds vorig jaar ook hoofdredder, neemt deze taak op zich.
  Hij zal zorgen voor een goeie coördinatie tussen alle actoren die actief zijn op het strand.
  Dit zijn de surfclubs, beachbars, redders, EHBO medewerkers, paardenvissers, gemeentelijke diensten, …

  Korneel Boeve
 • 3 juli 2019

  Op 30/06 ontving de gemeente Koksijde bezoek van een Koreaanse delegatie. De Koreaanse ambassadeur Mr. Mr. KIM Hyoung-Zhin werd vergezeld door zijn vrouw en dochter, de directeur en medewerkers van het Haenyeo museum op de Jeju-eilanden, enkele vrouwelijke duiksters en de directeur en de medewerkers van het Korean Cultural Center te Brussel.

  Groepsfoto met burgemeester Marc Vanden Bussche, zijn echtgenote Griet Van Waes, zijn zoon Simon Vanden Bussche en de Koreaanse delegatie

Pagina's