U bent hier

Nieuws

 • 20 september 2018

  Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) verschenen dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt. Ontdek welke wijzigingen dit KB meebrengt voor u als pluimvee- of konijnenhouder.

 • 17 september 2018

  Ons land doet het goed wat orgaandonaties betreft. Toch zijn er nog elk jaar meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan. Naar aanleiding van het nieuwe VTM-programma 'MAKE BELGIUM GREAT AGAIN' opent de dienst Burgerzaken op zondag 23/09 uitzonderlijk de deuren! Je kan je registreren als orgaandonor tussen 10.00u en 12.00u!

  Make Belgium Great Again
 • 17 september 2018

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Koksijde, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

  Be-Alert challenge
 • 14 september 2018

  De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer plaatsen de slotsdag (30/09) van de 9e Beaufort editie extra in de kijker. Met begeleide wandelingen, fietstochten en gratis toegang in musea kan een breed publiek extra genieten aan zee. In de deelnemende kustgemeenten kan men de ‘beeldenfluisteraars’ ontmoeten. Dat zijn vrijwilligers die het publiek een woordje uitleg geven bij een kunstwerk van de kunsttriënnale aan zee.

  Beaufort 2018
 • 13 september 2018

  Maandag 17 september start aannemer Vanlerberghe bvba met rioleringswerken in de Sint-Idesbaldusstraat te Veurne. Hierdoor zal het verkeer van Veurne naar Koksijde en van Koksijde naar Veurne niet mogelijk zijn via deze weg.

 • 12 september 2018

  Begin oktober is er naar jaarlijkse gewoonte een tijdlang veel aandacht voor geestelijk welzijn. Onze gemeentelijke werkgroep Geestelijke Gezondheid neemt ook enkele gepaste initiatieven.

  Week van de geestelijke gezondheid
 • 11 september 2018

  Om zowel het behoud van het maritieme erfgoed van het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum te garanderen als de beleving van de bezoeker te verbeteren, plant de gemeente Koksijde-Oostduinkerke de bouw van een nieuw museumdepot. Deze uitbreiding van de bestaande museumgebouwen zal de materiele getuigenissen van het visserijverleden herbergen en biedt een blik achter de schermen aan het publiek. Er wordt ook plaats voorzien voor immateriële kennis, onder andere door middel van een demonstratiekeuken waar workshops kunnen worden georganiseerd. De procedure voor het aanstellen van een ontwerper is lopende, de streefdatum voor ingebruikname is januari 2021.

 • 5 september 2018

  Met de komst van een nieuw telefoniesysteem zijn er nieuwe telefoonnummers toegekend aan de verschillende brandweerposten in onze regio.

 • 5 september 2018

  De Stichting Alzheimer Onderzoek is een Belgische Stichting van Openbaar Nut die jaarlijks probeert zoveel mogelijk fondsen in te zamelen om het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer te financieren. Op 21 september is het 'Wereld Alzheimer Dag' en bij uitbreiding staat heel de maand september in het teken van Alzheimer…en ook van de CUPCAKE actie.

  Alzheimer cupcake maand
 • 5 september 2018

  Ben je bezeten door ritme en muziek? Of droom je al lang van een leven op de planken? Kom dan nu naar StAPwest! Voor jongeren (vanaf 6 jaar) en volwassenen (zelfs zonder enige voorkennis) zijn er opleidingen in muziek, woordkunst-drama en/of dans.

 • 29 augustus 2018

  Verbod om waterlopen en oevers van de Koolhofput en Koolhofvaart en aanliggende waterlopen te
  betreden op het grondgebied Koksijde wegens Blauwalgen

 • 23 augustus 2018

  Heb je de opening van het nieuwe centraal politiehuis in Koksijde gemist? Niet getreurd: het is mogelijk om later nog eens langs te komen met jouw school, vereniging of organisatie.

  Politiehuis
 • 23 augustus 2018

  Bijna driekwart van de Vlamingen verkiest een container boven de klassieke huisvuilzak. Ook in Koksijde schakelen steeds meer gezinnen over naar een container. Voortaan is dit ook mogelijk in afvalzone 1 (toeristische zone).

  Rolcontainers voor huishoudelijk afval
 • 23 augustus 2018

  De jeugdraad geeft een subsidie van 1.500 euro voor jouw fuif. Bedoeld als een financieel duwtje in de rug van fuiforganisatoren. Vooral fuiven met een uniek, origineel of vernieuwend concept scoren hoog bij de toekenning van de punten.

 • 23 augustus 2018

  Veilig naar huis in het weekend, tijdens de vakantie en op feestdagen? Haal dan je Koksijdse taxicheques af bij de jeugddienst.

  taxicheques

Pagina's