U bent hier

Nieuws

 • 12 december 2017

  In Abdijmuseum Ten Duinen kan je vanaf 26 december de middeleeuwse abdij virtueel bezoeken. Eens je de Virtual Reality-bril op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490. Laat je verrassen door de architectuur van de kerk of de prachtig versierde handschriften waar je zelf in kan bladeren.

  Virtual Reality campagnebeeld
 • 8 december 2017

  Er is al veel over gesproken, maar wat zijn nu de toekomstplannen voor het militair domein in Koksijde?
  In maart 2012 kreeg de provincie West-Vlaanderen van de Vlaamse Regering het mandaat voor de opmaak van een strategisch plan voor de militaire basis in Koksijde, dat moet resulteren in een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP). De eerste denkpistes liggen op tafel en zijn gebundeld in een startnota PRUP Reconversie Militaire Basis Koksijde. De volgende stap is nu eenparticipatietraject waarbij hieromtrent input gevraagd wordt aan de bevolking.

  Militaire basis
 • 7 december 2017

  Niet alleen de kerstverlichting fonkelt! Heel de gemeente glimt van trots. Koksijde is gekroond tot 10de beste gemeente van Vlaanderen! Twee jaar lang nam het Nieuwsblad alle Vlaamse gemeenten (308) onder de loep. Elke gemeente werd gequoteerd op twintig heel uiteenlopende onderwerpen. Van leefbaarheid tot dienstverlening. Na 20 testen mag Koksijde zich dus de 10de beste gemeente van Vlaanderen noemen en bovendien eerste kustgemeente. Of de derde beste West-Vlaamse gemeente. Een dikke pluim voor bestuur én medewerkers.

  Koksijde 10de beste gemeente van Vlaanderen
 • 7 december 2017

  De beslissing voor de milieuvergunning ligt ter inzage bij de dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling van de gemeente Koksijde van 07 december 2017 tot en met 05 januari 2018.

 • 5 december 2017

  Omwille van een wegverzakking wordt momenteel uit veiligheidsoverwegingen de Nieuwpoortsteenweg tussen de Kinderlaan en de Weldadigheidstraat afgesloten. De Vlaamse overheid gaf ondertussen de opdracht om deze verzakking zo snel mogelijk te herstellen. AWV laat weten dat de herstellingswerken meer tijd in beslag zullen nemen dan aanvankelijk ingeschat. Alles zal wellicht pas ten vroegste maandagavond 11/12 opnieuw kunnen opengesteld worden.

  kegels op de weg
 • 27 november 2017

  Wie van ons is niet gefascineerd door de heroïsche verhalen van de IJslandvaarders? Stoere mannen van de Westkust trokken naar Duinkerke of Oostende om daar in te schepen en maanden van huis te zijn. Het waren gegeerde werkers, op jacht naar ‘moluwe’, kabeljauw!

  IJslandreis - © Willy Wouters
 • 24 november 2017

  In het Abdijmuseum Ten Duinen (Koninklijke Prinslaan 2) kan je binnenkort de middeleeuwse abdij virtueel bezoeken. Voor Koksijdenaars is dat heel binnenkort, de inwoners krijgen immers de gratis avant-première: van 28 november tot 22 december!

  Met teletijdmachine terug naar de middeleeuwen: VR-beleving in Abdijmuseum
 • 24 november 2017

  Heel wat culinair talent in Koksijde! De restaurantgids Gauld&Millau en de culinaire gids Michelin bekronen de beste restaurants in onze gemeente.

  Michelin
 • 24 november 2017

  Test je kennis en win mooie prijzen met De Grote Verkeersquiz

  De Grote Verkeersquiz
 • 15 november 2017

  Bloed geven kan mensenlevens redden! Kom je ook langs op een van de bloedinzamelingen in Koksijde? 

  Kom bloed geven
 • 10 november 2017

  Volgende week starten de ABC-Kaffees: de “praatmaatjes”, heel gemotiveerde vrijwilligers, staan paraat om er in te vliegen! Iedereen die zin heeft om zijn Nederlands te oefenen op een leuke en niet-schoolse manier is welkom!

 • 10 november 2017

  Bereid je voor. Maak nu een noodplan dat jou en je familie helpt om snel én goed te reageren als er iets ernstig gebeurt. In slechts 7 stappen krijg je een plan op jouw maat gemaakt.

  Heb jij al een noodplan voor jouw familie? Bereid je voor.
 • 10 november 2017

  De kerstverlichting in onze gemeente heeft een reputatie hoog te houden. Heel wat mensen zakken speciaal af voor een heuse ‘feestverlichtingstoer’. Ook dit jaar belooft een voltreffer te worden. Dit jaar presenteren we ook zeven nieuwtjes!

  Kerstverlichting Oostduinkerke-Dorp
 • 9 november 2017

  Het nieuwe commissariaat van Politie Westkust krijgt stilaan vorm! Wijkinspecteur Johan maakte deze mooie luchtfoto's.

  commissariaat

Pagina's