U bent hier

Nieuws

 • 26 oktober 2020

  Hoge Blekkerbad sluit de deuren vanaf dinsdag 27 oktober

 • 23 oktober 2020

  Het Overlegcomité kondigde een aantal strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19.

 • 21 oktober 2020

  In het voorjaar van 2021 wordt gestart met de bouw van een nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde. Het komt te staan vlak naast de atletiekpiste in sportpark Hazebeek en wordt opgetrokken als houten constructie, zodat dit mooi integreert in de groene omgeving van het sportpark.

  Clubhuis atletiek
 • 21 oktober 2020

  Sinds begin oktober worden opnieuw alle alleenstaande 80-plussers opgebeld om na te gaan hoe het met hen gaat en of zij hulp kunnen gebruiken. Daarnaast wordt ook gepolst of zij beschikken over een smartphone en in staat zijn de coronapp te installeren.

  Telefoonster
 • 21 oktober 2020

  Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

  Met de Coronalert app bescherm je jezelf en de anderen
 • 20 oktober 2020

  Tijdens de verplichte sluiting van de horeca, zal Lokaal Bestuur Koksijde enkele publieke toiletten voortaan dagelijks openstellen van 10u tot 17u.

  Openbaar toilet
 • 20 oktober 2020

  In maart stopt de samenwerking met Onze Stad App en wordt de Koksijde App afgesloten. Lokaal Bestuur Koksijde had een overeenkomst met de ontwikkelaar dat het een gratis service zou blijven. Begin 2019 kwam Onze Stad App echter met de melding dat er een einde komt aan het gratis verhaal en dat er een jaarlijkse kost wordt aangerekend.

  Koksijde App
 • 16 oktober 2020

  De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19. De maatregelen gaan vanaf maandag 19 oktober van kracht.

 • 15 oktober 2020

  Op vrijdag 16 oktober 2020, op Wereldvoedseldag, opent de sociale kruidenier Koksifood haar deuren. Het Sociaal Huis heeft al 5 jaar een voedselverdelingspunt waarbij voedseloverschotten worden opgehaald bij plaatselijke handelaars. Deze worden herverdeeld naar de meest kwetsbare inwoners.

  Sociale Kruidenier Koksifood
 • 13 oktober 2020

  Het Landschapsfonds Westhoek draagt tot € 5.000 bij aan jouw crowdfundingscampagne voor een groen initiatief in en nabij je dorp of buurt! Crowdfunding?!? Niks voor jou? Laat eerdere initiatiefnemers jou overtuigen! Meld jouw project aan voor 26 november 2020.

  landschapsfonds
 • 9 oktober 2020

  Op zondag 1 november breken we naar jaarlijkse gewoonte de stilte op kerkhoven en begraafplaatsen met Reveil, een project dat met woord en muziek mensen samenbrengt.
  Dit jaar kozen we voor een dubbele editie: zowel het Sint-Pieterskerkhof als de gemeentelijke begraafplaats van Oostduinkerke worden bezocht.Je kunt er genieten van een parcours van sfeervolle muziek en poëzie.
  Voor de muziek zorgen: Loogaroo & Les Bandits.

 • 5 oktober 2020

  Je werkt in een flexibele dienstregeling via oproep. Wanneer de ambulance op 5 minuten uitrijtijd staat (Diksmuide ’s nachts, Zuid-IJzer (Roesbrugge), Nieuwkerke, Houthulst, Poperinge en Ieper) moet de ambulancier van dienst ervoor zorgen dat hij binnen de 5 minuten in de kazerne is en met de ambulance vertrekt. Kandidaten die niet in de buurt van een van bovenstaande kazernes wonen kunnen niet deelnemen aan de procedure.

  hulpverlener-ambulancier
 • 2 oktober 2020

  Mondmaskers in Koksijde: de do’s-and-don’ts

  Vanaf zaterdag 3 oktober gelden deze principes in de provincie West-Vlaanderen:
  Algemene verplichting om een mondmasker bij te hebben op het volledige grondgebied van de provincie West-Vlaanderen
  Mondmaskerplicht:
  voor alle toeschouwers van sportactiviteiten (trainingen, (oefen)wedstrijden, tornooien, etc.)
  in publiek toegankelijke gebouwen (o.a. gemeentehuis, sporthal, bib) behalve als je zit en op voorwaarde dat de sociale distancing en andere algemene regels worden gerespecteerd
  op markten, kermissen en evenementen
  op begraafplaatsen één week voor en één week na Allerheiligen (24/10-8/11)
  op de containerparken

 • 30 september 2020

  Vanaf 1 oktober is het verplicht om een afspraak te maken voor de diensten Burgerzaken, Financiën, Stedenbouw en het Woonloket. Zo vermijd je lange wachtrijen. Ook voor het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker moet je reserveren.

  Maak een afspraak
 • 30 september 2020

  Vanaf maandag 5 oktober zwem je opnieuw in het vernieuwde Hoge Blekker zwembad (25-meterbad en instructiebad). Het kinderbad, het versnellingsbad, de glijbaan en de whirlpools blijven voorlopig gesloten. Reserveren vooraf is verplicht.

  Hoge Blekkerbad

Pagina's