U bent hier

Kunstencentrum Ten Bogaerde

Vind ons leuk op Facebook

Hedendaagse kunst

Tijdens de zomer van 2018 staat er voor de derde keer een tentoonstelling op het programma in samenwerking met het Frac Grand Large - Hauts-de-France. Meer informatie volgt later. 

George Grard

Het nieuwe Kunstencentrum heeft als vaste collectie een unieke tentoonstelling van George Grard. Grard wordt beschouwd als één van de beste Belgische beeldhouwers ooit. Verspreid over de site van Ten Bogaerde staan enkele bronzen beelden van zijn hand. Op de eerste verdieping van het Kunstencentrum, de George Grardzaal, zien we originele gipsen beelden en tekeningen. Meer informatie over de Stichting George Grard lees je op de website van de stichting

Praktisch

Tijdens én buiten de openingsuren is het Kunstencentrum is het mogelijk om het Kunstencentrum op aanvraag te bezoeken, met een gids (60 euro, max. 25 personen per gids). 

Van abdijhoeve tot Kunstencentrum –
in de schaduw van de O.L.V. Ten Duinenabdij

De geschiedenis van de abdijhoeve Ten Bogaerde keert terug tot ca. 1240. Ruim zeshonderd boeiende jaren later, in 1952, wordt de abdijhoeve beschermd als monument. Voor de schuur is dit beperkt tot de kopgevels, om het landbouwgebruik niet te hinderen. Niet veel later verwerft de gemeente Koksijde het complex en na vele jaren van duurzaam behoud en beheer, mondde dit uiteindelijk uit in de opening van het Kunstencentrum Ten Bogaerde.

De abdijhoeve Ten Bogaerde is beschermd als monument: die bescherming omvat de twee eindgevels van de vroegere schuur (het huidige Kunstencentrum), het kerkgebouw, de ingangspoort, etc. Daarnaast is er ook de duin-polderovergang, een beschermd cultuurhistorisch landschap.

Adres & Bereikbaarheid:

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde

Hoe bereiken?

Met de auto

Wie uit het binnenland komt via de E40, neemt afrit 1a (Veurne). Op de N8 rijd je rechtdoor richting Koksijde-aan-Zee. Het Kunstencentrum bevindt zich in de Ten Bogaerdelaan (aan de linkerzijde als je vanuit Veurne komt).

Met het openbaar vervoer

Bus

Buslijn 69 (Veurne-Nieuwpoort-Oostende): Halte 'Koksijde Grote Bogaerde'

Plan je tram en/- of busreis via de website van De Lijn.

Trein

Station Koksijde + buslijn 69

Plan je treinreis op de website van de NMBS

 

rolstoel_318-41848.jpg

Het Kunstencentrum is rolstoeltoegankelijk.

 

Ontdek alles over alle tentoonstellingen in onze gemeente op de pagina van de tentoonstellingen