U bent hier

Kinderkrant PleZand

PleZand sprankelt, is vlot & speels, maar ook informatief. De krant staat vol tekeningen, verhalen en foto's. PleZand bevat info over alle activiteiten voor het jonge volkje van Koksijde.

Waarheen met de kids?

Je vindt het in de Plezante kalender. In iedere editie staat een overzicht van dé Koksijdse topevenementen en must-visits voor kids. Dus ook voor de mama's en papa's, oma's en opa's is PleZand een handig infoboekje!

Nieuwste editie

 

Lees deze editie op volledig scherm

Onze kinderkrant Plezand wordt graag gelezen door de kinderen uit Koksijde!

Leeftijden

  • 2,5 - 4 jaar
  • 4 - 6 jaar
  • 6 - 7 jaar
  • 8 - 10 jaar
  • 10 - 12 jaar

Wie zijn Ebbie, Wendy, Oskaar, Jef en Pablo?

Je maakt in de krant kennis met Ebbie, Wendy, Oskaar, Jef en Pablo. Ze wonen al een tijdje aan zee, maar niemand merkt hen echt op. Intussen zijn de Plezante figuurtjes een vaste waarde geworden in Koksijde. Ze duiken niet alleen op in de kinderkrant, je treft ze ook aan in de Buitenschoolse Kinderopvang, in de scholen en op evenementen.

Wie krijgt PleZand?

PleZand verschijnt vijf keer per jaar (voor iedere schoolvakantie) en wordt gratis bedeeld in alle Koksijdse scholen. Het boekje is ook gratis te bekomen in het gemeentehuis (onthaalbalie) en bij de dienst Toerisme. Het richt zich naar alle kinderen van 2,5 tot 12 jaar.

Overzicht alle edities

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016