U bent hier

Kinderkrant “PleZand”

Onze kinderkrant Plezand wordt graag gelezen door de kinderen uit Koksijde!
PleZand sprankelt, is vlot & speels opgebouwd, maar ook informatief! De krant staat vol spelletjes, tekeningen, verhaaltjes, foto's, recepten en bevat info over alle activiteiten voor het jonge volkje van Koksijde.
Waarheen met de kids? In de Plezante kalender staat alles vermeld. In iedere editie is er een overzicht van dé Koksijdse topevenementen en must-visits voor kids. Dus ook voor de mama's en papa's, oma's en opa's is PleZand een handig infoboekje!

Wie zijn Ebbie, Wendy, Oskaar, Jef en Pablo?

Je maakt in de krant kennis met Ebbie, Wendy, Oskaar, Jef en Pablo. Ze wonen al een tijdje aan zee, maar niemand merkt hen echt op. Intussen zijn de Plezante figuurtjes een vaste waarde geworden in Koksijde. Ze duiken niet alleen op in de kinderkrant, je treft ze ook aan in de Buitenschoolse Kinderopvang, in de scholen en op evenementen.

Wie krijgt PleZand?

PleZand verschijnt vijf keer per jaar (voor iedere schoolvakantie) en wordt gratis bedeeld in alle Koksijdse scholen. Het boekje is ook gratis te bekomen in het gemeentehuis (onthaalbalie) en bij de dienst Toerisme. Het richt zich naar alle kinderen van 2,5 tot 12 jaar.

Overzicht alle edities

2017

2016