U bent hier

Kerkstraat - volgende fase start op 16 augustus

Op dinsdag 16 augustus 2022 start de volgende fase van de werken in de Kerkstraat. Deze fase loopt van de rotonde met de Galloperstraat tot huisnummer 41 (net voor de verkeersdrempel aan Oud Schooltje). Hierdoor zal er geen verkeer mogelijk zijn tijdens deze fase.
Bewoners van de Doornhofstraat en de Karel Vanneckestraat krijgen toegang via de Karel Vanneckestraat.
 


Fietspaden en fietssuggestiestroken

Bij deze herinrichting trekt Koksijde volop de kaart van fietsveiligheid: er komen aparte fietspaden. De fietspaden worden aangelegd in asfalt in plaats van kleinschalig materiaal (klinker). Waar minder plaats is, zoals aansluitend met de Noordstraat, komen er fietssuggestiestroken. Ook alle voetpaden worden vernieuwd en aan de kant van het Sint-Pieterskerkhof komt er een parkeerstrook, afgewisseld met bomen. 

Ter hoogte van de zaal ‘t Oud Schooltje investeert Koksijde in materiaal om het plein voor de Sint-Pieterskerk visueel te laten doorlopen over de rijweg. Het rondpunt ter hoogte van de Galloperstraat verdwijnt, in plaats daarvan komt een overzichtelijke inrichting - ook al in functie van de zwakke weggebruiker. Naast bovenbouw komen er ook riolen voor vuilwater en regenwater. Het ontwerp is van het studiebureau Plantec (Oostende) en de kostprijs wordt geschat op 1.261.000 euro (incl. btw) en een subsidie van ongeveer 308.000 euro.

Huisvuilophaling

Aangezien wegenwerken steeds hinder met zich meebrengen, verzoeken wij de bewoners vriendelijk om huisvuilzakken zoveel als mogelijk te verzamelen op de hoeken van de straat die goed bereikbaar zijn voor de ophaaldiensten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de wegenwerken.

Enkele 3D-foto's:

Nieuwsbrief n°1
Nieuwsbrief n°2
Nieuwsbrief n°3
Nieuwsbrief n°4