U bent hier

Kapel Rozenkrans

Kapel Rozenkrans is opgeknapt en uitgebreid. Eind maart gingen de deuren terug open voor het publiek. Kapel Rozenkrans heeft een tentoonstellingsprogramma waarmee Koksijde-Oostduinkerke verder werkt aan haar richtinggevende rol op vlak van kunstpresentatie. Dit versterkt de gemeente haar positie binnen de omliggende regio en verder. In de toegankelijke kapel wordt gevarieerde beeldende kunst aangeboden met een brede en aantrekkelijke uitstraling naar inwoner, tweede verblijver en bezoeker.

De neogotische Kapel Rozenkrans is uitgebreid met een nieuwbouw voor onthaal, vestiaire en sanitair. Daarnaast kreeg de kapel een upgrade: de verlichting en de verwarming werden vervangen en aangepast aan de huidige normen en de binnenkant werd netjes geschilderd. De ontwijdde kapel op de Albert I laan is klaar om haar gasten in alle comfort te verwelkomen. 


Programma

17.06 - 16.07.23
Fernand & Geert Vanderplancke - Generations in Harmony
Beeldhouwkunst

In deze duo-tentoonstelling kan je zien hoe de 85-jarige Fernand Vanderplancke de passie voor de kunst doorgeeft aan zoon Geert.


22.07 - 13.08.23
Elke Andreas Boon - I am the dragon
Mixed media

Hun foto’s, tekeningen, sculpturen en installaties behandelen onder andere het evenwicht tussen verschillende dualiteiten die onze wereld kenmerken. 


19.08 - 10.09.23
Bert Degeyter - Only the wind

Only the wind is opgebouwd met verrassende materialen en toont bevreemdende gebaren. Het is een ode aan de allesbindende kracht, de universele bron van vergankelijkheid en opstanding.


16.09 - 08.10.23
Francesco Fransera - De wieg van het heelal

Wie de fragile houten constructie The unbearable lightness of being van Francesco Fransera wil zien, kan terecht in de Sint-Idesbalduskerk te Baaltje. Het is er permanent te bezichtigen. In Kapel Rozenkrans toont deze kunstenaar uit Oostduinkerke zijn oeuvre met De wieg van het heelal.


Praktische info

Openingsuren

Vrij toegankelijk
Tijdens schoolvakanties
dinsdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur
gesloten op maandag

Buiten schoolvakanties
zaterdag van 14 tot 18 uur
zondag van 10 tot 18 uur
gesloten op weekdagen

Adres

Albert I laan 54 A
Oostduinkerke


Voorbije expo's

Jenny Reynaert - Beelden en verbeelding

Sculpturen uit brons, arduin, marmer of andere materialen, schilderijen en tekeningen van deze kunstenaar uit Wulpen.