U bent hier

Fietsdiefstalpreventie

Wat?

In onze kustgemeente is fietsdiefstal een vaak voorkomend probleem. Om dit probleem aan te pakken organiseert de Dienst Veiligheid en Preventie regelmatig fietsgraveeracties op verscheidene locaties in en rond koksijde.

Door je fiets te laten graveren ontmoedig je de potentiële dief.

Hoe?

De Gemeenschapswachten labelen gratis je rijksregisternummer op je fiets. Dit nummer is een unieke en bovendien uiterst moeilijk te verwijderen code, die de politie in staat stelt om snel de naam en het adres van de eigenaar te achterhalen. Op deze manier kan de gevonden fiets gemakkelijk aan de rechtmatige eigenaar terugbezorgd worden.

Indien je wenst je fiets te labelen aarzel dan niet om een afspraak te maken via jens.mares [at] koksijde.be.

Doe in geval van fietsdiefstal dus steeds aangifte bij de plaatselijke politiediensten!

Ophaling en teruggave van gevonden fietsen

Alle gevonden fietsen worden door de Gemeenschapswachten opgehaald. Ze staan, samen met de Lokale Politie, in voor de identificatie van en de teruggave aan de eigenaars.

Achtergelaten fietsen

Staat er ergens een achtergelaten fiets? Meld dit dan zeker aan onze gemeenschapswachten. U kunt gebruiken maken van een online invulformulier of via mail (preventie [at] koksijde.be). Samen voor een proper Koksijde! 

Fiets gestolen?

Neem na contact met de lokale politiezone zeker een kijkje op gevonden fietsen

Veilige fietssloten

De Dienst Veiligheid en Preventie wil ernstig werk maken van de fietsdiefstalproblematiek in Koksijde. Daarom wil de dienst de aankoop van een degelijk (brom)fietsslot aanmoedigen door een premie toe te kennen.
Deze premie bedraagt 50% van het aankoopbedrag met een maximum van € 25.

Voor meer informatie neem contact op met arne.goderis [at] koksijde.be