U bent hier

Federale voordelen

Belastingsverminderen voor dakisolatie

De overheid geeft een belastingvermindering als u investeert in dakisolatie. Voor investeringen in uw dakisolatie kunt u een belastingvermindering krijgen van 30% van het factuurbedrag. De vermindering die u krijgt, kan wel niet hoger zijn dan een bepaald maximumbedrag.

Meer uitleg?

Lees alle voorwaarden op volgende websites:
www.vlaanderen.be
www.financien.belgium.be

 

BTW-tarief van 6% voor de renovatie van woningen ouder dan 10 jaar

Als u renovatie- en/of herstellingswerken aan uw woning laat uitvoeren, kan dat tegen 6 % btw (in plaats van 21 %). Deze fiscaal voordelige maatregel geldt voor renovatie- en herstellingswerken van een privéwoning indien:

  • uw woning ouder is dan 10 jaar (voor 12 februari 2016 kon u genieten van 6% btw als uw woning minimum 5 jaar oud was). Er is wel een overgangsmaatregel voorzien voor wie een overeekomst afgesloten heeft ten laatste op 11 februari 2016 en deze overeenkomst, ondertekend door uzelf en de aannnmer, voor 11 februari 2016 bezorgt aan het btw-kantoor van de aannemer. Dan kunt u voor een woning tussen 5 en 10 jaar oud nog genieten van 6 % btw op renovatiewerken die uitgevoerd worden tot 31 december 2017.
  • uw woning uitsluitend dient als privéwoning of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen.
  • de werken (omvorming, renovatie, rehabilitatie, verbetering, herstelling, onderhoud) rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) worden gefactureerd.

De levering en de plaatsing van de materialen moeten door dezelfde aannemer gebeuren.
Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal.

Meer uitleg?

Lees alle voorwaarden op volgende websites:
www.vlaanderen.be
www.financien.belgium.be