U bent hier

Fair Trade gemeente

Koksijde is Fair Trade Gemeente

Als gemeente willen we Fair trade stimuleren en een zo breed mogelijk publiek hiermee kennis laten maken. Fair trade garandeert immers dat de boeren in het Zuiden in correcte sociale omstandigheden werken, dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten en dat de productiemethoden milieuvriendelijk zijn. Eerlijke handel: uit respect voor mens én milieu!

Zelf willen we hier uiteraard een voorbeeldfunctie in nemen! We hanteren niet alleen een duurzaam aankoopbeleid, maar zorgen er ook voor dat Fair Trade producten standaard gebruikt worden binnen de gemeentediensten (koffie, recepties,...)!

Oproep in kaart brengen van het aanbod aan lokale, Fairtrade- en bioproducten

Al jaren zet de gemeente Koksijde zich in als Fairtradegemeente. We geloven er in dat dit blijvend belangrijk is uiteraard maar willen het aanbod ruimer uitwerken. We zijn van mening dat een combinatie van Fair Trade, lokale en bio producten een bredere lading dekt. Kies Fair Trade voor producten die hier niet groeien, koop lokaal/bio en seizoensgebonden.

Graag willen we in kaart brengen welke handelaars Fairtrade, bio en/of lokale producten aanbieden om samen met jullie deze boodschap tot bij de inwoners te brengen. Interessant voor inwoners maar ook belangrijk voor u!

Wij willen graag het aanbod bundelen om dan als geheel voor te stellen aan onze inwoners. Hiervoor hebben we uw hulp even nodig.

Indien u bioproducten, lokale producten of Fair Trade producten aanbiedt, dan horen wij het graag van u! 

Secretaressedag + Fair Trade = Fair Trade Dag

Secretaressedag is er niet enkel voor onze secretaresses maar voor alle personeelsleden én helemaal Fair Trade! De collega’s van de dienst Mil&DO, de dienst ComOP, de dienst Internationale Samenwerking en het Sociaal Huis slaan jaarlijks de handen in elkaar om elk personeelslid op originele Ft-manier te bedanken voor hun inzet tijdens de week van de Fair Trade.