U bent hier

Fair Trade gemeente

Koksijde is Fair Trade Gemeente! 

Als gemeente willen we Fair trade stimuleren en een zo breed mogelijk publiek hiermee kennis laten maken. Fair trade garandeert immers dat de boeren in het Zuiden in correcte sociale omstandigheden werken, dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten en dat de productiemethoden milieuvriendelijk zijn. Eerlijke handel: uit respect voor mens én milieu!

Zelf willen we hier uiteraard een voorbeeldfunctie in nemen! We hanteren niet alleen een duurzaam aankoopbeleid, maar zorgen er ook voor dat Fair Trade producten standaard gebruikt worden binnen de gemeentediensten (koffie, recepties,...)!

Secretaressedag + Fair Trade = Fair Trade Dag

Secretaressedag is er niet enkel voor onze secretaresses maar voor alle personeelsleden én helemaal Fair Trade! 

Tope Sterk

De collega’s van de dienst Mil&DO, de dienst ComOP, de dienst Internationale Samenwerking en het Sociaal Huis slaan jaarlijks de handen in elkaar om elk personeelslid op originele Ft-manier te bedanken voor hun inzet tijdens de week van de Fair Trade (3-13 oktober 2018).

Ftpakketje personeel
 

 

 

 

 

Week van de Fair Trade: 3-13 oktober 2018

Van woensdag 3 tot zaterdag 13 oktober staan in heel België mensen op voor Fair Trade, want dan vieren we de Week van de Fair Trade. Met heel veel eerlijke chocolade, acties en evenementen in scholen, op het werk en uiteraard in je gemeente