U bent hier

Expo 'Eigen-ZIN-nig' van het atelier Schilderkunst I

Het atelier Schilderkunst I van de Westhoek Academie van Koksijde stelt tentoon tijdens de Week van de Amateurkunsten.

Onder leiding van docent Rita Vansteenlandt tonen alle cursisten van de hogere en specialisatiegraad van het atelier een nieuwe reeks werken.

De tentoonstelling is een dialoog tussen schilderkunst en poëzie. Elk schilderij is gebaseerd op een gedicht van een bekende auteur. Inspiratie werd gezocht en gevonden in de bundels van grote dichters: Herman de Coninck, Maud Vanhauwaert, Charles Baudelaire, Adriaan Roland Holst, Toon Tellegen, Alice Nahon, Arthur Rimbaud, Augusta Peaux, Gerrit Kouwenaar, Ferdinand Florizoone, Roland Holst, Erich Fried, Bart Deman, Tjitsje Jannsen en Eva Gerlach. Eén cursist selecteerde een gedicht van haar zoon.

De jongeren afdeling ‘woord’, onder leiding van docent Frieda Vanslembrouck van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek stad Veurne, dragen tijdens de vernissage een selectie van de gedichten voor.

Het belooft een sfeervolle, inspirerende en creatieve opening te worden in het bijzijn van onder meer Maud Vanhauwaert, stadsdichter van de stad Antwerpen, 2018.

Eigen-ZIN-nig is een tentoonstelling die niet aan de aandacht mag ontsnappen. 

toegankelijk op 28 en 29 april en 5, 6, 12, 13, 19 en 20 mei

van 14u00 tot 18u00

 

Benedenzaal van de Oude Vleeshalle

Grote Markt 1, Veurne

Iedereen is welkom op de opening met receptie op zaterdag 28 april vanaf 11u30