DNA masterplan Koksijde-Bad

Ontdek het DNA-masterplan van Koksijde-Bad: een initiatief om onze badplaats te verrijken met groenzones, ontmoetingsplekken en een levendiger straatbeeld.

Een levendige gemeenschap

We streven naar een Koksijde-Bad waar iedereen zich het hele jaar door thuis voelt. Een plek waar het publieke domein niet alleen dient voor piekmomenten van toerisme, maar ook een gezellige ontmoetingsplek is voor de lokale gemeenschap tijdens rustigere periodes. Dit plan gaat over het creëren van een harmonieuze balans tussen de dynamiek van toerisme en de rust van het dagelijks leven.

Wat kan je verwachten?

Innovatieve en creatieve voorstellen die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid en de esthetiek van Koksijde-Bad. Van het verfraaien van de doodse plinten tot het herinrichten van de openbare ruimtes, elk aspect van het masterplan is gericht op het verbeteren van jouw ervaring in de badplaats.

afbakening-projectgebied-dna-masterplan-koksijde-bad.jpg

Kaart met de afbakening projectgebied

Hoe kan jij helpen?

Participatie staat centraal in dit proces. We moedigen je aan om actief deel te nemen aan de geplande evenementen en je ideeën te delen. Jouw stem is nodig voor het schrijven van een masterplan dat echt aansluit bij de behoeften en wensen van Koksijde-Bad.

Schrijf je in voor de evenementen en markeer de data in je agenda. Jouw feedback, zowel tijdens de startmomenten als in de cocreatieweek, zal invloed hebben op de toekomst van Koksijde-Bad.

Hou het proces in de gaten wie de participatiewebsite iedereenmee.koksijde.be. Maak alvast een account voor de participatiewebsite. Daar kan u ook presentaties edm. terugvinden.

Traject

Op het startmoment (zaterdag 17 februari 2024) vond een infomarkt plaats. Meer dan 200 inwoners en 2de verblijvers namen hieraan deel. Wie er toen niet bij kon zijn, kon nog tot eind februari ideeën met ons delen via een online-bevraging (deze bevraging werd intussen afgesloten).

Tijdens de ontwerp-en co-creatieweek (week van 15-18 april) streek het ontwerpteam opnieuw neer in Koksijde-Bad en is deze keer 4 dagen actief op het terrein. Samen met alle input van het eerste bewonersmoment (Kick-off, bevragingen) werden eerste ontwerpvoorstellen verder uitgewerkt en afgetoetst met inwoners, verenigingen, handelaar, horeca-uitbater en tweedeverblijver

Momenteel is het ontwerpteam alles aan het verwerken tot een heus masterplan (lange termijnvisie met quickwins). Reserveer alvast vrijdag 6 september 2024 (wellicht vanaf 16u) in uw agenda voor de presentatie van het eindresultaat

>> Dit project kadert in DNA van het dorp van de provincie.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.koksijde.be/masterplannen