U bent hier

Natuureducatief centrum Duinenhuis

Bettystraat 7 p/a Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 52 48 17
E-mailadres: 
duinenhuis [at] koksijde.be

Openingsuren

Voor bezoekers
Het Natuureducatief Centrum Duinenhuis is tijdens het schooljaar niet vrij toegankelijk. Maar dat neemt niet weg dat je welkom bent!
Staat onze poort open en wil je graag eens komen genieten van het prachtige uitzicht op het dakterras? Kom dan zeker binnen :-)

Voor scholen en zeeklassen
Na reservatie van activiteiten.

Bereikbaarheid

  • Het Duinenhuis niet bereikbaar met de auto.
  • Kom te voet of met de fiets langs de autovrije Bettystraat of geef de voorkeur aan de tram (halte Lejeunelaan). Ongeveer 10 minuutjes stappen tot bij het Duinenhuis langs de Koninklijke Baan. J
  • Parkeren kan op het Elisabethplein en ga dan te voet via de Rolandstraat en het rustige duinpad, de Bettystraat, tot aan het Duinenhuis. Of parkeer langs de Dorlodotlaan of langs de Koninklijk Baan(richting Oostduinkerke!).
  • Parkeren dicht bij het Duinenhuis is echter wel mogelijk voor mensen met een beperking. 

Wat doen we?


Zoek je échte natuurbeleving? Dan ben je van harte welkom in het Natuureducatief centrum Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde. Het centrum dompelt (zee)klassen, verenigingen, bedrijven of vriendengroepen onder in alles wat onze kust te bieden heeft. En dat op een unieke locatie: bovenop de Schipgatduinen, met zicht op zee. Actief omgaan met natuureducatie is onze missie. Leren over de natuur aan zee doe je immers het best door zelf kennis op te doen.


Onze Natuur, De Film
Woensdag 22 februari 2023 | 20:00 uur

Je moet niet naar de andere kant van de wereld reizen om verwonderd te raken over de wondermooie natuur. Prachtige beelden van bekende en minder bekende dieren in onze streken, van het Zwin tot diep in de Ardennen, leren je met een totaal nieuwe blik kijken naar onze eigen natuur. Kom genieten van indrukwekkende roofvogels die hun prooi spectaculair vangen, springende eekhoorns, adders, en zelfs een luierende zeehond… In samenwerking met Natuurpunt Westkust & Cultuurcentrum CasinoKoksijde. Bestel je tickets!


Fwiet Fwiet - wandeling
Zondag 30 april | 06:30, 08:15 & 10:15 uur

Ontdek samen met comedian Begijn Le Bleu 3 natuugebieden in Koksijde-Oostduinkerke met hun eigen fauna en flora. Aan de hand van zijn verencollectie heeft hij het over de waanzinnige verhalen achter sommige vogelsoorten. Een gepassioneerd verteller over zijn muze: de natuur. Locaties binnen Koksijde-Oostduinkerke wordt later bepaald. Bestel je tickets!

 


Tentoonstelling: Duinenhuis, souvenirs in het zand

Ontdek aan de hand van unieke getuigenissen, foto’s en archiefstukken de geschiedenis van de eigenaars, de architect en de bezoekers van het Duinenhuis. De geschiedenis van het Duinenhuis geeft een bijzondere kijk op natuurbehoud en -educatie, architectuur en de ontwikkeling van het toerisme in Koksijde.

Bij de tentoonstelling hoort een naslagwerk met bijzonder veel foto's en getuigenissen.
Te koop aangeboden in het Duinenhuis en dienst Toerisme. 


 

Wandel je mee?

Stevige stapschoenen, aangepaste kledij, een goed humeur en veel zin. Meer heb je niet nodig om deel te nemen aan één van onze mooie wandelingen. Duinenhuis en Aquaduin slaan de handen in elkaar en bundelen hun leerrijke wandelingen in deze wandelkalender.

Blader door de brochure

 

 

Zoek je een boeiende activiteit voor je klas?

Neem dan een kijkje in de brochure Uit met je klas! Daar vind je alle strand- en duinenactiviteiten en alle informatie om te reserveren.

 

Nieuwsbrief