U bent hier

Natuureducatief centrum Duinenhuis

Bettystraat 7 p/a Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 52 48 17
E-mailadres: 
duinenhuis [at] koksijde.be

Openingsuren

Voor scholen en zeeklassen
Na reservatie van activiteiten.

Voor publiek vanaf 1 juli tot en met 31 augustus.
Van dinsdag tot vrijdag: 10 tot 12 u. en 13.30 tot 16 u.

 

Openingsuren Sterrenjutter
Elke derde vrijdag van de maand.
 

Sluitingsdagen

woensdag 21 juli 2021
Nationale feestdag

Wat doen we?

Zoek je échte natuurbeleving? Dan ben je van harte welkom in het Natuureducatief centrum Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde. Het centrum dompelt (zee)klassen, verenigingen, bedrijven of vriendengroepen onder in alles wat onze kust te bieden heeft. En dat op een unieke locatie: bovenop de Schipgatduinen, met zicht op zee. Actief omgaan met natuureducatie is onze missie. Leren over de natuur aan zee doe je immers het best door zelf kennis op te doen.

5-Daags Natuurkamp 12-16 april 2021

Ben je op zoek naar uitdagingen en avontuur? Dan zit je goed tijdens ons paaskamp! Bushcraft, natuurhistorische ontdekkingen en oriëntatiespelen zijn slecht een greep uit de vele boeiende activiteiten die tijdens dit kamp op de agenda staan. 

Schrijf je nu in via duinenhuis [at] koksijde.be

Voor wie?

8-10 jarigen

Wanneer?

12 tot 16 april van 9.00 tot 16.00 u.

Waar?

Natuureducatief Centrum Duinenhuis, Bettystraat 7, Koksijde

Kostprijs

85 euro/persoon

 

NIEUW! Ontdek samen met je gezin het strand, de zee en de duinen met het Natuur-doe-boekje! Een boekje vol met weetjes, spelletjes en opdrachten! Te verkrijgen in de kantoren van de dienst Toerisme en het Duinenhuis.

Wil je zelf de natuur in trekken? Dat kan met onze wandelzoektocht. Je vindt deze in alle kantoren van de dienst Toerisme en in het Duinenhuis. 

Vormingsaanbod

Ons halfjaarlijksvormingsaanbod werd in een digitaal jasje gestoken. Er werden reeds heel wat workshops, lezingen en cursussen gepland, maar momenteel kunnen er nog geen activiteiten doorgaan in het Duinenhuis. Zodra de veiligheidsmaatregelen het toelaten gooien we weer onze deuren open. Andere activiteiten kunnen dan weer online doorgaan. Meer info in onze digitale brochure. 

 

Wandelkalender voorjaar 2021

Duinenhuis en IWVA slaan de handen in elkaar en bundelen de wandelingen in deze uitgave!

 

Nieuwsbrief