U bent hier

Cultuur & Erfgoed

Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 40
E-mailadres: 
cultuur [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9.00 tot 12.00 u.
Morgen gesloten
Alle openingsuren

Sluitingsdagen

donderdag 13 mei 2021
O.L.H. Hemelvaart
maandag 24 mei 2021
Pinkstermaandag
woensdag 21 juli 2021
Nationale feestdag
maandag 01 november 2021
Allerheiligen
dinsdag 02 november 2021
Allerzielen
donderdag 11 november 2021
Wapenstilstand
zaterdag 25 december 2021
Kerstdag
zaterdag 01 januari 2022
Nieuwjaar

Wat doen we?

Cultuur

Ontdek alles over (de organisatie van) kunsttentoonstellingen en Kunstencentrum Ten Bogaerde. Sommige tentoonstellingen komen jaarlijks terug zoals Cabin Art.

Ook het rijke kunstenpatrimonium, de cultuurraad en de socio-culturele verenigingen en de subsidies horen thuis onder deze dienst.

Het kunstpatrimonium is makkelijk terug te vinden via een 'app'. Dan heb je een kunstgids op zak voor alle kunstwerken die je op straat kan zien.

Volgende publieke activiteiten worden ook door deze dienst georganiseerd: Erfgoeddag, Open Monumentendag, Bunkerdag, Week van de Begraafplaatsen, Reveil, Camping Cultuur en de vaste rondleidingen met gids. Maar ook de cultuurkampen.

Ook het Huisje Nys-Vermoote gekend als het 'Jommekeshuis' en het Vanneuvillehuis zijn een bezoekje waard. Alle info over deze ideale gezinsuitstap kan je via onze dienst verkrijgen.

Koksijde speelt daarnaast een cruciale rol binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband Viertoren. 

Erfgoed

Koksijde is erkend als onroerenderfgoedgemeente​​​: hier ontdek je meer over ​de gemeentelijke restauratiepremies, het beschermde dorpsgezicht Quartier Sénegalais en de gemeentelijke adviesraad onroerend erfgoed.

Wat er in Koksijde en Oostduinkerke allemaal te zien is als erfgoed kan je leren in deze 13 erfgoedwandelingen.

Indien je vragen hebt over metaaldetectie, kan je ook bij ons terecht.

Erfgoed behelst ook véél meer dan 'onroerend' erfgoed alleen. Bij ons kan je terecht met alle vragen rond erfgoed. Wij zullen u dan begeleiden naar de specialisten binnen de gemeente op elk vlak van erfgoed (zoals bijvoorbeeld cultureel- , immaterieel- of varend erfgoed enzomeer).