U bent hier

Expo Dach - een selectie uit de collectie van het S.M.A.K.

De tentoonstelling ‘Dach’ is een samenwerking tussen Kunstencentrum Ten Bogaerde  (Koksijde) en S.M.A.K. (Gent). Na Ungenau (Geel, 2015) en TRUST (Luik, 2018) is dit de derde tentoonstelling waarbij een selectie werken uit de collectie van het museum geëxposeerd wordt op een externe locatie.

Vanuit de specifieke architectuur van de 13de eeuwse abdijhoeve en figuratieve sculpturen van George Grard (1901-1984) onderzoekt de tentoonstelling de meest uiteenlopende vormen van beeldhouwkunst vanaf de jaren vijftig tot nu. Daarnaast verhoudt de tentoonstelling zich tot de omgeving van Koksijde en een geglobaliseerde samenleving om zo de rol van een museum met actuele kunst in vraag te stellen.

De titel ‘Dach’ betekent ‘dak’ in het Duits en werd ontleend aan een sculptuur van de Oostenrijkse kunstenaar Oswald Oberhuber (1931 – 2020). In al zijn eenvoud illustreert dit kunstwerk zeer treffend wat een museum of kunstencentrum moet zijn, namelijk een plek die in alle openheid onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.  

Reserveer hier voor een geleide rondleiding


Dach teaser


Openingsuren

  • zaterdag : 14 - 18 uur
  • zondag  : 10 - 18 uur

 


 

Activiteiten
Oswald Oberhuber, Dach, 1952, Collectie S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent Foto: Dirk Pauwels

Art Talk met Philippe Van Cauteren op 13 november om 11 uur

Reserveer hier voor een geleide rondleiding  12 en 26 september - 10, 24 en 31 oktober - 7 november om 14.30 uur

We vergeten ook onze jonge bezoekers niet! Oskaar neemt gezinnen mee op stap via een digitale rondleiding. In zijn vlog geeft hij uitleg over een aantal kunstwerken die deel uitmaken van de tentoonstelling. Deze korte ludieke filmpjes zijn gemaakt voor kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar maar ook iets jongere kinderen kunnen ervan genieten. Bezoekers kunnen de filmpjes bekijken via hun smartphone.

 


Toegankelijk voor doven en slechthorenden.

https://erfgoedapp.be/tour/1083

Met deze erfgoedapp krijgt u bij de tentoonstellingen een gids op zak die uitleg geeft bij 13 geselecteerde werken uit de expo in Vlaamse Gebarentaal.

 


Adres & Bereikbaarheid:

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde

Met de auto: wie uit het binnenland komt via de E40, neemt afrit 1a (Veurne). Op de N8 rijd je rechtdoor richting Koksijde-aan-Zee. Het Kunstencentrum bevindt zich in de Ten Bogaerdelaan (aan de linkerzijde als je vanuit Veurne komt).

Met het openbaar vervoer: Buslijn 69 (Veurne-Nieuwpoort-Oostende): Halte 'Koksijde Grote Bogaerde'

Kunstencentrum Ten Bogaerde is volledig rolstoeltoegankelijk.