U bent hier

Crimitocht in 't Dorp: Los jij de gijzeling op?

Doe mee t.e.m. 7 november 

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, onder leiding van een volwassene. Vanaf 14 jaar kan je het spel met vrienden spelen. De zoektocht vindt plaats in openlucht. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen.

Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten.
Voor de beste speurders is een prijs weggelegd!

Goed nieuws: de speurtocht is volledig gratis!

Zin om te spelen?

Zorg dan zeker dat één iemand van je team nauwkeurig de instructies volgt.

crimitocht

Oproep van de burgemeester

Opschudding in het rustige Koksijde. Al weken gonst het van de geruchten over een mogelijke gijzeling: bij de bakker of op de hoek van de straat.
Vandaag stopt de geruchtenmolen. In een persconferentie bevestigt commissaris Dedecker de gijzeling van een Koksijdenaar. En voorlopig ontbreekt elk spoor van de dader.

Daarom komt de commissaris met een verrassende mededeling. Hij rekent op jullie! Trommel familie en vrienden op en los samen deze razendspannende zaak op in Crime Scene Koksijde-Dorp. Tijdens de speurtocht krijg je virtuele hulp van commissaris Dedecker. Zorg dus voor een opgeladen smartphone. 

DasBox Burgemeester

Maak je klaar voor de spannende crimitocht:

 1. Vraag een spelcode aan via www.dasbox.be/spelcodes en kies voor ''Crime scene Koksijde”.
 2. Je hebt een Messenger-account nodig, gekoppeld aan een actief Facebook-profiel. Als je daar niet over beschikt, vraag je een spelaccount aan door te mailen naar info [at] dasbox.be
 3. Installeer Facebook Messenger op je smartphone en zoek naar “supersecretdasbox” of tik “m.me/supersecretdasbox” in de zoekbalk van je browser.
  super secret
 4. Typ “Hallo”, de chatbot zal je daarna vragen naar de spelcode. Zo maak je kennis met Commissaris Dedecker, die jullie zal begeleiden tijdens het spel.
 5. Reageert de Messenger-bot niet als je “Hallo” tikt, dan is je Messenger-account niet gelinkt aan een Facebookprofiel. Probeer met een ander Messenger-account of mail naar info [at] dasbox.be
 6. Heb je andere vragen bij het opstarten of onderweg, contacteer dan onze hulplijn op 0485 85 85 86 of mail naar info [at] dasbox.be
 7. Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voor je vertrekt. Het contact met de chatbot doet je batterijniveau snel slinken (voor oudere toestellen is een powerbank aangewezen).
 8. Tot slot heeft een goede rechercheur – zelfs in 2021 – pen & papier bij de hand om belangrijke zaken overzichtelijk te kunnen noteren. Belangrijke tip!
 9. Als dat allemaal gelukt is, ben je klaar om op pad te gaan. Begeef je naar Zeelaan 44, 8670 Koksijde (naast het annexgebouw) waar de commissaris je verdere instructies geeft.

Organisatie: Huis van het Kind Koksijde