U bent hier

Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Je persoonlijke uitnodiging krijg je via bpost: die brief komt van de Vlaamse overheid (agentschap Zorg en Gezondheid). Als je gegevens bekend zijn, krijg je een e-mail. De uitnodiging kan ook in je ebox zitten als je eerder vroeg om enkel digitale info te ontvangen. De uitnodiging ontvang je ongeveer twee weken op voorhand.

Derde coronaprik voor meest kwetsbaren in vaccinatiecentrum Furnevent

Vaccinatiecentrum Furnevent zet tussen 28 september en 6 oktober een derde coronaprik voor de meest kwetsbare inwoners. Het gaat om iets meer dan 2600 mensen.

 • Mensen met een verzwakt immuunsysteem komen in aanmerking voor een derde prik.
  De mutualiteiten stellen de lijsten op, huisartsen vullen aan. De uitnodigingen voor deze prikken zijn onderweg. Wie wil, kan zelf kijken of hij of zij op de lijst van patiënten staat: via www.myhealthviewer.be of www.mijngezondheid.belgie.be
   
 • Er is een kleine kans dat je een risicopatiënt bent en dat je vanaf 20 september niet op de lijst van je  verzekeringsinstelling/ziekenfonds voorkomt.
  Zo beschikken de verzekeringsinstellingen niet over de nieuwe informatie na 1 april 2021. In dat geval maak je best een afspraak met je vaste huisarts. Die kan je altijd toevoegen aan de lijst met risicopatiënten, ook na half september. Mensen zonder vaste huisarts maken best een afspraak met een huisarts naar keuze, zodat die een medisch dossier kan opmaken en je toevoegt aan de lijst zodat je ook wordt uitgenodigd voor vaccinatie.
   
 • Als je voor je medische behandeling alleen gevolgd wordt door een specialist, kan deze contact nemen met je huisarts om je toe te voegen aan de lijst.

Maak een afspraak: alleen mogelijk met uitnodiging

Als je een brief ontvangt, maak je een afspraak voor coronavaccinatie. Je moet de voorgestelde datum bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren. De brief zegt ook in welk vaccinatiecentrum je moet zijn. Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken. Er worden twee data voorgesteld: één voor je eerste en één voor je tweede vaccin. Belangrijk: Je eerste vaccinatie geannuleerd? Annuleer dan meteen je tweede afspraak! 

Reageer sowieso op de uitnodiging

 • Reageren is belangrijk voor de werking van je vaccinatiecentrum.
 • Kan je niet op de voorgestelde datum? Dan gebruiken we het vaccin voor iemand anders.
 • Welk vaccin krijg je? Dat hangt af van de Vlaamse overheid.

Kan je kiezen welk vaccin je krijgt?

Nee. De vaccins worden aangeboden (aan beroepsgroepen, risico- en leeftijdsgroepen) in functie van de kenmerken en de beschikbaarheid. Alle beschikbare vaccins zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) en zijn voldoende veilig en werkzaam. Het is onnodig en zinloos om een keuze door te geven of een wissel te proberen regelen door naar het 0800-nummer te bellen of uw huisarts hiervoor in te schakelen.

Haal ook je tweede prik

Alle vaccins die vandaag gebruikt worden als bescherming tegen COVID-19 bestaan uit twee dosissen. Dat geldt voor de vaccins van Pfizer-BioNTech, van Moderna en van AstraZeneca. Voor een goede bescherming is het noodzakelijk dat je beide dosissen krijgt. Bij het vaccin van Pfizer-BioNTech volgt de tweede prik na 3 weken, bij Moderna na 4 weken en bij AstraZeneca na 12 weken. De werking van het vaccin na één enkele dosis is niet onderzocht en dus onbekend. 

Wat als je niet kan komen op deze datum?

Ben je niet vrij op de voorgestelde datums? Boek je afspraak dan online of telefonisch om naar een andere datum. De gegevens staan in de uitnodiging.

Je wil niet gevaccineerd worden of je bent al gevaccineerd?

Gelieve dat zeker in het systeem aan te duiden. Of bel naar het 0800-nummer (staat op uitnodiging) om dit te melden.

Waar moet ik zijn en hoe geraak ik er? 

Lees hier alles over de locatie (incl. mobiliteit) van (en naar) het vaccinatiecentrum Furnevent

Wie geeft er de prik?

In vaccinatiecentrum Furnevent zorgen verpleegkundigen hiervoor.

Wat neem je mee?

 • Identiteitskaart
 • Mondmasker (moet je verplicht dragen)
 • E-ticket (uitnodigingsbrief en bevestigingsmail)
 • TIP! Doe gemakkelijke kledij aan zodat je de bovenarm goed vrij kan maken voor de prik.

Kom niet te vroeg voor je vaccinatie 

Er ontstaan soms wachtrijen omdat mensen veel te vroeg komen. Kom tegen het uur van je afspraak naar Furnevent. Als je toch nog te vroeg bent, wacht dan even in je auto. 

Hou je uitnodiging goed bij

Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee, of toon de e-mail met je persoonlijke code aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum. Want dat is meteen je e-ticket. Ook naar de afspraak voor je tweede vaccinatie breng je de uitnodiging mee.

Uitnodiging kwijt?

Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in je Burgerprofiel of e-Box. Log in via je Burgerprofiel.
Je kan ook bellen naar 1700. Zij kunnen je uitnodiging opnieuw mailen.

Let op bij uitnodiging via e-mail 

Heb je een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? Vertrouw je de afzender niet? Dan kan het om een vals bericht of phishing gaan. Let er steeds op dat

 • de e-mail afkomstig is van cov19-vaccin [at] doclr.be. De sms wordt verstuurd vanuit het nummer 8811.
 • op de e-mail de contactgegevens van het vaccinatiecentrum staan vermeld die bij je officiële woonplaats horen.
 • er nooit om betaling gevraagd wordt: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis.
 • je geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft.

Twijfel je nog over de e-mail die je ontving?

 • Meld je aan in Mijn Burgerprofiel om te bekijken of je uitnodiging ook zichtbaar is in je e-Box.
 • Wacht eventueel enkele dagen af tot je de brief ook op papier in je brievenbus ontvangt.

Schrijf je in op de reservelijst QVAX: voorwaarden 

Ga naar het webformulier en schrijf je in. 

Volgende fase vaccinatiecampagne: risicopatiënten en prioritaire groepen 

65+ en nog niet gevaccineerd? Bel het callcenter van je vaccinatiecentrum