U bent hier

Vaccinatie

coronavaccinatie

Nieuws

3 december 2021

Het Overlegcomité kwam - vroeger dan gepland - opnieuw samen. Ze hebben bijkomende maatregelen aangekondigd om de stijging van de coronacijfers te stoppen.

2 december 2021

Het aantal besmettingen blijft stijgen. Daarom besliste de crisiscel van Koksijde om o.a. alle culturele voorstellingen te annuleren tot eind dit jaar.

25 november 2021

Al sinds eind oktober zien we een felle stijging van de besmettingscijfers. De kerstmarkt en de Sylvestervuren gaan alvast niet door.

23 november 2021

De vaccinatiecentra zijn al volop bezig met de toediening van herhalingsvaccins. Die versterken opnieuw je immuniteit tegen het coronavirus. Zo ben je beter beschermd tegen ernstige symptomen en ziekenhuisopname.

18 november 2021

Het Overlegcomité kwam opnieuw samen. Ze kondigden bijkomende maatregelen aan om de stijging van de coronacijfers een halt toe te roepen.

12 november 2021

Voor 20 december krijgen alle 65-plussers een derde prik. De uitnodigingen worden wekelijks uitgestuurd. Let wel: de volgorde hangt af van welk vaccin je eerst kreeg. Voor de derde prik moet er minstens zes maanden tijd zitten tussen prik 2 en 3 bij Pfizer, vier maanden bij Astrazeneca.

26 oktober 2021

Een nieuw Overlegcomité kwam op dinsdag 26 oktober vervroegd samen. Om de snel stijgende coronacijfers in ons land het hoofd te bieden, werden drie belangrijke beslissingen genomen.

22 oktober 2021

Wil je nog een eerste of tweede vaccin? Neem dan vandaag nog contact op met vaccinatiecentrum Furnevent op het gratis nummer 0800 200 74.

11 oktober 2021

De vaccinatiecampagne in het centrum Furnevent zit er bijna op. Wie snel is, kan zich nog laten vaccineren. Iedereen komt in aanmerking, ook als je eerder het vaccin geweigerd hebt, of niet op je eerdere afspraak bent komen opdagen.

17 september 2021

Vaccinatiecentrum Furnevent zet tussen 28 september en 6 oktober een derde coronaprik voor de meest kwetsbare inwoners. Het gaat om iets meer dan 2600 mensen.

27 juli 2021

Iedereen vanaf 12 jaar (mits toestemming van ouder(s) / voogd) kan zich voortaan op de QVAX-reservelijst aanmelden via www.qvax.be. Denk eraan: wie jonger is dan 16 jaar, moet bij de prik vergezeld worden door een ouder of moet een toelatingsbrief bij zich hebben. Meer info op www.QVAX.be

27 juli 2021

Momenteel worden phishing-e-mails rondgestuurd die melden dat er "urgente documenten in uw "My e-Box in verband met uw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met deze frauduleuze link proberen deze e-mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. Ga hier niet op in.

27 juli 2021

Sinds 1 juli kan je via QVAX aangeven dat je nu wel gevaccineerd wil worden, nadat je eerder de vaccinatie geweigerd hebt. Dat heet de 'reactivatie voor COVID-19 vaccinatie'. Je reactiveert je vaccinatiecode, die je eerder had gedeactiveerd door het vaccin te weigeren.

Zodra je dat gedaan hebt, kom je opnieuw in de rij om een brief te ontvangen met uitnodiging voor vaccinatie en kan je opnieuw via QVAX opgeroepen worden als reserve.

30 juni 2021

Van 1 juli tot 3 september vangt een huisarts in de wachtpost dringende consultaties op voor mensen die op vakantie zijn. De wachtpost ligt in Veurne: Iepersesteenweg 99/0101.

15 juni 2021

Onze gemeente blijft het uitstekend doen tijdens deze vaccinatiecampagne.

14 juni 2021

Momenteel worden mensen jonger dan 41 jaar standaard niet uitgenodigd voor een vaccinatie met een Johnson & Johnson-vaccin in de vaccinatiecentra. Zij kunnen binnenkort wel gevaccineerd worden met dit vaccin als ze eerst voldoende geïnformeerd worden en zelf aangeven met dit vaccin gevaccineerd te willen worden. Voor sommige mensen kan dat betekenen dat ze verschillende weken vroeger gevaccineerd kunnen worden dan wanneer ze moeten wachten op een ander vaccintype. Hoe lang het precies zal duren, hangt af van de hoeveelheid vaccins worden geleverd.

3 juni 2021

Vanaf 1 juni werkt jouw vaccinatiecentrum Furnevent met de reservelijst QVAX van de federale overheid. Met die reservelijst kan het centrum extra mensen oproepen voor een vaccinatie en zo voorkomen dat er spuitjes niet gebruikt worden omdat mensen niet op hun uitnodiging ingaan of niet komen opdagen. Iedereen kan zich op de reservelijst QVAX inschrijven.

28 mei 2021

Woensdagavond 26 mei werd beslist om enkel nog Johnson & Johnson-vaccins te zetten bij 40-plussers. Dat zorgde voor spannende momenten in Furnevent.

28 mei 2021

Wat gebeurde er tijdens de voorbije maanden tijdens de vaccinatiecampagne in Furnevent?

27 mei 2021

De app 'Crisis Information Translated' bevat een verzameling van de actuele coronamaatregelen die van toepassing zijn in ons land. Ze zijn opgesteld door het federaal crisiscentrum.

11 mei 2021

Het overlegcomité kwam op dinsdag 11/05 samen om de genomen coronamaatregelen te evalueren. Er worden 5 richtdata voorgesteld om te versoepelen. Stapsgewijs zou er op die data meer mogelijk zijn.

28 april 2021

Er zijn al een aantal testen - te koop bij de apotheek - en ze verschillen. Maar wat leer je uit die zelftest en waarvoor kan je hem gebruiken en waarvoor niet?

27 april 2021

Bij de start van de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 was er nog te weinig data beschikbaar om de vaccinatie bij zwangere vrouwen aan te bevelen. Intussen zijn er meer resultaten bekend en adviseert de Hoge Gezondheidsraad om zwangere vrouwen prioritair te vaccineren tegen COVID-19.

27 april 2021

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren. In Furnevent heeft in principe iedereen van 65 of ouder die zich wilde laten vaccineren, een vaccin gekregen.

26 april 2021

Je vaccinatie geannuleerd omdat je op vakantie ging? Annuleer dan ook je tweede prik. Tijdens de paasvakantie hebben een aantal mensen hun vaccinafspraak geannuleerd omdat ze op vakantie waren. Dat mag natuurlijk. Je moet dan echter ook je afspraak voor je tweede inenting annuleren.

15 april 2021

65-plussers mogen zich opgeven voor de reservelijst om zich te laten vaccineren in Furnevent.

14 april 2021

De vaccinatiecampagne in Furnevent komt op kruissnelheid. Op 14 april werd de 10.000e prik gegeven aan Gilles Brogniez uit Koksijde. 

13 april 2021

Zelf 65-plusser? Woon je samen met iemand die ook ouder is dan 65? En wil je samen gevaccineerd worden? Dat is slechts in bepaalde gevallen mogelijk.

12 april 2021

Mensen met een gezondheidsrisico en jonger dan 65 jaar zijn de volgende groep die gevaccineerd wordt. Ze krijgen voorrang op de algemene groep volwassenen tussen 18 en 65 jaar.

25 maart 2021

Ga je als mantelzorger mee naar het vaccinatiecentrum Furnevent? Kom op tijd: niet te laat, maar zeker niet te vroeg! De voorbije vaccinatiedagen konden we vaststellen dat mensen soms tot anderhalf uur te vroeg aanwezig waren.

23 maart 2021

In deze video ontdek je alles wat je moet weten over vaccinatiecentrum Furnevent

17 maart 2021

Team Callcenter: Stel je snel kandidaat
Ben je communicatief sterk, steeds respectvol en geduldig? Werk je graag met Office Tools en schrikt werken met een nieuw programma (Doclr) je niet af? Wil je ook graag deel uitmaken van het Furnevent-vaccinatiecentrum-Team?

1 maart 2021

Het vaccinatiecentrum in Veurne, waar inwoners van de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne hun vaccinatie zullen kunnen krijgen, werkt niet met zogenaamde “wachtlijsten” waarvoor burgers zich zouden kunnen aanmelden. Het is dus niet nodig om langs te gaan in Veurne noch om uw gemeente te contacteren om op dergelijk (niet-bestaande) lijst een plek te bemachtigen. We zijn natuurlijk blij dat vele mensen zich zo snel mogelijk willen laten vaccineren, maar we vragen u om uw uitnodiging af te wachten.

20 februari 2021

Yes, we can! Vandaag is de vaccinatiecampagne binnen Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort officieel van start gegaan. In het vaccinatiecentrum Furnevent kregen 200 zorgverleners en veiligheidspersoneel hun eerste dosis van het Astra Zeneca-vaccin. De succesvolle wet run is een bevestiging van een goede samenwerking tussen de vijf gemeentes, de Eerstelijnszone Westkust & Polder en de Huisartsenkring IJzerstreek & Westkust.

29 januari 2021

Goed nieuws voor de inwoners van Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Evenementenhal Furnevent is helemaal omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. De verschillende lijnen staan klaar om zo’n 66.000 inwoners te ontvangen.

12 januari 2021

Dinsdag 12 januari was een belangrijke dag voor de bewoners en het personeel in woonzorgcentrum Dunecluze, want dan kreeg de eerste bewoonster haar coronavaccin. Deze primeur was voor Agnes Florizoone, zij is 88 jaar en getrouwd met Albert Bolle (91) die ook verblijft in WZC Dunecluze.