U bent hier

Coronavirus: laatste updates


De laatste updates, alle maatregelen en info staan gebundeld op www.koksijde.be/corona
Waar moet je een mondmasker dragen? Check www.koksijde.be/mondmaskers

21 oktober 2020

Sinds begin oktober worden opnieuw alle alleenstaande 80-plussers opgebeld om na te gaan hoe het met hen gaat en of zij hulp kunnen gebruiken. Daarnaast wordt ook gepolst of zij beschikken over een smartphone en in staat zijn de coronapp te installeren.

Telefoonster
21 oktober 2020

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Met de Coronalert app bescherm je jezelf en de anderen
20 oktober 2020

Tijdens de verplichte sluiting van de horeca, zal Lokaal Bestuur Koksijde enkele publieke toiletten voortaan dagelijks openstellen van 10u tot 17u.

Openbaar toilet
16 oktober 2020

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19. De maatregelen gaan vanaf maandag 19 oktober van kracht.

13 oktober 2020

Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19. Dat had de burgemeester vorige week beslist om de veiligheid van personeel en klanten te garanderen. Dit burgemeestersbesluit is nu opgeheven. Het restaurant kan opnieuw openen.

13 oktober 2020

Ook in Koksijde ontsnappen we niet aan de tweede coronagolf! We moeten ons allen schrap zetten: handen wassen, bubbels respecteren, afstand houden en mondmaskers opzetten waar nodig!
Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19.

12 oktober 2020

Het college van burgemeester en schepenen heeft zopas beslist om de sportkampen tijdens de herfstvakantie te annuleren. Datzelfde geldt ook voor de golfstages.

12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14/10 schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar code oranje. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist na overleg met de sportsector.

10 oktober 2020

Vandaag, 10 october 2020 werd een medewerker van het "cinema K-fe" in Koksijde positief bevonden op COVID-19.

2 oktober 2020

Mondmaskers in Koksijde - de do's-and-don'ts.
Vanaf zaterdag 3 oktober gelden deze principes in de provincie West-Vlaanderen.
De algemene federale maatregelen die het mondmasker verplichten, blijven geldig.

30 september 2020

De Koksijdse gemeenteraad bekrachtigde het reglement voor een bijkomende toelage van 50 procent aan de lokale socioculturele, sport- en jeugdverenigingen. Dit reglement geeft aan welke verenigingen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming. Daarnaast keurde de raad het reglement goed dat bepaalt dat een vereniging recht heeft op een financiële compensatie (bv. om gemaakte kosten of verliezen wegens coronamaatregelen te compenseren).