U bent hier

Coronavirus: laatste updates


De laatste updates, alle maatregelen en info staan gebundeld op www.koksijde.be/corona
Waar moet je een mondmasker dragen? Check www.koksijde.be/mondmaskers

27 november 2020

De Nationale Veiligheidsraad kwam vandaag opnieuw bijeen om te overleggen over eventuele versoepeling van de coronamaatregelen.

20 november 2020

Een mondneusmasker blijft verplicht op het volledige grondgebied van PZ Westkust (Nieuwpoort – Koksijde – De Panne) tot na de kerstvakantie. Daarna volgt een nieuwe evaluatie.
Dit is een gezamenlijke beslissing van de 3 Westkustburgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) en Bram Degrieck (De Panne).

mondmaskers verplicht
13 november 2020

Na de herfstvakantie blijven sommige publieke toiletten geopend.

Openbaar toilet
10 november 2020

Heb je nood aan een aangenaam gesprek? Wil je jouw hart eens luchten? Of je gevoelens delen? Kom dan langs bij het kraampje van Lokaal Bestuur Koksijde in de J. Van Buggenhoutlaan (ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk). Daar staan medewerkers en vrijwilligers van het Sociaal Huis voor je klaar.

praatje markt
10 november 2020

Door de coronacrisis geldt er een beperkte bezoekregeling in het az West in Veurne. Een maatregel die voor zowel patiënt als bezoeker zwaar is. Daarom slaan Lokaal Bestuur Koksijde en AZ West de handen in elkaar zodat inwoners van Koksijde - die geen smartphone, computer of tablet hebben - toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis.

Videocall az west
30 oktober 2020

Het overlegcomité kondigde op vrijdag 30 oktober de nieuwe maatregelen in de strijd tegen #COVID19 aan. De maatregelen gaan zondag 1 november om middernacht in.

30 oktober 2020

Op alle voor publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van de Westkustgemeenten – waaronder ook Koksijde - moeten inwoners, tweedeverblijvers en toeristen vanaf 13 jaar een mondmasker dragen. Deze verplichting gaat onmiddellijk in. Pas als de cijfers de goede richting opgaan, wordt nagegaan of dit reglement wordt versoepeld.

30 oktober 2020

Ons land zal voorlopig alleen risicogroepen voorzien van een griepprik. De geplande tweede fase gericht op de volledige bevolking zou van start gaan op 15 november, maar dat wordt geannuleerd. Deze beslissing werd bekendgemaakt door de interministeriële conferentie volksgezondheid.

Griepvaccin
30 oktober 2020

Gouverneur West-Vlaanderen neemt extra maatregelen in West-Vlaanderen

29 oktober 2020

Volgens het MB van de federale regering is indoor sporten nu ook voor -13 jaar verboden tenzij het in het kader van (buiten)schoolse activiteiten of een kamp is. Dat betekent dat sporten in clubverband indoor voor alle leeftijden niet meer mag vanaf vandaag, en dat voorlopig tot en met 19 november.

28 oktober 2020

Naar aanleiding van de beslissingen van de Vlaamse regering gisteren heeft de crisiscel onder leiding van de burgemeester beslist dat alle activiteiten in onze gemeente tijdens de herfstvakantie geannuleerd worden.
Onze musea en het cultuurcentrum CasinoKoksijde sluiten vanavond de deuren.

27 oktober 2020

De Vlaamse regering kondigde opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen COVID-19. De maatregelen gaan op woensdag 28 oktober om middernacht al in en niet op vrijdag 30 oktober zoals eerder werd aangekondigd.

26 oktober 2020

Hoge Blekkerbad sluit de deuren vanaf dinsdag 27 oktober

23 oktober 2020

Het Overlegcomité kondigde een aantal strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19.

21 oktober 2020

Sinds begin oktober worden opnieuw alle alleenstaande 80-plussers opgebeld om na te gaan hoe het met hen gaat en of zij hulp kunnen gebruiken. Daarnaast wordt ook gepolst of zij beschikken over een smartphone en in staat zijn de coronapp te installeren.

Telefoonster
21 oktober 2020

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Met de Coronalert app bescherm je jezelf en de anderen
16 oktober 2020

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19. De maatregelen gaan vanaf maandag 19 oktober van kracht.

13 oktober 2020

Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19. Dat had de burgemeester vorige week beslist om de veiligheid van personeel en klanten te garanderen. Dit burgemeestersbesluit is nu opgeheven. Het restaurant kan opnieuw openen.

13 oktober 2020

Ook in Koksijde ontsnappen we niet aan de tweede coronagolf! We moeten ons allen schrap zetten: handen wassen, bubbels respecteren, afstand houden en mondmaskers opzetten waar nodig!
Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19.

12 oktober 2020

Het college van burgemeester en schepenen heeft zopas beslist om de sportkampen tijdens de herfstvakantie te annuleren. Datzelfde geldt ook voor de golfstages.

12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14/10 schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar code oranje. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist na overleg met de sportsector.

10 oktober 2020

Vandaag, 10 october 2020 werd een medewerker van het "cinema K-fe" in Koksijde positief bevonden op COVID-19.

30 september 2020

De Koksijdse gemeenteraad bekrachtigde het reglement voor een bijkomende toelage van 50 procent aan de lokale socioculturele, sport- en jeugdverenigingen. Dit reglement geeft aan welke verenigingen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming. Daarnaast keurde de raad het reglement goed dat bepaalt dat een vereniging recht heeft op een financiële compensatie (bv. om gemaakte kosten of verliezen wegens coronamaatregelen te compenseren).