U bent hier

Coronavirus: laatste updates


De laatste updates, alle maatregelen en info staan gebundeld op www.koksijde.be/corona
Waar moet je een mondmasker dragen? Check www.koksijde.be/mondmaskers

24 februari 2021

Vanaf maart start in de eerstelijnszone Westkust en Polder de vaccinatie voor mensen met essentiële beroepen en mensen in risicogroepen. Als je tot één van beide groepen behoort krijg je binnenkort een uitnodiging in je brievenbus, in je mailbox, of als sms op je telefoon.

vaccinatiecentrum
22 februari 2021

Het is vanaf 22 februari alleen verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten (Zeelaan, Strandlaan en Leopold II-laan) van 8 uur tot 19 uur.

mondmaskers verplicht
20 februari 2021

Yes, we can! Vandaag is de vaccinatiecampagne binnen Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort officieel van start gegaan. In het vaccinatiecentrum Furnevent kregen 200 zorgverleners en veiligheidspersoneel hun eerste dosis van het Astra Zeneca-vaccin. De succesvolle wet run is een bevestiging van een goede samenwerking tussen de vijf gemeentes, de Eerstelijnszone Westkust & Polder en de Huisartsenkring IJzerstreek & Westkust.

vaccinatiecentrum
12 februari 2021

Nadat Lokaal Bestuur Koksijde het bericht kreeg dat enkele leerlingen uit de Gemeentelijke Basisschool Koksijde positief testten op de Britse variant van COVID-19, brachten we de uitbraak in kaart. Uit de eerste testresultaten bleek dat meerdere leerlingen uit verschillende gezinnen besmet zijn – waardoor het gaat om een clusteruitbraak. Bovendien werd door contactonderzoek duidelijk dat er links zijn naar buitenschoolse aanwezigheid. Om een explosieve groei van het aantal besmettingen te vermijden, besliste de crisiscel donderdag om de gemeenteschool preventief te sluiten en alle leerlingen, leerkrachten en medewerkers van de school te testen. De resultaten zijn vandaag bekend. Gelukkig testte niemand van de andere leerlingen en leerkrachten positief. De quarantaine wordt opgeheven, behalve voor de klassen waar de leerlingen op 9/2 positief testten.

Hou moed Koksijde
11 februari 2021

Koksijdse crisiscel beslist om alle recreatieve en sportieve indooractiviteiten, alle lessen van het deeltijds kunstonderwijs, alle indooractiviteiten in georganiseerd verband (sportkampen, jeugdbeweging,..), het natuurkamp Duinenhuis, Techniekacademie en de buitenschoolse kinderopvang op te schorten op het volledige grondgebied van Koksijde en dit tot en met 21 februari 2021.

Hou moed Koksijde
9 februari 2021

De gemeentelijke basisschool van Koksijde (kleuter- en lagere afdeling) wordt gesloten t.e.m. de krokusvakantie. In 3 klassen van de lagere afdeling is er een leerling positief getest op Covid-19.

Gemeentelijke Basisschool Koksijde
5 februari 2021

Het Overlegcomité heeft vandaag (05/02) enkele versoepelingen aangekondigd.

Hou moed Koksijde
29 januari 2021

Goed nieuws voor de inwoners van Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Evenementenhal Furnevent is helemaal omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. De verschillende lijnen staan klaar om zo’n 66.000 inwoners te ontvangen.

vaccinatiecentrum binnenkant
28 januari 2021

In woonzorgcentrum De Brink zijn na testing enkele bewoners en personeelsleden positief bevonden.

De Brink
28 januari 2021

Het Overlegcomité nam deze week ook enkele belangrijke beslissingen over de maatregelen in de sport. De crisiscel van Lokaal Bestuur Koksijde heeft besloten exact dezelfde regels te hanteren. Deze regels gaan in Koksijde in vanaf vrijdag 29/01/2021.

22 januari 2021

Het Overlegcomité kwam vandaag opnieuw samen voor een tussentijds overleg over de huidige coronamaatregelen. Er werden enkele nieuwe belangrijke beslissingen genomen om een eventuele 3e golf te vermijden.

Hou moed Koksijde
21 januari 2021

Door de coronacrisis geldt er een beperkte bezoekregeling in het az West in Veurne. Een maatregel die voor zowel patiënt als bezoeker zwaar is. Daarom slaan Lokaal Bestuur Koksijde en AZ West de handen in elkaar zodat inwoners van Koksijde - die geen smartphone, computer of tablet hebben - toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis.

Videocall az west
12 januari 2021

Dinsdag 12 januari was een belangrijke dag voor de bewoners en het personeel in woonzorgcentrum Dunecluze, want dan kreeg de eerste bewoonster haar coronavaccin. Deze primeur was voor Agnes Florizoone, zij is 88 jaar en getrouwd met Albert Bolle (91) die ook verblijft in WZC Dunecluze.

eerste vaccin in Koksijde
12 januari 2021

Een vaccin beschermt je als individu. En als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is de hele samenleving beschermd. Als je je laat inenten, bouw je dus mee aan de groepsimmuniteit om dit virus uit de samenleving te krijgen.

vaccinatieschema België
5 januari 2021

Door de sluiting van de horeca zet Koksijde extra in op openbare toiletten.

Openbaar toilet
5 januari 2021

Het is vanaf 4 januari alleen verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten (Zeelaan, Strandlaan en Leopold II-laan) van 8 uur tot 19 uur.

mondmaskers verplicht
30 december 2020

Het overlegcomité heeft op woensdag 30 december enkele beslissingen genomen voor reizigers. Zo werden de reisregels aangescherpt. Deze verstrengingen gebeuren om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van de nieuwe variant van COVID-19 tegen te gaan.

18 december 2020

Het Overlegcomité kwam vandaag opnieuw samen voor een tussentijds overleg over de huidige coronamaatregelen. Er werden enkele nieuwe belangrijke beslissingen genomen om een eventuele 3e golf ter vermijden.

1 december 2020

In het college van burgemeester en schepenen werd beslist om geen carnavalsactiviteiten te organiseren in 2021.

foto kindercarnavalsstoet uit 2019
30 november 2020

Ook goed nieuws voor onze zwemmers! Het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker opent op 7 december opnieuw de deuren (enkel het instructie- en kinderbad).

zwembad
30 november 2020

Het Abdijmuseum opent terug de deuren vanaf vrijdag 18 december, vlak voor de kerstvakantie. Dat werd vandaag beslist door de burgemeester en schepen van Cultuur – nadat het Overlegcomité aankondigde dat musea mogen heropenen op een veilige manier.

Abdijmuseum opnieuw open
27 november 2020

De Nationale Veiligheidsraad kwam vandaag opnieuw bijeen om te overleggen over eventuele versoepeling van de coronamaatregelen.

10 november 2020

Heb je nood aan een aangenaam gesprek? Wil je jouw hart eens luchten? Of je gevoelens delen? Kom dan langs bij het kraampje van Lokaal Bestuur Koksijde in de J. Van Buggenhoutlaan (ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk). Daar staan medewerkers en vrijwilligers van het Sociaal Huis voor je klaar.

praatje markt
30 oktober 2020

Het overlegcomité kondigde op vrijdag 30 oktober de nieuwe maatregelen in de strijd tegen #COVID19 aan. De maatregelen gaan zondag 1 november om middernacht in.

30 oktober 2020

Op alle voor publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van de Westkustgemeenten – waaronder ook Koksijde - moeten inwoners, tweedeverblijvers en toeristen vanaf 13 jaar een mondmasker dragen. Deze verplichting gaat onmiddellijk in. Pas als de cijfers de goede richting opgaan, wordt nagegaan of dit reglement wordt versoepeld.

30 oktober 2020

Ons land zal voorlopig alleen risicogroepen voorzien van een griepprik. De geplande tweede fase gericht op de volledige bevolking zou van start gaan op 15 november, maar dat wordt geannuleerd. Deze beslissing werd bekendgemaakt door de interministeriële conferentie volksgezondheid.

Griepvaccin
30 oktober 2020

Gouverneur West-Vlaanderen neemt extra maatregelen in West-Vlaanderen

29 oktober 2020

Volgens het MB van de federale regering is indoor sporten nu ook voor -13 jaar verboden tenzij het in het kader van (buiten)schoolse activiteiten of een kamp is. Dat betekent dat sporten in clubverband indoor voor alle leeftijden niet meer mag vanaf vandaag, en dat voorlopig tot en met 19 november.

28 oktober 2020

Naar aanleiding van de beslissingen van de Vlaamse regering gisteren heeft de crisiscel onder leiding van de burgemeester beslist dat alle activiteiten in onze gemeente tijdens de herfstvakantie geannuleerd worden.
Onze musea en het cultuurcentrum CasinoKoksijde sluiten vanavond de deuren.

27 oktober 2020

De Vlaamse regering kondigde opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen COVID-19. De maatregelen gaan op woensdag 28 oktober om middernacht al in en niet op vrijdag 30 oktober zoals eerder werd aangekondigd.

26 oktober 2020

Hoge Blekkerbad sluit de deuren vanaf dinsdag 27 oktober

23 oktober 2020

Het Overlegcomité kondigde een aantal strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19.

21 oktober 2020

Sinds begin oktober worden opnieuw alle alleenstaande 80-plussers opgebeld om na te gaan hoe het met hen gaat en of zij hulp kunnen gebruiken. Daarnaast wordt ook gepolst of zij beschikken over een smartphone en in staat zijn de coronapp te installeren.

Telefoonster
21 oktober 2020

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Met de Coronalert app bescherm je jezelf en de anderen
16 oktober 2020

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19. De maatregelen gaan vanaf maandag 19 oktober van kracht.

13 oktober 2020

Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19. Dat had de burgemeester vorige week beslist om de veiligheid van personeel en klanten te garanderen. Dit burgemeestersbesluit is nu opgeheven. Het restaurant kan opnieuw openen.

13 oktober 2020

Ook in Koksijde ontsnappen we niet aan de tweede coronagolf! We moeten ons allen schrap zetten: handen wassen, bubbels respecteren, afstand houden en mondmaskers opzetten waar nodig!
Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19.

12 oktober 2020

Het college van burgemeester en schepenen heeft zopas beslist om de sportkampen tijdens de herfstvakantie te annuleren. Datzelfde geldt ook voor de golfstages.

12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14/10 schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar code oranje. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist na overleg met de sportsector.

10 oktober 2020

Vandaag, 10 october 2020 werd een medewerker van het "cinema K-fe" in Koksijde positief bevonden op COVID-19.

30 september 2020

De Koksijdse gemeenteraad bekrachtigde het reglement voor een bijkomende toelage van 50 procent aan de lokale socioculturele, sport- en jeugdverenigingen. Dit reglement geeft aan welke verenigingen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming. Daarnaast keurde de raad het reglement goed dat bepaalt dat een vereniging recht heeft op een financiële compensatie (bv. om gemaakte kosten of verliezen wegens coronamaatregelen te compenseren).