U bent hier

Camping Cultuur

 

 


Camping Cultuur 2024

Kom en ontdek de magie van Camping Cultuur!

Camping Cultuur staat weer voor de deur! Ook dit jaar belooft het een fantastisch avontuur te worden, boordevol leuke activiteiten voor het hele gezin.

Op 17 mei kunnen jullie je hart ophalen tijdens de Gezinsmarkt in het Huis van Het Kind. Een bruisende markt vol leuke kraampjes en activiteiten voor jong en oud.

Op 31 mei vieren we Dag van de Buren, waar buurtbewoners samenkomen voor een gezellige dag vol ontmoetingen en verbinding.

Op 31 augustus kunnen jullie opnieuw genieten van een heerlijk Buurtontbijt, ditmaal in Wulpen. Een perfecte gelegenheid om de zomer af te sluiten en herinneringen te maken met je buurtgenoten.

En last but not least, op 14 september is het tijd voor het hoogtepunt van Camping Cultuur: een dag vol animatie en workshops voor het hele gezin in de Silicowijk! Mis dit niet en zet deze datum alvast in jullie agenda.

Hou onze website in de gaten voor meer informatie over het programma en hoe je je kunt inschrijven voor de buurtontbijten en Dag van de Buren. We kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen op Camping Cultuur.

 

Wat is Camping Cultuur?

Camping Cultuur

Actief deelnemen aan cultuur en vrije tijd moet voor iedereen mogelijk zijn. Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, verbreedt je perspectief en je leert je op verschillende manieren te uiten.
Team Camping Cultuur brengt een culturele, kunstzinnige, sportieve en maatschappelijke beweging op gang die de verbinding tussen mensen in de wijk vergroot. Dat doen we bv. door kunst en cultuur dichtbij te brengen, inspiratie- en ontmoetingsplekken te creëren, sportwedstrijden te organiseren, te werken rond taal, jeugdwerking te ondersteunen en samen met wijkbewoners projecten uit te werken.

In jouw wijk

Door middel van ons mobiel cultuur- en buurthuis werken we wijkgericht. Camping Cultuur is een mobiel cultuurhuis of een nomadisch project waarmee aan cultuurspreiding, cultuurparticipatie, talenontwikkeling en gemeenschapsvorming wordt gedaan. Daarom komen we tot bij de mensen, om drempels te verlagen en er verbinding te creëren in de wijk. We stimuleren ontmoeting en zijn maximaal toegankelijk.
Om dat te bereiken bieden we een divers programma aan, met aandacht voor verschillende leeftijds- en bevolkingsgroepen, waarin iedereen zijn of haar plaats vindt en deel wordt van het groter geheel.
Zie je onze caravan in je wijk? Kom gerust eens langs voor een praatje en een kopje koffie. Als wij in de buurt zijn, staat er zeker iets leuks voor de wijk op het programma.

Camping Cultuur werd verkozen tot 1 van de 20 laureaten van de Matexi 2022 award. Er werden meer dan 140 projecten ingediend.

Ze belonen hierbij projecten die de verbondenheid tussen buren én de leefbaarheid van buurten vergroot.

Wij werden met Camping Cultuur laureaat voor het meest verbindend initiatief en werden op 24 november in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke awardshow.

Deze activiteiten vonden reeds plaats in de wijk...

Winterdrink op 19 maart 2022

Hier kan je nog even nagenieten...

Circusdorp op 30 april en 1 mei

Op stap met de huifkar... op 19 juni

Verhalen + workshop maak je eigen boekenmonster 29 juni

Bouwen voor het hele gezin 6 juli

Buurtradio Blockbuster kwam langs op 3 september

Kubb- en tussen 2 vuren initiatie op 7 september

 

Word vrijwilliger bij Camping Cultuur

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor onze projecten.
Ben jij wie we zoeken? Meer info vind je op onze

 

Contactpersonen

Nathalie Martens

medewerker Dienst Cultuur & Erfgoed

cultuur [at] koksijde.be